ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σε «χρυσή» λίστα ο Ελ Κααμπί

Σε «χρυσή» λίστα ο Ελ Κααμπί

Μια από τις μεγάλες «απουσίες» για τον Ολυμπιακό μέσα στο νέο έτος, θα είναι αυτή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Με τον Μαροκινό φορ να ετοιμάζει… βαλίτσες για Ακτή Ελεφαντοστού, όπου και θα αγωνιστεί για τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου. Με τα «ραντεβού» για την ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί που «σάρωσε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φτάνοντας ως την τέταρτη θέση και τα ημιτελικά, να ξεκινάει το ταξίδι της στις 17 Ιανουαρίου και στην αναμέτρηση με την Τανζανία και να ακολουθούν τα παιχνίδια με το Κονγκό (21/1) και την Ζάμπια (24/1). Η διοργάνωση κάνει σέντρα πάντως στις 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Ελ Κααμπί πραγματοποίησε ένα πολύ θετικό 2023 και στον Πειραιά πρόλαβε να σκοράρει δώδεκα τέρματα συνολικά σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη. Με τον έμπειρο άσο να έχει επτά τέρματα στην Σούπερ Λιγκ και πέντε ακόμα στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ (προκριματικά και ομίλους).

Μάλιστα, η ιστοσελίδα «sofascore», η οποία ειδικεύεται σε αριθμούς και στατιστικά, αποκάλυψε τη λίστα με τους πέντε Άραβες ποδοσφαιριστές, με τα περισσότερα γκολ στην Γηραιά Ήπειρο. Στη λίστα αυτή βρίσκεται το όνομα του επιθετικού του Ολυμπιακού, μαζί με τον συμπατριώτη του, Ταρίκ Τισουντάλι, τον παίκτη της Γκενκ. Αναφορικά με το μεγάλο όνομα που βρίσκεται στη λίστα, είναι αυτό του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος με την Λίβερπουλ συνεχίζει να σκοράρει, φτάνοντας προς το φινάλε του 2023. Πολύ ψηλά στη λίστα είναι και ο Αλγερινός Μοχάμεντ Αμούρα της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, ενώ στο πλευρό του Ελ Κααμπί «συναντάμε» και τον Αιγύπτιο Ομάρ Μαρμούς, τον επιθετικό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που επίσης βρίσκεται στο Κόνφερενς Λιγκ, όπως και ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει στα μέσα Φεβρουαρίου την Φερεντσβάρος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ