ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φινάλε με «διπλό» στην Τούμπα ο Θρύλος!

Φινάλε με «διπλό» στην Τούμπα ο Θρύλος!

Έκανε το καθήκον του και τώρα περιμένει. Ο Ολυμπιακός «απέδρασε» με το «διπλό» από την Τούμπα, νικώντας με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς της χρονιάς και συγκεκριμένα στο φινάλε των πλέι-οφ της Stoiximan Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν χάρη σε γκολ του Σαμασέκου το 33' και τερμάτισαν στην τρίτη θέση του μίνι πρωταθλήματος, περιμένοντας τώρα τον τελικό του Κυπέλλου για να μάθουν σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν. 

Έτσι παρατάχθηκε στο τελευταίο ματς της χρονιάς

Με τη γνωστή συνταγή παράταξε τον Ολυμπιακό ο Ζοζέ Ανιγκό στο τελευταίο ματς της σεζόν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Γάλλος προπονητής επέλεξε τη γνωστή διάταξη με τους τρεις χαφ στον άξονα, τους δύο εξτρέμ και τον μοναδικό προωθημένο.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος προπονητής επέλεξε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Σαμασέκου, Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ στον άξονα, τους Φορτούνη και Μπιέλ στα... φτερά και φορ τον Μπακαμπού.

Το πρώτο ημίχρονο

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μόλις στο 5’. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε κάθετα για τον Τόμας, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε με τα πόδια. Στο 7’, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ από λανθασμένο γύρισμα του Ίνγκασον, ωστόσο ο Κοτάρσκι πρόλαβε την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Στο 16’, ο Χουάνγκ επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο κόπηκε, ώστε στην εξέλιξη της φάσης ο Τζολάκης να μπλοκάρει την μπάλα μετά από σουτ του Ράφα Σοάρες.

Στο 20’, ο Φορτούνης δημιούργησε την πιο μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι. Δύο λεπτά μετά, ο Μπίσεσβαρ έκανε την κίνηση και το σουτ, ωστόσο ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα. Τόσο στο 24’, όσο και στο 27’ ο Ράφα Σοάρες επιχείρησε δύο σουτ τα οποία είχαν την ίδια κατάληξη. Πάνω από τα δοκάρια. Στο 28’, ο Θρύλος είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός εξτρέμ ελίχθηκε, ωραία και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε σωτήρια.

Στο 33’, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Σαμασέκου. Ο Ροντινέι έβγαλε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά και ο διεθνής μέσος από το Μάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ με κεφαλιά-«ψαράκι» για το 0-1. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμά, για να πάνε με αυτό στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Δυναμικά θέλησε να μπει στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, που προσπάθησε να απειλήσει με Μπιέλ και Σαμασέκου στο 46’. Δευτερόλεπτα μετά, ο Φορτούνης δοκίμασε ένα σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Στο 51’, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να απειλήσει με ένα σουτ του Μπίσεσβαρ το οποίο κατέληξε σε κόρνερ. Στο 57’, ο Κουλιεράκης έπιασε ένα δυνατό σουτ από αρκετά μακρινή απόσταση, με τον Τζολάκη ωστόσο να ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 68’, ο Σβαμπ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Στη συνέχεια, ο Θρύλος δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πίεζε για την ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 75’, ο Κεντζιόρα έπιασε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Στο 84’, ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Σοάρες επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ροντινέι, πήρε ύψος και ο Τζολάκης βγήκε για να μπλοκάρει. Στο 90'+2', ο Βρουσάι βρήκε σε καλή θέση, δοκίμασε ένα σουτ αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κασάμι επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια λίγο πριν από τη λήξη και το «διπλό» του Θρύλου στην Τούμπα με 0-1. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (46’ Κουλιεράκης), Ίνγκασον, Κεντζιόρα, Ντάντας (64’ Σβαμπ), Αουγκούστο (76’ Φελίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (64’ Τάισον) Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τόμας (77’ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (77’ Κασάμι), Φορτούνης (77‘ Φορτούνης), Μπιέλ (65’ Βρουσάι), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ