ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη και για τον ίδιο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη και για τον ίδιο και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τις ανανεώσεις των Τζολάκη, Μασούρα… μετά τις μεταγραφές των Αναγνωστόπουλου, Κοστίνια, Γκαρσία και Στάμενιτς… έρχεται και ο Μπρέθγουέϊτ, να ενταχθεί στο ρόστερ του τροπαιούχου Ευρώπης. Σιγά- σιγά και μεθοδικά χτίζεται ο νέος Ολυμπιακός. Ήταν αναμενόμενο το σκληρό παιχνίδι των διαπραγματεύσεων για τους Ποντένσε και Όρτα, υποθέσεις που μπορεί να τραβήξουν , αλλά όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουν αίσιο τέλος. Με τον Κάρμο ξέραμε εξ αρχής πόσο δύσκολη περίπτωση ήταν, αλλά ότι θα φτάναμε σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με την Πόρτο και θα αρνούνταν ο παίχτης, ε αυτό δεν το φανταζόταν κανείς. Όπως κανείς δεν περίμενε ότι ο Φορτούνης δεν θα δεχόταν την ανανέωση στην εξωπραγματική για μένα προσφορά του Ολυμπιακού.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, και προχωράει σύμφωνα με το συμφέρον του. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να γράφει χρυσές σελίδες δόξας. Κανείς παίχτης μόνος του δεν κατακτάει τίποτε. Όλοι μαζί τα καταφέρνουμε. Διοίκηση, προπονητής, συμπαίχτες και κόσμος. Εν αναμονή των υπολοίπων κινήσεων, με τους Ελ Κααμπί (ανανέωση) και Βέλντε (μεταγραφή) να είναι τα θέματα που είναι πιο κοντά στο να κλείσουν (αν και στις μεταγραφές τίποτε δεν είναι σίγουρο μέχρι να πέσουν οι υπογραφές), η ανάγκη μεταγραφών κλείνει κυρίως στην απόκτηση επιπλέον δύο στόπερ, ενός ακόμη αριστερού μπακ που θα μοιράζεται την θέση με τον Ορτέγκα, και ίσως για μένα ενός ακόμη χαφ καθώς οι 5 (Στάμενιτς- Έσε- Τσικίνιο- Γκαρσία- Όρτα;) μπορεί να αποδειχτούν πολλοί αλλά και λίγοι αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός, κάρτες η κούραση από συνεχόμενα ματς κυρίως πριν και μετά την Ευρώπη που πέφτουν όλα τα ντέρμπι.

 Μιας και οι 5 αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει η ομάδα, για να φρεσκάρει την 11άδα και να αλλάξει την ροή και την εικόνα του ματς, είναι κυρίως δυο χαφ, δυο εξτρέμ και ένας σέντερ φορ. Εκτός βέβαια αν υπάρξει μια αναγκαστική αλλαγή, στις υπόλοιπες θέσεις , η να χρειαστεί να φρεσκαριστούν τα άκρα της άμυνας ανάλογα με τον αντίπαλο και την εξέλιξη του αγώνα. Για αυτό πρέπει να υπάρχει υπεροπλία σε όλες τις θέσεις της 11άδας. Σε ένα μήνα που αρχίζει το Πρωτάθλημα, ακόμη και να μην έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ στο 100% ,θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Βόλο, την Καλλιθέα, και την Λαμία. Προσωπικά για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν αγχώνομαι για τις μεταγραφές. Θέλετε η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, η παραμονή του Μεντιλίμπαρ, το γεγονός ότι παίζουμε κατ΄ ευθείαν σε ομίλους, η συμπλήρωση 100 χρόνων, η όλα μαζί; Μου βγάζουν μια ηρεμία. Μα πάνω από όλα η καλύτερη εγγύηση ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αν τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα ήταν η αρχή, και το Ευρωπαϊκό το όνειρο που έκανε πραγματικότητα, η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Αντί να επαναπαυτεί βγαίνει ξανά μπροστά καθαρίζει την κόπρο του Αυγείου και ανεβάζει κ άλλο τον πήχη για τον Ολυμπιακό αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και είχαμε μια σκασίλα αν το καταλάβουν οι βόθροι αυτό, άλλο πράγμα. Όσοι ζήσουν στον κόσμο τους , την  προπαγάνδα και τις κοσμοθεωρίες τους, πολύ απλά θα μείνουν είτε μεταξετασταίοι είτε στην ίδια τάξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ