ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Γκολ στο Conference League, τετραπλασιασμοί στο Champions League

Γκολ στο Conference League, τετραπλασιασμοί στο Champions League

Εξαιρετική η πρώτη παρουσία Ελληνικής ομάδας φέτος στην Ευρώπη. Είχαμε... βαρεθεί να βλέπουμε αποκλεισμούς, με το 3-1 του Παναθηναϊκού στη Σλοβακία να φέρνει αισιοδοξία για ό,τι θα παρακολουθήσουμε φέτος.

Στοιχηματικά το σημερινό πρόγραμμα μου αρέσει περισσότερο και το πρώτο πινακάκι προτάσεων για τη σεζόν 2023/2024 θα κάνει την εμφάνισή του, με προγνωστικά στοιχήματος τόσο από Τσάμπιονς Λιγκ όσο και από Κόνφερενς Λιγκ.

Θα ξεκινήσω ανάποδα, από το Κόνφερενς Λιγκ, καθώς εκεί υπάρχει μια επιλογή που μου αρέσει αρκετά, καθώς και μια απόδοση που θεωρώ λάθος.

Πρώτη στάση τα γκολ στο παιχνίδι Ρίγας Σκόλα-Σαμπάχ. Οι Λετονοί έβαλαν τέσσερα στο εντός έδρας του πρώτου προκριματικού και πέντε στο ματς πρωταθλήματος που ακολούθησε. Λετονοί τρόπος του λέγειν, καθώς στην επίθεση έχουν τον 23χρονο Σέρβο Ιλιτς, πίσω του δύο ποδοσφαιριστές από την Ακτή Ελεφαντοστού και έναν επίσης 23χρονο Βραζιλιάνο, ενώ κουμάντο στη μεσαία γραμμή κάνει ο 30χρονος Σέρβος Πάνιτς.

Για τη Σαμπάχ είναι πρεμιέρα στη σεζόν, αλλά κράτησα δύο στοιχεία. Πρώτον πως πέρσι στο πρωτάθλημα της χώρας της (Αζερμπαϊτζάν) σκόραρε περισσότερες φορές στα εκτός έδρας παρά στα εντός. Δεύτερον πως προπονητής της είναι ο Μουράντ Μουσάεφ, δημιουργός της Κράσνονταρ της τριετίας 2018-2021, μιας ομάδας που έπαιζε ένα άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο.

Πάνω από τον διπλασιασμό να δούμε τουλάχιστον τρία τέρματα στο ματς. Στης ενισχυμένες αποδόσεις της Betsson στο 4.15 το over 3,5 γκολ στο Ρίγας-Σαμπάχ.

Σημείο με αξία θεωρώ πως είναι το διπλό της  Μπούντουτσνοστ στο 4.33 της Bet365. Το Στρούγκα- Μπούντουτσνοστ είναι μια Βαλκανική αναμέτρηση, μεταξύ δύο ομάδων που όσο μελετώ τα χαρακτηριστικά τους δεν διακρίνω διαφορά στην ποιότητά τους τέτοια που να δικαιολογεί το σετ. Ειδικά όταν οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν στο παιχνίδι με αλλαγή στον πάγκο. Και μάλιστα με επιστροφή ενός προπονητή που ξέρει καλά τα αποδυτήρια και μπορεί άμεσα να βγάλει θετικά στοιχεία στην ομάδα.

Περνάω στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το over 2,5 γκολ στο Λουντογκόρετς - Ολίμπια Λουμπλιάνας σε απόδοση 1.97. Οι Βούλγαροι έβαλαν τέσσερα γκολ στον επαναληπτικό με την Μπαλκάνι και πέντε στο ματς πρωταθλήματος που προηγήθικε. Οι Σλοβένοι έρχονται από δύο νίκες με Over στον προηγούμενο γύρο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ευκολία που δεχόταν φάσεις. Στη Λετονία η Βαλμιέρα έκανε 8 τελικές στην εστία της Ολίμπια.

Ειδικό στοίχημα με ενδιαφέρον τα κόρνερ στο Σερίφ-Μακάμπι Χάιφα. Οι Μολδαβοί κέρδισαν 19 κόρνερ στα δύο ματς με τη Φαρούλ στον πρώτο προκριματικό, ενώ η Μακάμπι είχε 11 κερδισμένα στη νίκη της στο Σούπερ Καπ Ισραήλ επί της Μπεϊτάρ.

Πρεμιέρα απόψε και για τις Κυπριακές ομάδες. Σε αντίστοιχη περίοδο πέρσι, στη στήλη της 28 Ιουνίου 2022, είχα γράψει για τα καλά λόγια που ακούγονται στην Κύπρο για τον προπονητή του Αρη Λεμεσού Σπιλέφσκι. Εκείνη την ημέρα ο Αρης δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη Νέφτσι Μπακού. Στην πορεία της σεζόν όμως έφτασε μέχρι την κατάκτηση ενός ιστορικού τίτλου. Ως πρωταθλητής Κύπρου πλέον, μπορεί φέτος να κάνει και την Ευρωπαϊκή υπέρβαση. Η Μπάτε Μπορίσοφ δεν θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος, το over 1,5 γκολ για τον Αρη Λεμεσού σε απόδοση 1.95.

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ

Mονά

ECL 26/07 –19:00 Ρίγας FS- Σαμπάχ Μπακού Over 3,5 (4.15) στη Betsson

ECL 26/07 –18:00 Στρούγκα-Μπουντούτσνοστ 2 (4.33) στη  Bet365

Δυάδα στη Fonbet

UCL 26/07 –20:00 Άρης Λεμεσού - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ Over 1,5 Aρης Λεμεσού (1.95)

UCL 28/07 –21:45 Λουντογκόρετς - Ολίμπια Λουμπλιάνας Over 2,5 (1.97)

Δυάδα απόδοσης 3,84

 

ΣΧΟΛΙΑ