ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μαζί σας μέχρι τέλους!

Μαζί σας μέχρι τέλους!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν χάνεις 13 ελεύθερες βολές , τόσα ελεύθερα σουτ, τρως 4-5 buzzer beater, εκ των οποίων το ένα απο το κέντρο του γηπέδου, κάνεις εύκολα αβίαστα λάθη( όπως πχ με την επαναφορά), τέτοιο λάθος στο τέλος του αγώνα στην συνεργασία Παπανικολάου - Πίτερς, και χάνεις στην σειρά δύο τρίποντα με τον Κάννααν στην εκπνοή του ματς , πως να κερδίσεις τον αγώνα που η νίκη σου έδινε το Πρωτάθλημα; Ο Ολυμπιακός επέλεξε φέτος απο την αρχή της σεζόν να πορευθεί με “στρατιώτες” και όχι με ηγέτη. Με αυτούς κέρδισε δυο φορές στην Ευρωλίγκα τον αντίπαλο του,με αυτούς πήγε final 4, με αυτούς απέτυχε. Με αυτούς πήρε το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο, με αυτούς έσπασε την έδρα, με αυτούς είναι στο 2-2.

 

Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία να μιλάμε διαφορετικά τώρα. Κάποιοι πάντως μιλάνε λες και χάσαμε το Πρωτάθλημα. Εγώ έχω αντίθετη άποψη. Δεν είμαι ηττοπαθής, ούτε τα παρατάω. Ο Ολυμπιακός του τελευταίου ματς στην Βαρκελώνη μπορεί να σπάσει την έδρα ξανά και να στεφθεί Πρωταθλητής. Αν δεν παρασυρθεί απο την περιρέουσα ατμόσφαιρα, απο τις προκλήσεις, και παίξει μυαλωμένα σε άμυνα και επίθεση, μπορεί. Η διαιτησία είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως στο ΣΕΦ; Η θα “φοβηθεί” τις αντιδράσεις , τις ύβρεις και την “έδρα”; Βλέπετε να την χρησιμοποίησα ως δικαιολογία για την ήττα μας; Όχι, γιατί είμαι Ολυμπιακός και όχι τρύπιος όπως “άλλοι”.

 

Ξέρω να χάνω, ξέρω πότε μου φταίει, και δεν ψάχνω να κατασκευάζω δικαιολογίες. Αυτοί που είναι ανώτεροι γιατί δεν μας σκούπισαν 3-0; Γιατί παίζεται ακόμη το Πρωτάθλημα; Γιατί θα κριθεί στις λεπτομέρειες; Θα διεξαχθεί το 5ο ματς με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που διεξήχθη το 4ο ; Ο Ολυμπιακός χτίστηκε εξ αρχής ως ομάδα συνόλου. Άρα θα πρέπει να συνεισφέρουν όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν είχε, ούτε έχει τον παίχτη που θα βγει μπροστά στην τελευταία δύσκολη φάση. Το τι πρέπει να γίνει του χρόνου είναι μια άλλη κουβέντα. Που θα την πούμε μετά τον τελικό, ανεξάρτητα ποια θα είναι η έκβαση του. Ως άποψη και ως γνώμη. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν με την γνώμη μου, ούτε να την επιβάλλω.

 

Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Εξ άλλου πιο πρόσφατο παράδειγμα με αυτό που συνέβη με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Τον Γενάρη φώναζαν στον Μαρινάκη, φύγε, πούλα , κουράστηκες, τράβα στην Νόττιγχαμ κλπ., και 2,5 μήνες μετά έφερε το 1ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα απο καταβολής ποδοσφαίρου με την 3η αλλαγή προπονητή, με μόλις 3 αλλαγές στην λίστα και χωρίς ουσιαστικά παίχτες απο τον πάγκο που να μπορούν να επιδράσουν στην ροή του αγώνα. Για μένα δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Απο την αρχή πήγα στους τελικούς με μειονέκτημα έδρας. Αυτό που ήθελα άσχετα αν το έκανα ήδη, το θέλω ξανά και αύριο. Την απάντηση θα την δώσουν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι. Μπορούν; Εννοείτε. Τους έχουμε δει να το κάνουν ένα σωρό φορές φέτος, που ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Αρκεί να παίξουν , ελαχιστοποιώντας τα λάθη τους , μεταφέροντας το άγχος στους “άλλους”.

 

Εκείνοι έκαναν το 2-0, εκείνοι ισοφαρίστηκαν, εκείνοι μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά αυτών που στο 2-0 τους έφταιγε μόνο η διαιτησία. Είναι οι ίδιοι ευαίσθητοι, που έγραφαν για κακό χαμό για κάποιες ύβρεις απο δύο άτομα, αλλά με τα μπινελίκια ενός δεν ευαισθητοποιούνται ποτέ. Εκτός πια αν τα λόγια (όχι τίποτε παραπάνω) δύο οπαδών είναι περισσότερο ενοχλητικά από του ίδιου του Προέδρου της άλλης ομάδας. Τα χειρότερα που έχουν κάνει “άλλοι” και όχι μόνο στα λόγια, δεν σας ενοχλούν. “Αυτοί” έχουν ασυλία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ