ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης

Με τόσους τραυματισμούς, με αρκετά παιχνίδια χαμένα στις λεπτομέρειες, χωρίς να έχει παίξει πλήρης ούτε σε ένα από τα 25 μέχρι στιγμής παιχνίδια της Ευρωλίγκας, καμιά άλλη ομάδα της διοργάνωσης δεν θα βρισκόταν στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Κανένας κόουτς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις τόσες απώλειες, ειδικότερα σε κρίσιμα ματς. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να παίξει το μπάσκετ που βλέπουμε, τρία χρόνια σχεδόν, στο παρκέ. Και είναι κρίμα κι άδικο, που δεν έχει πάρει ένα τουλάχιστον ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.

Έχουμε ισοπεδώσει στην κυριολεξία κάθε πρόβλεψη στην αρχή της κάθε σεζόν, αν αναλογιστούμε τα ποσά που διατίθενται για το στήσιμο των περισσοτέρων ομάδων. Δείξτε μου μια διοίκηση και ένα άλλον προπονητή, που θα έχτιζαν ανάλογο σύνολο, με το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Γιατί αυτή είναι μεγαλύτερη  μαγκιά, να «φτιάχνεις» παίχτες και ομάδα μέσα από την δουλειά σου και τις επιλογές σου και όχι μόνο επειδή έχεις την δυνατότητα να «αγοράζεις» επιτυχίες. Ποιος προπονητής θα επέλεγε παίχτες σαν του Ολυμπιακού και θα είχε ανάλογα αποτελέσματα; Κανείς. Στα «σίγουρα» πάνε όλοι. Και όταν βλέπουν στην απέναντι όχθη ότι τα χρήματα που σπαταλάνε δεν πιάνουν τόπο, και ακόμη μια αποτυχημένη χρονιά για αυτούς είναι προ των πυλών, ξεκινάνε τις ανακοινώσεις κατά πάντων και την διασπορά φημών, μπας και σώσουν κάτι. Τους φταίει η «μαφία» του Μποντιρόμπα, του Λιόλιου, η Τσαρούχα και όχι ότι τελικά δεν έφτιαξαν αυτό που ήλπιζαν.

Ονειρεύονται διαφορές και τρομάζουν να κάνουν μια απλή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό των τόσων ατυχιών. Το κράτος άραγε να έχει εισπράξει την εφορία που αντιστοιχεί στα συμβόλαια των παιχτών που υπέγραψαν, στα πλαίσια της ισονομίας και της νομιμότητας; Αν ναι, δικά τους είναι ας τα ξοδεύουν όπου και όπως θέλουν. Οι οπαδοί τους θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Ολυμπιακό, γιατί εμείς τους αναγκάσαμε να βάλει το χέρι στην τσέπη αυτούς που καθυβρίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, διαπιστώνοντας ότι η άθλια εικόνα τους και οι απώλειες των τίτλων από την στιγμή που επιστρέψαμε δεν οφείλονταν στην νέα διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά στο γεγονός ότι είμαστε κλάσεις ανώτεροι και εκείνος άφαντος.

«Μιλάνε» σε κάθε ματς για την διαιτησία, ώστε να προετοιμάζουν το έδαφος, για τα ματς που θα κρίνουν την φετινή τους χρονιά. Με τα γιουσουφάκια τους να ακολουθούν από κοντά και να μην βγάζουν άχνα για τις μεταγραφές που έφεραν με τυμπανοκρουσίες και δεν τους έχουν βγει. Αυτό έλειπε να μην ήταν καλύτεροι από τις τελευταίες τους χρονιές με τόσα χρήματα που έριξαν. Μπροστά στο ενδεχόμενο να πάνε και φέτος άκλαφτοι, έχουν «συμμαχήσει» διοίκηση και οπαδοί και δεν μαλλιοτραβιούνται εκατέρωθεν όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Και όταν δεν ξεκατινιάζονταν στο παρελθόν ήταν γιατί κάλυπταν τις αποτυχίες τους, με τα «πρωταθλήματα» που αφειδώς τους «παραχωρούσε» η μούμια.

Ο αγώνας μέχρι τέλους ήταν, είναι και θα είναι η επιτομή της μαγκιάς, της αντίστασης και της δικαίωσης για όλους όσους παλεύουν για το ευ αγωνίζεσθαι και της κατάκτησης των τίτλων αποκλειστικά και μόνο με αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο, πως μόνο σε αυτό το άθλημα υπερτερούν σε τίτλους. Σε όλα τα άλλα δεν τους βλέπουμε καν. Και στο μπάσκετ, όμως, τους ταπεινώνουμε με διαφορές που βλέπουν και στον ύπνο τους ως εφιάλτες και στο ξύπνιο τους ως προσδοκίες, όταν κουρεύονται. Στη δε Ευρώπη, που τα κριτήρια είναι «άλλα», πηγαίνει η σφαλιάρα σύννεφο όπου τους συναντάμε. Και το γεγονός ότι δεν έχει αυξηθεί η πελατειακή σχέση, είναι γιατί βλέπουν τα Final-4 με το μακαρόνι και δεν τους πετυχαίνουμε σε προημιτελικούς και ημιτελικούς. Υπάρχει έστω ένας φίλαθλος, όχι οπαδός, που να μην πιστεύει ότι αν αυτοί είχαν τις φετινές μας ατυχίες, δεν θα ήταν στην γνώριμη για αυτούς προτελευταία θέση της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα; Τέτοια κατάντια ο Ολυμπιακός ποτέ. Η υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός στα ίσα δεν θα σπάσει την έδρα στο ελληνικό πρωτάθλημα; Κυριακή κοντή γιορτή.

Υ.Γ.: Για να προλάβω τους «καλοθελητές-αναλυτές» που πιθανόν να αντιδράσουν, στο άθλημα του βόλεϊ (άντρες και γυναίκες), οι τίτλοι είναι συνολικά 76-62 υπέρ μας, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ευρωπαϊκοί, έναντι μηδέν (0) δικών τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ