ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στα playoffs του Europa League ο Θρύλος, με μάγκα Αλεξανδρόπουλο!

Στα playoffs του Europa League ο Θρύλος, με μάγκα Αλεξανδρόπουλο!

Μας έβγαλε την ψυχή. Αλλά τουλάχιστον πέτυχε τον στόχο του. Ο Ολυμπιακός με «θρυλικό» buzzer-beater του Αλεξανδρόπουλου πήρε την πρόκριση στα play-offs του Europa League, ερχόμενος ισόπαλος 1-1 με την Γκενκ, στο Βέλγιο. Ο 21χρονος μέσος έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες. Έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Βέλγοι έμειναν, μάλιστα, με δέκα ποδοσφαιριστές στο 65’, λόγω αποβολής του Πέιντσιλ, όπως και ο Ροντινέι στο 90+10’. Με αυτό τον περιπετειώδη τρόπο ο Θρύλος συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League, εκεί όπου θα βρει απέναντί του την σερβική Τσουκαρίτσκι, ενώ εξασφάλισε ομίλους Conference League, ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα.

Έτσι αγωνίστηκε στο «KRC Genk Arena»

Στη μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γκενκ, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παράταξε τους «ερυθρόλευκους» σε διάταξη 4-2-3-1 με την ίδια ενδεκάδα κατά τα 10/11 σε σχέση με το πρώτο ματς, καθώς, ο Ισπανός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Ελ Αραμπί και δίνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον συμπατριώτη του Ελ Καμπί.

Κάτω από τα δοκάρια Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τους Φρέιρε - Ρέτσο μπροστά του. Ο Κίνι και ο Ροντινέι βρέθηκαν στα αμυντικά άκρα, με τους Ιμπόρα και Μαντί Καμαρά στον άξονα. Ο Καρβάλιο ήταν στη θέση «10», με τους Φορτούνη - Μασούρα στα άκρα και κορυφή ο Ελ Κααμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκαν με διάθεση στο ματς, με ψηλά τις γραμμές του θέλοντας να πιέσει τη Γκενκ, η οποία είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και ήταν εκείνη που πίεζε περισσότερο στα πρώτα λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους» να μην καταφέρνουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία στα πρώτα 20 λεπτά. Στο 25’, ο Πέιντσιλ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Φρέιρε έβαλε το πόδι του και τον ανέτρεψε, ωστόσο, υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους «ερυθρόλευκους» για φάουλ προηγουμένως στον Κααμπί, χωρίς να αλλάξει κάτι. Ο μεσοεπιθετικός της Γκενκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πασχαλάκης ακούμπησε την μπάλα, αυτή σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο, ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδωσε επανάληψη. Ο λόγος ότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν πατούσε την γραμμή και στη συνέχεια, ο Πέιντσιλ εκτέλεσε και πάλι, αλλά εύστοχα κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν μερικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, αλλά δεν  μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, δεν έβγαζαν συνδυασμούς στο γήπεδο και δεν δημιουργούσε καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος, δίχως ένταση στο παιχνίδι του και ακίνδυνος σε βαθμό... επικίνδυνο στο πρώτο μέρος και για αυτό τον λόγο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Καρβάλιο, προκειμένου να πάρει την φρεσκάδα και τρεξίματα του νεαρού μέσου, με τον σχήμα να αλλάζει σε 4-3-3. Ωστόσο, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν κάτι με αξιώσεις, με τους Βέλγους από την άλλη, απείλησαν στο 52’, με τον Ελ Κανούς,  ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 63΄ ' προέκυψε ένταση στο παιχνίδι ανάμεσα σε Κίνι και Πέιντσιλ, με τον δεύτερο να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον αμυντικό του Θρύλου και έτσι οι Βέλγοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Μαρτίνεθ θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, ρίχνοντας στο ματς τον Ελ Αραμπί και Μπιέλ, στις θέσεις τον Ελ Κααμπί και Μασούρα. Στο 71’, ο Ιμπόρα, μετά από μια αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βαντερβούρντ απέκρουσε. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Έξι λεπτά μετά, ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Γκενκ. Στο 80’, ο Βρουσάι πέρασε αντί του Μαντί Καμαρά. Πέντε λεπτά, ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, ο Μπιέλ έκανε από κοντά την κεφαλιά, αλλά ο Βάντερβουρντ απέκρουσε. Οι Πειραιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο πίεσαν και στο 90+1’, ο Φορτούνης είδε εξαιρετικά τον Μπιέλ, ο οποίος μόνος του στα δεξιά πάτησε στην περιοχή, αλλά δεν νίκησε τον κίπερ της Γκενκ. Πέντε λεπτά, ο Αλεξανδρόπουλος επέμεινε, πίεσε ψηλά, κέρδισε τη μπάλα, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βάντερβουρντ για το 1-1. Στο 100’, ο Ροντινέι αποβλήθηκε για αψυχολόγητο λόγο, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι, με τον Θρύλο να παίρνει την πρόκριση στα play-offs του Europa League.

Γκενκ (Βάουτερ Βράνκεν): Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι, Καγέμπε, Σορ, Παϊντσίλ, Φαντερά.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Φρέιρε, Ροντινέι, Κίνι, Καμαρά (80’ Βρουσάι), Ιμπόρα, Μασούρας (68’ Μπιέλ), Καρβάλιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (98’ Ντόη, Ελ Κααμπί (68’ Ελ Αραμπί).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ