ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φευγάτε από μπρος στο γήπεδο μπαίνει ο Ολυμπιακός!

Φευγάτε από μπρος στο γήπεδο μπαίνει ο Ολυμπιακός!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η πιο Ιστορική μέρα για τον Θρύλο της Ελλάδας έφτασε. Σήμερα γίνεται η μοναδική Ελληνική ομάδα που πήγε τελικό με Δημοκρατικό πολίτευμα, και όχι με «συνταγματάρχες». Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Χωρίς εύνοια διαιτητική, χωρίς «ματιασμένους» αντιπάλους, χωρίς ΕΠΟ, χωρίς σπρώξιμο από την ΟΥΕΦΑ. Μην ακούτε τι λένε οι «καταστροφείς» του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενδόμυχα δεν θέλουν να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς έχουν βγάλει το προσωπείο της ψευτιάς. Εκτός από εμάς και τους υγιείς φιλάθλους όλοι οι υπόλοιποι είναι Φιορεντίνα. Δεν θέλουν να γίνουμε η πρώτη Ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον βασιλιά των σπόρ. Στο άθλημα που εξ αιτίας του, γίναμε όλοι οπαδοί και των υπολοίπων αθλημάτων των ομάδων μας.

 Δεν υπάρχουν λόγια να εξηγηθεί αυτό που ζούμε μετά την λήξη του ημιτελικού. Μια φρενίτιδα ενθουσιασμού, σκέψεις για όσους δεν είναι πλέον δίπλα μας να το «ζήσουν», υποχρέωση όσων βρεθούν στις κερκίδες να φωνάζουν για όλους, ντυμένοι στα ιερά χρώματα. Με την  ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ να είναι υπόλογοι, για την διακίνηση των εισιτηρίων και το όργιο της μαύρης αγοράς. Πως βρέθηκαν στα χέρια τους κύριοι; Γιατί να μείνουν εκτός η να τα χρυσοπληρώνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού; Ποιοι κονομάνε στις πλάτες μας εκμεταλλευόμενοι την αγάπη για την ομάδα μας; Γαμώ και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στο φινάλε. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κρατήσουμε ως ανάμνηση το απόκομμα του εισιτηρίου στα σπίτια μας; Να περνάμε όλη αυτή την αγχωτική διαδικασία μέχρι να έρθει στα «χέρια» μας; Ότι και να έκαναν όμως δεν μπορούν να μας κάνουν να χαλαστούμε. Ρουφάμε μέχρι το μεδούλι όλα τα δευτερόλεπτα της σημερινής μέρας. Την στιγμή που θα σειστεί το γήπεδο με την είσοδο του Ολυμπιακού.

Την στιγμή που θα ξεδιπλωθεί το λάβαρο του τελικού. Που όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, και όχι μόνο αυτοί που θα βρεθούν στο γήπεδο θα τραγουδάμε τον ύμνο της ομάδας. Την στιγμή που πρώτα ο θεός θα αναπαύεται η μπάλα στα Ιταλικά δίχτυα. Και την στιγμή που ο Φορτούνης θα υψώνει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον Ουρανό να το δώσει στα αδέλφια μας. Ο γύρος θριάμβου θα είναι η αρχή των πανηγυριών σε όλη την Ελλάδα. Το ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Γιατί μήπως ήμασταν με την Φενέρ η την Άστον Βίλα; Η στην ρεβάνς με την Μακάμπι; Σήμερα δεν θα παίξουν ρόλο τα μπάτζετ. Θα παίξει η ψυχή και η καρδιά.

Ελπίζω να μην είναι πρωταγωνιστής η διαιτησία και να το κερδίσει όποιος παίξει καλύτερα. Σήμερα και αύριο δεν δουλεύει κανείς. Μόνο το σώμα υπάρχει στην γη. Όλα τα άλλα ταξιδεύουν. Πάμε όλοι μαζί να ολοκληρώσουμε την υπέρβαση.  Δεν μένουμε στην ούτως η άλλως επιτυχία της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό τελικό, γιατί εδώ που φτάσαμε, όλοι ζούμε και αναπνέουμε για το τρόπαιο. Αυτό που λείπει από την μεγαλύτερη τροπαιοθήκη της Ευρώπης. Η συμμετοχή στον τελικό είναι η δικαίωση όλων των στιγμών, που έχουμε ζήσει στα ευρωπαϊκά ταξίδια εδώ και δεκαετίες. Το ζούμε μάγκες. Τίποτε και κανείς δεν μπορεί να μας χαλάσει αυτές τις στιγμές. Απολαύστε τις. Και γιατί όχι. Ας γίνει ο σημερινός τελικός η βάση για να τις ξαναζήσουμε πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ