ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Συγγνώμη» που δεν πήραμε όλα τα Πρωταθλήματα και μας «ξέφυγε» ένα!

«Συγγνώμη» που δεν πήραμε όλα τα Πρωταθλήματα και μας «ξέφυγε» ένα!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Και έρχεται η ώρα του απολογισμού της σεζόν στον ερασιτέχνη. Και τι βλέπεις; 9 τρόπαια στο λιμάνι, 2 στην Λεωφόρο, και απο 1 σε Εθνικό και ΠΑΟΚ. Με 5 στα 6 απο αυτά στα κύρια ομαδικά αθλήματα να είναι Πρωταθλήματα. Τι βλέπεις; 2 Ευρωπαϊκούς τελικούς Πόλο γυναικών και στο Χαντμπολ και 3ος σε ένα ακόμη final 4 στο Πόλο αντρών. Τι άλλο βλέπεις; Ότι στα 3 απο αυτά είχες χαμηλότερο μπάτζετ (Μπάσκετ και Βόλεϊ γυναικών και Χαντμπολ). Ότι πληρώνεις εφορία και “άλλοι” όχι.

 

Ότι το Κράτος που κυνηγά την φοροδιαφυγή και ψάχνει αν κόπηκε απόδειξη σε ένα καφέ, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια.  Ότι έφτασες τα 314 τρόπαια και είσαι στην κορυφή της Ευρώπης ανάμεσα σε όλους τους πολυαθλητικούς συλλόγους. Και βγαίνουν κάποιοι και “αγανακτούν” γιατί δεν πήραμε το Πρωτάθλημα και στο Βόλεϊ γυναικών χάνοντας στο τάϊμ- μπρέϊκ με 2-3 σετ και 2-3 συνολικά στις νίκες. Ας όψεται ο τραυματισμός της Νίζεντιχ και οι ξένες του ΠΑΟ που “ξύπνησαν” την κρίσιμη ώρα και έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Αν υπήρχε ισονομία και διαφάνεια όμως ούτε εδώ θα έβλεπαν κούπα.

 

Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε. Και με διαιτησίες σε Χαντμπολ και Μπάσκετ γυναικών “χάρμα ιδέσθαι”... για τους αντιπάλους , όχι για μας. “Συγνώμη” που δεν είχαμε το απόλυτο στα Πρωταθλήματα και μας “ξέφυγε” ένα. Βρε τι επιτυχημένοι είναι όλοι οι άλλοι σύλλογοι, που “σαρώνουν” και ξεχύνονται στους δρόμους οι οπαδοί τους πανηγυρίζοντας, τίτλους σε αθλήματα που “ανακαλύπτουν” μόλις ανακοινώνονται (γιατί ούτε τις βλέπουν, ούτε τις ξέρουν), οι κατακτήσεις τους στα σάϊτ της αλήθειας. Πόση περηφάνια πια. Με τον Ολυμπιακό να μετράει 14 Ευρωπαϊκά και οι “χαρούμενοι” κανένα! Εδώ οι “άλλοι” γιόρτασαν τα 100 χρόνια της Ιστορίας τους, με δύο αφμ και κανένα τίτλο. ΠΟΥΘΕΝΑ.

 

Βλέποντας τον Ολυμπιακό να σηκώνει το 1ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο απο καταβολής ποδοσφαίρου στην έδρα τους! Πόσο “ευτυχισμένοι” κ αυτοί. Και το δικό μας “πρόβλημα” είναι η ανανέωση του Μιτσέλι, και ένα χαμένο Πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες. Δεν προβληματίζει τους “αγανακτισμένους” μας οι συνθήκες που έγινε. Σε λίγο θα μας κατηγορούν κάποιοι γιατί δεν παίρνουμε και τα Ευρωπαϊκά που φτάνουμε στα τελικά. Για τέτοια δυστυχία μιλάμε ότι υπάρχει στο λιμάνι.

 

Φυσικά και στεναχωριόμαστε , αλλά πατάμε και στο έδαφος. Γιατί ξέρουμε ότι πηγαίνουμε συνεχώς για υπερβάσεις , αναλογιζόμενοι, τα έσοδα , τα έξοδα και τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις. Αν αγκαλιάσει ο απλός κόσμος τα ερασιτεχνικά μας τμήματα με την παρουσία του, πιστέψτε με όλα θα γίνουν λίγο καλύτερα. Αν συμμετέχουν στην προσπάθεια που βλέπουν ότι γίνεται κάθε χρόνο , επιχειρηματίες ερυθρόλευκων αισθημάτων, τότε όλα τα τμήματα θα γίνουν ακόμη πιο ισχυρά. Τα πριμ μόνο και τα ταξίδια να βάλουμε κάτω είναι ένα σωρό λεφτά επιπλέον των αγωνιστικών μπάτζετ. Αναλογιστείτε που ταξίδεψαν όλα μας τα τμήματα, ότι έχουμε να πληρώσουμε 9 πριμ κατακτήσεων και 3 Ευρωπαίκών πορειών και οι “άλλοι”, μόλις 2, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με 1 και την ΑΕΚ κανένα (τι πρωτότυπο;).

 

Τα φώτα δεν χαμηλώνουν ποτέ στον ερασιτέχνη. Με το που τελείωσαν οι υποχρεώσεις αρχίζει το στήσιμο των ομάδων για την νέα περίοδο. Με τους ίδιους πάντα στόχους. Την διατήρηση των κεκτημένων, την προσπάθεια να έρθουν στο λιμάνι όσα ελάχιστα χάθηκαν, και την διάκριση στην Ευρώπη. Να είστε καλά “στεναχωρημένοι” μου και που θα πάει, θα έρθει και η στιγμή που θα νοιώθουμε “χαρούμενοι” όπως οι αντίπαλοι μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ