ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απογοήτευση στο φινάλε...

Απογοήτευση στο φινάλε...

Δεν γίνονται αυτά! Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος για 60 λεπτά και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά στην συνέχεια «έβγαλε τα μάτια του» και έμεινε στο 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα, μετά από μία ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόη (70’). Ο Τζάκοβατς μείωσε μετά από τα γκολ των Μασούρα, Ποντένσε, ο Ντόη είδε απευθείας κόκκινη στο 70′ και σα να μην έφτανε αυτό, στο 90′ σε μια ωριακή φάση ήρθε το 2-2, σε ένα παιχνίδι που το τρίποντο έμοιαζε σίγουρο!

Οι Πειραιώτες και η Μπάτσκα Τόπολα έχουν από έναν βαθμό. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (9/11, 22:00), ενώ η Μπάτσκα Τόπολα υποδέχεται την Φράιμπουργκ (26/10, 19:45).

Στο καλύτερο σημείο έρχεται η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, προκειμένου οι Πειραιώτες να έχουν χρόνο να δουλέψουν τις αδυναμίες τους.

Ενδεκάδα με Κίνι και Μασούρα στη Σερβία

Με Κίνι και Μασούρα παράταξε τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη μεγάλη «μάχη» με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία, για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Κίνι να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Καμαρά και Έσε στα χαφ, στα πλάγια οι Φορτούνης, Ποντένσε και ο Μασούρας σε ρόλο δεύτερου φορ στο πλάι του Ελ Κααμπί.

Πρόκειται για μία ενδεκάδα με 4 αλλαγές σε σχέση με αυτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρώτο ημίχρονο

Με τον φοβερό κόσμο του Θρύλου, αλλά και του Ερυθρού Αστέρα να δίνει δυναμικό «παρών» και ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα για τη νίκη και προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά. Οι οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν πάνω σε αυτό, από νωρίς: Πίεση ψηλά, για να κλέψουν την μπάλα, ει δυνατόν, κοντά στην περιοχή του Ίλιτς. Στο 10’, ο Ποντένσε άλλαξε ωραία την μπάλα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, σούταρε με το δεξί και ο Άντονιτς απομάκρυνε με κεφαλιά, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα. Ωστόσο, έξι λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γκολ που άξιζαν με βάση την εικόνα τους στο πρώτο 15λεπτο του ματς. Ο Ολυμπιακός έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ο Ποντένσε με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Μασούρα και με υπέροχη κεφαλιά αυτός εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ για το 1-0. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μαρτίνεθ είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού κυκλοφορώντας την μπάλα, ψάχνοντας κι άλλο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή των Σέρβων, σημειώθηκε στο 31’, όταν ο Ράκονιατς έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας που σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετά, ο Κίνι από τα αριστερά έδωσε στον Φορτούνη, εκείνος βρήκε ωραία τον Ροντινέι που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και απομάκρυναν οι Σέρβοι. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημίχρονου, δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό, με τον Θρύλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια, προηγούμενος 0-1, χάρη στο τέρμα του Μασούρα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, όπως συνέβη στο πρώτο μέρος, αλλά είχε τον έλεγχο και την υπεροχή στο αγωνιστικό χώρο. Στο 56’, ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος έκανε την κάθετη πάσα στον Ελ Κααμπί που βγήκε τετ α τετ με τον Ίλιτς από τα δεξιά, πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Μπάτσκα απομάκρυνε. Δευτερόλεπτα μετά, ο Θρύλος διπλασίασε τα τέρματα του, με τον Ποντένσε.  Ο Φορτούνης βρήκε τον Πορτογάλο μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκλεισε προς τον άξονα και με το αριστερό εκτέλεσε για το 2-0. Στο 62’, ο Γιόβετιτς αντικατέστησε τον Μασούρα στην κορυφή, ενώ ο Σολμπάκεν πήρε τη θέση του Ποντένσε στα άκρα. Δευτερόλεπτα μετά, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού στα αριστερά, οι παίκτες της Μπάτσκα Τόπολα άλλαξαν την μπάλα και ο Ντάκοβατς πλάσαρε από κοντά και μείωσε σε 1-2. Στο 70’, Ο Ντόη τράβηξε τον αντίπαλό του, του έκανε φάουλ και δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, η οποία ήταν πολύ αυστηρή από τον Γάλλο ρέφερι, καθώς ήταν  σε πλάγια θέση ο Γιοβάνοβιτς και δεν ήταν ξεκάθαρο πως έμπαινε μόνος του στην περιοχή. Ο Μαρτίνεθ έσπευσε άμεσα καλύψει το κενό του Ντόη και πραγματοποίησε μια νέα διπλή αλλαγή στο 74’. Οι Πορόζο και Αλεξανδρόπουλος αντί των Ελ Κααμπί και Φορτούνη. Ο Αλεξανδρόπουλος τροφοδότησε τον Γιόβετιτς που πήγε λίγο αριστερά μέσα στην περιοχή, σούταρε και ο Στόγιτς με τάκλιν έσωσε την Μπάτσκα. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 90’, ο Στόγιτς, βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Πάντοβιτς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ο δεύτερος από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και μέτρησε το γκολ για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε στη Σερβία, αφού απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων και έμεινε στο 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα. Προηγήθηκαν με 2-0 οι ερυθρόλευκοι, αλλά δύο ολιγωρίες και η τουλάχιστον αυστηρή κόκκινη του Ντόη έφεραν το τελικό 2-2.

Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσκβέτοβιτς, Κόλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ράντιν, Στόγιτς, Στάνιτς, Ντάκοβατς, Ρακόνιατς, Γιοβάνοβιτς.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62’ Γιόβετιτς), Μασούρας (62’ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74’ Πορόζο).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ