ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πολύ πιο… νέος ο Ολυμπιακός!

Πολύ πιο… νέος ο Ολυμπιακός!

Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Γιαν Εμβιλά και Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους στο μεγάλο λιμάνι, με κάθε επισημότητα πλέον. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 30 έτη, αφού ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, ο Γάλλος χαφ είναι στα 33 και ο Γάλλος «μαέστρος» τον Σεπτέμβριο θα είναι πλέον 39 ετών!

 Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως από τη στιγμή που τα συμβόλαια των τριών προαναφερθέντων παικτών δεν ανανεώθηκαν, ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Πειραιά, θα «πέσει» κατά πολύ. Eιδικότερα από τη στιγμή που υπάρχει και το σενάριο της πώλησης του 36χρονου Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για ένα ακόμα έτος με τον Ολυμπιακό.

 Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όπως όλα δείχνουν θα «σφύζει» από «νέο αίμα», καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, από τους ποδοσφαιριστές που μοιάζουν να έχουν δεδομένη θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν (και πρωταγωνιστικό ρόλο), οι μεγαλύτεροι είναι οι Ροντινέι (31 ετών), Κώστας Φορτούνης (30 ετών), ενώ το 33ο έτος της ηλικίας του διανύει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος αγωνίζεται ωστόσο στη θέση του τερματοφύλακα!

Είναι άξιο αναφοράς πως αυτή τη στιγμή, το ρόστερ του Ολυμπιακού με 34 ποδοσφαιριστές στο transfermarkt – συμπεριλαμβανομένων και των «κομμένων» του Μαρτίνεθ που προπονούνται μόνοι τους στο Ρέντη- «αγγίζει» τα 26 χρόνια. Και όπως προαναφέραμε, μπορεί τα έτη αυτά να γίνουν ακόμα χαμηλότερα. Μάλιστα, δεν υπολογίζονται ανάμεσα τους και παίκτες όπως o Koυτσίδης, ο Κωστούλας, ο Λιάτσος, ο Αλγκασίμ Μπα (είναι με την Γουινέα στο Κόπα Άφρικα U23), ο Μουζακίτης και ο Μπαγκαλιάνης που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. 

 Στα παραπάνω πρέπει να σημειώσουμε και κάτι επίσης σημαντικό. Πως από τα μέχρι στιγμής ονόματα που έχουν ακουστεί για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, ελάχιστα είναι άνω των 30 ετών. Ακόμα και ο Ουμτιτί και ο Ντάρντερ, είναι 29 ετών, ενώ ο Ντε Φρούτος στα 26. Μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις είναι ο 32χρονος Μαρκ Μπάρτρα της Τραμπζονσπόρ, ο οποίος αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ