ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η «έκρηξη» του Ρέαμπτσιουκ

Η «έκρηξη» του Ρέαμπτσιουκ

Το κεντρικό πρόσωπο της νίκης στο «αιώνιο» ντέρμπι, ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Την Δευτέρα, ο Μολδαβός μπακ, ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό σκέλος και για ακόμα ένα μεγάλο ματς «έσβησε» τον Παλάσιος, ο οποίος και έγινε αλλαγή. Και ήταν κάτι που είχε συμβεί και στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Ενώ το ίδιο… σκούρα τα είχε βρει και μερικά 24ωρα πιο πριν ο Άμραμπατ, για λογαριασμό της ΑΕΚ, στην «Opap Arena».

O Ρέαμπτσιουκ ήταν εκ των κορυφαίων και πάλι στο κομμάτι των κλεψιμάτων όπου «μέτρησε» πέντε -και παραμένει στους κορυφαίους των play off σε αυτή τη στατιστική κατηγορία με 31 στη σούμα- ενώ ψηλά ήταν και στις αμυντικές επεμβάσεις με τρεις. Για τα όσα κάνει στην αμυντική ζώνη ο Μολδαβός μπακ πάντως, δε χρειάζεται να… λέμε και πολλά. Έχει δείξει και με το… παραπάνω τις αρετές του όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο εφέτος η βελτίωση του είναι τεράστια και στο δημιουργικό σκέλος και οι «κούρσες» του πλέον από τα αριστερά μόνο… άσκοπες δεν είναι. Οι έξι ασίστ που έχει δώσει εφέτος δεν είναι «φτωχός» αριθμός για έναν αριστερό μπακ και ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στο λιμάνι, είχε μόλις τέσσερις! Κάποιες εξ αυτών μάλιστα ήταν και σε απαιτητικά παιχνίδια, όπως τα δύο με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, για την Σούπερ Λιγκ.

Γενικότερα πάντως ο Όλεγκ είναι «μεταμορφωμένος» προς το καλύτερο εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα και κάποιες «ανάσες» από τον Ραμόν αλλά και κάποια ταξίδια που… γλίτωσε με την Εθνική του ομάδα, σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην άνοδο του!

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ