ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Με «σπασμένα τα φρένα» και χωρίς... ζώνες ασφαλείας

Με «σπασμένα τα φρένα» και χωρίς... ζώνες ασφαλείας

Μέσα σε μια μέρα, ζήσαμε ξανά όσα οι άλλοι ονειρεύονται μια ζωή. Κάνουν αραιά και που κανένα «διάλειμμα», περισσότερο όμως λειτουργεί ως «καθρεπτάκι» παρά στην ουσία τους βοηθάει. Δεν πα να κάνουν ό,τι θέλουν; Θα δω εγώ τον Γουίλιαν, τον Βεζένκοφ, και τον Φουρνιέ και όχι μόνο με τα ερυθρόλευκα; Δεν πα να... κόψουν τον σβέρκο τους οι άλλοι. Θα έρθουμε να τους εγκαινιάσουμε το γιάλινο παρκέ και να τους τελειώσουμε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες θα τους έχουν απομείνει για το πρωτάθλημα. Είναι που είναι ήδη στο -5, παίζουν και πριν από το μεταξύ μας παιχνίδι, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκτός και Πανσερραϊκό εντός (ούτε καν αυτό δεν είναι εύκολο για δαύτους), οπότε καταλαβαίνετε τι «αποθέωση» θα παίξει στο ΟΑΚΑ στην ήττας τους, με την διαφορά να εκτοξεύεται από Οκτώβρη. Συνηθισμένοι, θα μου πείτε. Ναι, αλλά κάθε χρόνο η «γλύκα» είναι διαφορετική, όσο και να είναι ίδιο το αποτέλεσμα.

Αλλάζουν οι πρωταγωνιστές σε μας, αλλά το «σανό» εξακολουθεί να είναι κακής ποιότητας για τους άλλους. Δεν είδαν, δηλαδή, ότι και στην Ευρώπη έπεσαν από την... Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι. Τους έκανε η Καλλιθέα να μοιάζουν με ομάδα τοπικού από τις τόσες τελικές. Και ας έπαιζαν και στην έδρα τους, ουσιαστικά, για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Αυτοί που μετράνε καθίσματα δεν μας είπαν τι ήταν πιο πολλά. Τα άδεια η τα γεμάτα; Γιατί η Καλλιθέα δεν θα δώσει στις άλλες ομάδες εισιτήρια;

Όσον αφορά στις μεταγραφές, όλες κρίνονται στο χορτάρι. Άλλες θα βγουν και άλλες όχι. Τι δείχνει η ιστορία; Ότι ο Ολυμπιακός κάνει τις πιο επιτυχημένες. Αυτό φανερώνουν οι τίτλοι και οι διακρίσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πήραν και οι άλλοι πρωταθλήματα αραιά και που, ακόμη όμως και με τα σημαιάκια πιασμένα έχασαν περισσότερα. Που ήταν οι μεταγραφάρες τους που πανηγύριζαν κάθε καλοκαίρι, τόσα χρόνια; Αραχτές στον καναπέ τα περισσότερα βράδια να βλέπουν τον Ολυμπιακό. Στην Euroleague, με εξαίρεση πέρυσι, που ήταν τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν «βοήθειες» οι Τζανετάκοι του αθλητισμού; Πότε τερμάτισε ο Ολυμπιακός όχι ένα, αλλά συνεχόμενα χρόνια προτελευταίος; Πότε έχουν δει οι αλλόθρησκοι Γουίλιαν και Φουρνιέ στις ομάδες τους να ανακοινώνονται, μάλιστα, την ίδια μέρα; Πότε έχουν δει ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο; Πριν πόσα χρόνια θυμούνται να έχουν πάρει δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα ξέρετε; Ο ΠΑΟΚ ποτέ! Η ΑΕΚ από την περίοδο 1991-94 (τρία συνεχόμενα), δηλαδή 30 χρόνια πριν, ο δε ΠΑΟ από την περίοδο 1994-96 (δύο χρόνια συνεχόμενα), δηλαδή 28 χρόνια πίσω και υπάρχει μέλλον ακόμη μπροστά για όλους. Και ω, τι σύμπτωση. Οι περίοδοι αυτοί συμπίπτουν με τα ληστρικά χρόνια του Ολυμπιακού. Έτσι μειδίασε το χειλάκι τους. 30 χρόνια, τι έκαναν, τι πρόσφεραν στις ομαδάρες τους, οι μεταγραφάρες των διοικήσεων τους; Μόνο χρέη!!! Όχι; Ο ΠΑΟΚ τα αποπλήρωσε πρόσφατα, η ΑΕΚ έπεσε οικειοθελώς στην Γ’ Εθνική και ο ΠΑΟ για να πάρει το πρωτάθλημα που ξέπλυνε την μπουγάδα, το μακρινό 2010, μετά από 15 χρόνια ορθοπόδησε οικονομικά. Όνειρο όλων των παιχτών του πλανήτη είναι να πάνε στα σωματεία αυτά, για τίτλους και διακρίσεις, ε; Μόνο για αρπαχτή, για ξεκούραστα χρήματα, γιατί δεν έβρισκαν αλλού δουλειά, θα προτιμούσε κάποιος να πάει σε αυτούς ειδικά αν τον ήθελε και ο Ολυμπιακός. Εκτός πια αν είναι στόκος στο μυαλό. Γιατί να έχει σώας τα φρένας μια φορά αποκλείεται.

Ο Ολυμπιακός που έχει «αργήσει» στις μεταγραφές είναι πρώτος στο πρωτάθλημα την 3η αγωνιστική στο +2 από το πανέτοιμο Αεκάκι, που αποκλείστηκε από την Νόα και στο +5 από το επίσης έτοιμο Παναθηναϊκάκι, κι αυτό ελέω διαιτησίας, είναι δε στους ομίλους από τις 29 Μαϊου.

Όσον αφορά στην ηλικία του Γουίλιαν, θα την δουν όλοι στο γήπεδο. Προς το παρόν, είδαν τα ραδίκια ανάποδα από τον 39χρονο Βαλμπουενά και τον 40χρονο Πασβέρ. Εποχιακοί πανηγυριτζίδες, φάτε «σανό», ενωθείτε, ονειρευτείτε, αποθεώστε. Το τέλος του έργου θα το ξαναδείτε την Άνοιξη στα ίδια μέρη που στις 29 Μαΐου «κάηκε» ολόκληρη η Ελλάδα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ