ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η πρώτη… πάσα από τον Ιμπόρα!

Η πρώτη… πάσα από τον Ιμπόρα!

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη βάση του. Οι Πειραιώτες δίνουν το τελευταίο τους φιλικό με αντίπαλο τους Αζέρους της Σαμπάχ, στο Κεμάτεν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ανεβάσει τους ρυθμούς και την ένταση στις προπονήσεις, λίγο πριν η ομάδα πάρει το αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα.

Τις τελευταίες μέρες, ο 42χρονος προπονητής δούλεψε σε συνθήκες κανονικού αγώνα και κυρίως με τους μεσοεπιθετικούς του. Υπήρχε ένα «γκρουπ» ποδοσφαιριστών, το οποίο απαρτιζόταν από τον Βιθέντε Ιμπόρα, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον Χρήστο Λιάτσο, τον Πεπε, τον Ζοάο Καρβάλιο, τον Κώστα Φορτούνη, τον Ζίμερ Μπουτούτσι και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή. Μπροστά τους είχαν στημένα ανδρείκελα προπόνησης και η άσκηση αυτή στηριζόταν στο passing game. Οι παίκτες έπρεπε να δώσουν την πάσα σωστά και με τη μία, αλλιώς υπήρχε… παρέμβαση από το τεχνικό τιμ. Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές δούλευαν στο οφσάιντ, καθώς υπήρχαν τρεις πάσσαλοι έξω από την περιοχή και οι παίκτες δεν έπρεπε να βγουν… εκτεθειμένοι. Μπροστά από το τέρμα υπήρχαν δύο μεγάλα φουσκωτά για… τερματοφύλακες και «παρεμπόδιζαν» τους παίκτες από το να σκοράρουν.

Συμπερασματικά έπρεπε να γίνει κίνηση με και χωρίς την μπάλα, κοντρόλ και αποφυγή εμποδίων, παιχνίδι με τη μία στην τελική πάσα, αποφυγή της παγίδας του offside και άμεση εκτέλεση χωρίς κοντρόλ.

Όλα τα παραπάνω βέβαια μικρή σημασία έχουν, αφού αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα είναι πως ο Βιθέντε Ιμπόρα (αλλά και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης) ήταν αυτοί που είχαν την αρμοδιότητα να περάσουν την πρώτη πάσα και στο… τέλος, αυτοί που έβγαιναν «φάτσα» με τα δίχτυα ήταν τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που ήταν «αιχμή του δόρατος», αλλά και οι Κώστας Φορτούνης και Χρήστος Λιάτσος, που παίζουν πίσω από τον φορ και μπορούν με τον ίδιο τρόπο να κάνουν τη… ζημιά.

Πάντως το πόσο απαιτητική ήταν η άσκηση, φαίνεται και από το γεγονός πως οι μεσοεπιθετικοί των Πειραιωτών, αστόχησαν παραπάνω από μία φορές, καθώς ήταν ένα πρόγραμμα που έπρεπε να κυλήσει ομαλά από το ξεκίνημα του για να δεχτεί ο επιθετικός ιδανικά την μπάλα για άμεση εκτέλεση, χωρίς κοντρόλ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ