ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυτοί θέλουν 100-0 υπέρ τους, εμείς απλά 50-50

Αυτοί θέλουν 100-0 υπέρ τους, εμείς απλά 50-50
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέχονται να καθυβρίζονται και να απειλούνται. Συγχαρητήρια σε όλους όσους κάνουν ότι δεν ακούν, και κάνουν ότι δεν βλέπουν. Συγχαρητήρια στο Κράτος που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου με την ατιμωρησία. Συγχαρητήρια στους εκφραστές της ελευθερίας του λόγου που καυτηριάζουν επιλεκτικά συμπεριφορές και μετατρέπονται σε κότες η σε πειθήνια ανθρωπάκια μπροστά στον υβριστή-χαλίφη. Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ για τα απόμακρα πλάνα της, για τις σπουδαίες μεταδόσεις της, και την αντικειμενικότητα της. Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση, στον Βρούτση και σε οποιονδήποτε άλλον ανευθυνο-υπεύθυνο, για τις προκλήσεις που ξεστομίζονται και τις αγνοούν.

Το έχουμε δει στο παρελθόν πολλές φορές το έργο που θα παιχτεί αύριο στο ΣΕΦ. Θα έρθουν απλά για να προκαλέσουν με ειρωνείες και ψευτομαγκιές τον κόσμο. Να βρίζουν στα μούτρα τους διαιτητές, σε ότι κατά την γνώμη τους σφυρίζουν λάθος ώστε να επηρεάζουν τις επόμενες αποφάσεις τους. Θα έρθουν για να τιμωρηθεί η έδρα , λες και δεν έχουν ήδη προκαλέσει από πριν με τις αναρτήσεις τους και τις συμπεριφορές τους την οργή του κόσμου μας. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι χάνουν ήδη με 2-1 , και ότι θα χάσουν το Πρωτάθλημα.

 

Απώλεια τίτλου για εκείνους θα σημαίνει μόνο κλοπή. Ειλικρινά δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση κανενός διαιτητή. Πως να σφυρίξουν αντικειμενικά; Πως να μην φοβούνται όταν το ίδιο το Κράτος δεν τους προστατεύει; Εδώ χωρίς να μας έχουν ευνοήσει (ίσα- ίσα το αντίθετο θα έλεγα) , μιλάνε οι άλλοι για αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Όταν στο μυαλό τους υπάρχει το, να με παίζεις 100-0, με ότι άλλο ποσοστό και να σφυρίζονται νοιώθουν αδικημένοι.

 

 Είμαι σίγουρος ότι θα επιδιώξουν την εκκένωση των κερκίδων. Θα βρουν και το χρονικό σημείο και τον τρόπο να προκαλέσουν την αντίδραση του κόσμου. Είτε με ψευτοτσαμπουκάδες παιχτών, είτε προκαλώντας τα υβριστικά συνθήματα, είτε με την είσοδο του έξαλλου Αταμάν στο παρκέ, είτε με τον Αγιορίτη μοναχό Λεσόρτ, είτε με τον από κούνια οπαδό- ξεσκονίστρα Κωστάκη, θα την βρουν την άκρη. Μόνο χαμένοι θα βγούμε αν πέσουμε στην παγίδα που θα μας στήσουν. Ο σκοπός προφανής. Να κερδίσουν με κάθε τρόπο, πάση θυσία, για να τους αποθεώνουν μετά τα πάντα αντικειμενικά μμε για την επική-ολική ανατροπή. Σε ποιο αγωνιστικό κομμάτι να αναφερθώ; Στο καθαρά αθλητικό η σε αυτό που θα στηθεί; Είδατε να επέμβει κανείς αρμόδιος για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας; Κανείς.

 

Μόλις είδαν το εγχώριο τρεμπλ προ των πυλών του Ολυμπιακού λύσσαξαν. Έχουν πάρει το Ευρωπαϊκό και όλη τους η πρεμούρα είναι μη τυχόν και χάσουν το Πρωτάθλημα, χωρίς να τους νοιάζει αν είναι καλύτεροι. Τα λέγαμε απο το φθινόπωρο. Δεν αλλάζει ο λύκος. Χάσαμε στο Πρωτάθλημα το πλεονέκτημα της έδρας. Μίλησε κανείς απο εμάς για διαιτησία; Αφού δεν ήμασταν καλύτεροι το δεχτήκαμε χωρίς να δημιουργήσουμε εντυπώσεις για εντάσεις. Ακόμη και στα πλέϊ οφ που αυτοί ξεσάλωσαν, και ας ήταν ευνοημένοι και στα τρία ματς, ένα ντροπή μόνο βγήκε απο τα χείλη μας. Να σεβαστούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού λοιπόν ποιον και ποιους; Αυτούς που τους προκαλούν; Που είναι πρώτα αντι- Ολυμπιακοί και μετά οπαδοί του εαυτούλη τους; Εσείς όλοι που καταδικάζεται τις συμπεριφορές , τις επιλέγετε η όχι, ανάλογα με το ποιος τις κάνει; Αν συμβεί το οτιδήποτε αύριο υπάρχουν η όχι ηθικοί αυτουργοί; Τους τιμώρησε κανείς; Όχι.

 

Απλά ένιψαν τα χείρας τους. Ξέρουμε να χάνουμε αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας “κλέψετε”. Φέτος σας έχουμε κερδίσει ήδη 6 φορές. Τις πιο σημαντικές. Η 7η θα είναι και η πιο γλυκιά από όλες. Δεν ζητάμε καμία εύνοια. Δεν την έχουμε ανάγκη. Αντέχετε εσείς το 50-50; Κατά δήλωση σας , όχι. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ