ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη έκφραση μιας ρομαντικής εποχής!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη έκφραση μιας ρομαντικής εποχής!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι συμβόλαια θα κατατεθούν για μια ακόμη χρονιά απο τους επίδοξους διεκδικητές των τίτλων στα ερασιτεχνικά αθλήματα. Θα τα μάθουμε άραγε ποτέ; Εμείς για μια ακόμη χρονιά στοχεύουμε στο να τα κατακτήσουμε όλα.

 

Την χρονιά που μας πέρασε πήραμε τα 5 απο τα 6 Πρωταθλήματα στα κύρια ομαδικά αθλήματα. Βόλεϊ και Πόλο αντρών και γυναικών, Μπάσκετ γυναικών, και Χαντμπολ αντρών. Την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι μας την νέα σεζόν θα είναι διαφορετικοί σε κάθε άθλημα. Άλιμος στο Πόλο γυναικών, κανένας στο Πόλο αντρών, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ στο Βόλεϊ αντρών, ΑΕΚ στο Χαντμπολ,  ίσως ο Αθηναϊκός στο Μπάσκετ γυναικών, με το Βόλεϊ γυναικών να είναι το πιο ανταγωνιστικό απο πλευράς δυναμικότητας αρκετών ομάδων , χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

 

Που και εδώ θα ήμασταν εμείς αν υπήρχε ισονομία, διαφάνεια, και έλεγχος στην φοροδιαφυγή. Όσο δεν βγαίνει κανείς επίσημα να διαλύει τις σκιές και τι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες, μετά τις καταγγελίες, ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Όπως φυσικά και  τα κριτήρια που μοιράζονται οι ομάδες τα χρήματα απο το στοίχημα. Ο αιμοδότης του Ελληνικού αθλητισμού κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβάζει το επίπεδο των αθλημάτων. Τις επιτυχίες του τις ζηλεύουν όλοι. Πάρα πολλοί “ενοχλούνται” που γεμίζει ως επί το πλείστον η δική μας τροπαιοθήκη. Ας φτιάξουν λοιπόν όλοι καλύτερες ομάδες.

 

Με διαφάνεια όμως όχι , με αθέμιτα μέσα και τρόπους. Δεν έχουμε πρόβλημα να χάσουμε κάποιο Πρωτάθλημα απο καλύτερο αντίπαλο. Θα κοιτάξουμε αν μας παίρνει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και εκεί. Εξ άλλου δεν έχουμε συμβόλαιο με τις κούπες. Απλά τις διεκδικούμε όλες. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέσα απο την δουλειά και την οργάνωση του, στέκεται αγέρωχος απέναντι σε όλους. Δεν είναι κανένα άθλημα του, κανένα τμήμα του , φωτοβολίδα. Το βλέμμα του ήταν είναι και θα είναι και στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα. Πάλι εν αντιθέσει με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συντηρούν λιγότερα τμήματα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό απο πλευράς εξόδων συμμετοχής; Παράβολα, ταξίδια, πριμ κλπ; Ας αφήσουν λοιπόν “κάποιοι” τις υποδείξεις.

 

Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη καλύτεροι ξένοι και ξένες αθλήτριες να επανδρώσουν τα τμήματα μας. Ξέρουμε όμως επίσης και το αν μπορούμε να υποστηρίξουμε βάση εσόδων ένα μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα. Σε αθλήματα χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς εισιτήρια, χωρίς μεγάλους χορηγούς, με την φορολογία να εκτοξεύεται στα ύψη, είναι ουτοπία να απαιτούμε και να αγανακτούμε όταν κάποιο τμήμα δεν τα καταφέρνει. Είναι υπέρβαση ότι κατακτά ο Ολυμπιακός ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και οι εγχώριοι τίτλοι στην Ελλάδα απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ.

 

Τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό δεν θα τον καταστρέψουμε για τα επόμενα χρόνια, για έναν εφήμερο τίτλο. Οι ομάδες μας για την επόμενη χρονιά κτίστηκαν. Καθημερινά ενημερώνεστε γαι τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις. Αγκαλιάστε τον όσο το δυνατόν περισσότεροι. Είναι τόσες πολλές εξ άλλου οι χαρές που προσφέρει. Μας γεμίζουν τόση υπερηφάνια τα κατορθώματα αυτών των παιδιών, εξυψώνοντας ακόμη περισσότερο το όνομα του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτοί οι αθλητές και αν αγωνίζονται  για το σήμα. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη έκφραση μιας ρομαντικής εποχής που τείνει να εξαλειφθεί απο τον επαγγελματισμό.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ