ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ζούμε για να ολοκληρώσουμε την υπέρβαση!

Ζούμε για να ολοκληρώσουμε την υπέρβαση!

Έχουν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα που ντύσαμε ερυθρόλευκη την Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στον τελικό του Κυπέλλου. Κάνοντας ένα ακόμη όνειρο πραγματικότητα. Όλοι ζούμε και αναπνέουμε, πλέον, για την στιγμή που θα γίνουμε η πρώτη Ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ζούμε για να ολοκληρώσουμε την υπέρβαση. Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά μήπως ήμασταν με την Φενέρ και την Άστον Βίλα; Η μήπως ήμασταν με την Μακάμπι, μετά την λήξη του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη; Πλέον, όμως, είναι ένα μόνο παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Μέσα στο γήπεδο δεν θα παίξουν ρόλο τα μπάτζετ, οι χρηματιστηριακές αξίες, η διαφορά επιπέδου των πρωταθλημάτων. Θα σταθούμε σαν ίσος προς ίσον απέναντι στην Φιορεντίνα. Η οποία φτάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό.

Δεν λέει κάτι, που ο τελικός γίνεται στα Φιλαδέλφεια. Όπου και να γινόταν, ο ίδιος παροξυσμός θα επικρατούσε για τα εισιτήρια. Η ίδια τρέλα και ακόμη και σε μεγαλύτερο γήπεδο να γινόταν κάπου στην Ευρώπη, και περισσότερα εισιτήρια να είχαμε στην διάθεση μας, πάλι δεν θα έφταναν. Πάλι θα έμενε κόσμος απ' έξω. Η ομάδα, όμως, οφείλει να μείνει προσγειωμένη.

Κατ' αρχάς, οφείλει να κλείσει την χρονιά στο Ελληνικό πρωτάθλημα με νίκη στην Λεωφόρο, εξασφαλίζοντας την Ευρώπη. Οφείλει απέναντι στους κουφούς και τους «αγκαλίτσες», να τους δώσει μια Πειραιώτικη απάντηση, επειδή «συμμετείχαν» στην κλοπή του φετινού Πρωταθλήματος. Γιατί παρ' όλα τα λάθη μας, σε προπονητές, μεταγραφές, ήττες που δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, υπήρξαν ματς που μας στέρησαν τους τρεις βαθμούς. «Συμμετείχαν» στην αλλοίωση της  βαθμολογίας και όχι μόνο στο μεταξύ μας ματς. Όταν πήραν (σε ένα ακόμη παιχνίδι, σε ένα ακόμη άθλημα) το ματς στα χαρτιά, όταν κοιμόταν ο Θεός και μας απέκλειαν στο Κύπελλο, οι «διαμαρτυρόμενοι» αποθέωναν παίχτες και προπονητή και έβγαζαν τον σκασμό για τον Γιαννάκη. Τώρα, διοργανώνουν συλλαλητήριο. Βλέπετε είχε μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο και είπαν να το επαναλάβουν. Για να μην πω για τους «ρεπόρτερ» τους, που τα έβλεπαν όλα ανθηρά και τώρα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, βάλλουν εναντίον αυτών που έγλειφαν. Ποιοι αποθέωναν τον Τερίμ, οεο; Τον Μπακασέτα; Τον Γιαννάκη; Ποιοι τάϊζαν σανό τον κόσμο τους; Λουστείτε τα τώρα όλοι.

Και το κυριότερο; Απολαύστε τον Ολυμπιακό, του ανθρώπου που κουράστηκε, που έριξε λευκή πετσέτα, που δεν τον έχει προτεραιότητα, σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Που δεν σταμάτησε να ψάχνει την συνταγή της επιτυχίας, ούτε τον Γενάρη, αλλάζοντας τρεις προπονητές και ένα σωρό παίχτες. Σε ένα Πρωτάθλημα που βρωμάει από την κορφή μέχρι τα νύχια. Σας ανάγκασε να παρακαλάτε, πλέον, γιατί τελικό φτάσαμε, να μην το σηκώσουμε. Ναι, όλοι εσείς, οι υπέρμαχοι της σωτηρίας του ποδοσφαίρου μας, που «βαπτίσατε» ως 50-50 τα αίσχη της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, του ορισμού απίθανων ξένων διαιτητών και των αγώνων φιλίας.

Υ.Γ: Τελικά, θα γίνει ο τελικός στα Φιλαδέλφεια;

Υ.Γ.2:  Πόσα Πρωταθλήματα έχετε βαζελάκια, επί εποχής Μαρινάκη; Κανένα!!!

Υ.Γ.3: Πόσα ματς στην Ευρώπη; Κανένα στο Champions League και σε 14 χρόνια μόλις 12 νίκες, 14 ισοπαλίες και 24 ήττες με «ποδοσφαιρομάνες».  

Υ.Γ.4: Διάκριση καμία και ο Ολυμπιακός, επί Μαρινάκη, έφτασε... μία φορά στους 16 του Champions League, 4 φορές στους 16 του Europa και μία φορά στον τελικό του Conference.

Υ.Γ.5: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει φτάσει σε Ευρωπαϊκούς τελικούς σε όλα τα κύρια ομαδικά αθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ.

Υ.Γ.6: Συμφώνησαν οι οπαδοί των Λιβόρνο και Ρόμα, ώστε να υποστηρίζετε την Φιορεντίνα, στερημένοι;

Υ.Γ.7: Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει, μέσα σε λίγες μέρες, ούτε λίγο, ούτε πολύ ακόμη τέσσερα Ευρωπαϊκά τρόπαια! Ενώ φέτος, έφτασε άλλες δύο φορές σε τελικό και κατέκτησε το ένα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ