ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ένας χρόνος Πασχαλάκης!

Ένας χρόνος Πασχαλάκης!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, θα μπορούσε κανείς να πει πως είχε τα… δεύτερα γενέθλια του στις 13 Οκτωβρίου . Καθώς το 2022, φόρεσε για πρώτη φορά τα «ερυθρόλευκα» γάντια. Και με το «καλημέρα» έδειξε πως ο Ολυμπιακός θα έχει έναν σπουδαίο γκολκίπερ στην εστία του, για τα επόμενα χρόνια. Ήταν σε εκείνο το εκτός έδρας 0-0 με αντίπαλο την Καραμπάγ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Aπό τότε, ο Πασχαλάκης βγήκε ελάχιστες φορές από την ενδεκάδα και έκανε ένα σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων. Με εκείνη την επική εμφάνιση που πραγματοποίησε πέρυσι στο Φράιμπουργκ (1-1), να είναι αυτή που τον καθιέρωσε στον Πειραιά.

Εφέτος, ο «Μεγάς Αλέξανδρος» του Ολυμπιακού, έχει παίξει βασικός σε όλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν έχει χάσει λεπτό, ενώ συνολικά στον Πειραιά, έχει καταφέρει να φτάσει ήδη τα 40 παιχνίδια. Τα οκτώ εξ αυτών για τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ (όμιλοι και προκριματικά) και τα υπόλοιπα σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, play off, αλλά και Κύπελλο Ελλάδας.

 Σε αυτά τα 3.600 «καθαρά» λεπτά που έχει παίξει με τα γάντια του θρύλου, ο έμπειρος τερματοφύλακας έχει καταφέρει να διατηρήσει το «μηδέν» σε πάνω από τα μισά παιχνίδια και συγκεκριμένα σε 21 περιπτώσεις, ενώ 28 φορές έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο «Πάσχα» καθιερώθηκε αμέσως στην ομάδα και από τότε έχει γίνει η «ψυχή» των αποδυτηρίων. Με… μπόλικη τρέλα αλλά και μεγάλο πάθος στο παιχνίδι του, ο διεθνής άσος έχει καταφέρει να γίνει από τα αγαπημένα παιδιά της «ερυθρόλευκης» εξέδρας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ