ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Ιστορία μας δίδαξε πολλά τον Γενάρη

Η Ιστορία μας δίδαξε πολλά τον Γενάρη

Μέχρι την έναρξη των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή των τελευταίων μεταγραφικών κινήσεων που θα ισχυροποιήσουν το ρόστερ, το ζητούμενο είναι μόνο οι τρεις βαθμοί και οι νίκες.

Καιρός για θέαμα υπάρχει, και δεν «χρειαζόμαστε» τις τελευταίες μεταγραφές για να κερδίζουμε ματς όπως με την Καλλιθέα και την Λαμία. Ματς που χρειάζεται απλά να πάμε συγκεντρωμένοι και χωρίς ίχνος απαξίωσης γιατί πάντα κρύβονται εκπλήξεις αν τα αντιμετωπίζεις χαλαρά. Μπορεί να τρέχεις στο τέλος και να μην φτάνεις, γιατί κανείς δεν αγωνίζεται για να χάσει. Μόνο αν εμείς τους δώσουμε το δικαίωμα να ελπίζουν μπορεί να γίνει η έκπληξη.

Μετά την διακοπή του Πρωταθλήματος και όσο κυλάει ο καιρός μόνο καλύτερο Ολυμπιακό θα βλέπουμε στο γήπεδο. Ούτε χρειαζόμαστε τα φιλικά, το ματς με τον Βόλο, και τα επόμενα, για να διαπιστώσουμε που θέλει ενίσχυση η ομάδα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην θεωρεί αναγκαία την προσθήκη του Ποντένσε, ούτε να αισθάνεται ήσυχος χωρίς τον «ηγέτη» στην άμυνα. Για να εμφανίζονται καλύτεροι δίπλα του ο Ρέτσος, ο Άμπι , ο Μπιανκόν και ο Πιρόλα . Και αν ο Μεντιλίμπαρ θέλει συγκεκριμένο αριθμό παιχτών για να δουλέψει ας φύγει κάποιος απο τους υπάρχοντες στόπερ για να έρθει ο όποιος «Κάρμο».

Γνώμη μου επίσης είναι ότι δεν «βγαίνει» η χρονιά κυρίως όταν τα ντέρμπι και τα ματς της Ευρώπης, πέφτουν μαζί, έχοντας στα χαφ μόνο τους Στάμενιτς, Γκαρσία, Έσε και Τσικίνιο. Χρειάζεται κ εδώ ένας «Όρτα», μαζί με τους Μπακούλα και Μουζακίτη (που γιατί όχι μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες τους σε κάποια ματς του Ελληνικού Πρωταθλήματος). Όπως «χτίστηκε» η δεξιά πλευρά της άμυνας γνώμη μου είναι ότι και ο Ορτέγκα ίσως χρειαστεί πίσω του τον αντίστοιχο «Κοστίνια», για να νιώθει και την πίεση της 11άδας και να μην τραβάει όλο το κουπί αν ο Μεντιλιμπαρ διαπιστώσει ότι θέλει κάποιον καλύτερο απο τον Αποστολόπουλο. Αυτές οι 4 μεταγραφικές προσθήκες θα είναι το ιδανικό τελείωμα της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η Ιστορία μας δίδαξε τον Γενάρη πολλά και οφείλουμε να διδαχτούμε απο αυτά. Άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας, με την αλλαγή προπονητή, και την ένταξη των δανεικών και όχι μόνο, που για τους όποιους λόγους δεν υπολογίζονταν στις ομάδες τους. Εδώ έγιναν όλοι μέρος του συνόλου άμεσα, «έδεσαν» και βρήκαν την απαιτούμενη χημεία για να γράψει ο Ολυμπιακός την πιο χρυσή σελίδα της Ιστορίας του, έστω και αν στο τέλος έχασε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ποιος να το έλεγε και ποιος να το πίστευε. Οτιδήποτε λιγότερο γίνει απο αυτές τις κινήσεις θα εμπεριέχει και το ανάλογο ρίσκο. Εκτός πια αν ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει ότι με το υπάρχον ρόστερ και με λιγότερες κινήσεις πχ με την απόκτηση μόνο του Ποντένσε μπορεί να τα καταφέρει εξ ίσου καλά. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Εξ άλλου μέχρι τις 4 Σεπτέμβρη μπορούν να δηλωθούν στην Ευρωπαϊκή λίστα οι όποιες προσθήκες γίνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι καλύτερου επιπέδου απο ότι είναι στο Κόνφερενς στην φάση των ομίλων. Άρα θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ισχυροί, και πιο πλήρεις για να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Πόσο μάλλον όταν πλέον όλοι θα μας αντιμετωπίζουν ως τροπαιούχους Ευρώπης. Αρχικά η πρόκριση στους «8» θα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιτυχία. Γιατί βάλαμε με την κατάκτηση του Κόνφερενς τον πήχη ψηλά.

Μέχρι τότε όμως ο δρόμος που θα διαβούμε θα είναι μακρύς και δύσκολος. Και πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά καμωμένα, έστω και αν δεν έχουν «μπει» όλοι. Είπαμε υπάρχει χρόνος για να βγουν και να κριθούν άπαντες. Πιστεύω όμως ότι αν γίνουν και οι τελευταίες προσθήκες θα βοηθήσουν και αυτούς που λέμε ότι δεν έχουν «μπει», να βρουν τα πατήματα τους πιο γρήγορα. 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ