ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το σεμινάριο επιβεβαίωσε το χαμηλό επίπεδο των διαιτητών

Το σεμινάριο επιβεβαίωσε το χαμηλό επίπεδο των διαιτητών

«Αχίλλειος πτέρνα» των διαιτητών και των βοηθών στο σεμινάριο που προηγήθηκε από αυτό των παρατηρητών, συγκεκριμένα διήρκησε από 3 μέχρι 6 Αυγούστου, υπήρξαν οι κρίσεις τους σε φάσεις που προβάλλονταν μέσω των βίντεο της UEFA. Εκεί δεν τα πήγαν καλά, με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί το χαμηλό επίπεδό τους, και παράλληλα να υπάρξει και... έκρηξη του αντιπρόεδρου της ΚΕΔ, Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος τόνισε: «Αν πηγαίνατε στα μαθήματα στις ΕΠΣ, θα ξέρατε τι να απαντήσετε». Κατά τα άλλα θέλουν να βάλουν Ελληνες διαιτητές στα ντέρμπι!

Ο Μάνταλος εννοούσε ότι κάποιοι ρέφερι δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στην εκπαίδευση. Για αυτό και «σνομπάρουν» τα δευτεριάτικα μαθήματα των Επιτροπών Διαιτησίας των ΕΠΣ, αν και σε κάποιες δεν γίνονται λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος, κάτι που όφειλε να το ξέρει ο Μάνταλος.

Επίσης, δεν γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση αυτών των μαθημάτων. Δεν υπάρχει γενική εποπτεία από την ΚΕΔ και αυτό είναι ευθύνη του Μάνταλου ως υπεύθυνου εκπαίδευσης. Επί θητείας του υποβαθμίστηκαν τα δευτεριάτικα μαθήματα στις επιτροπές διαιτησίας των ΕΠΣ. Επί θητείας του οι Ενώσεις, και μάλιστα μεγάλες όπως οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αχαϊας, Ηρακλείου, φωνάζουν ότι ξεμένουν από διαιτητές επειδή ανεβάζουν διαιτητές-ασανσέρ, ενώ έβγαλαν και ανακοινώσεις ότι ανέβηκαν «εργαλεία» ή ότι ανέβηκαν ρέφερι μόνο και μόνο επειδή είχαν καλές δημόσιες σχέσεις!

Αυτή είναι η κατάσταση στη διαιτησία και ο Μάνταλος δεν θέλει να την καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Μάλλον τους απασχολεί οι ρέφερι να σφυρίζουν 100-0 υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού αν κρίνουμε από αυτά που κάνουν.

Πηγή: gavros.gr

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ