ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Tα «φάλτσα» του Ευαγγέλου κατά του Θρύλου

Tα «φάλτσα» του Ευαγγέλου κατά του Θρύλου

Ο Άγγελος Ευαγγέλου που όρισε ο Μπένετ για το καθοριστικό ντέρμπι της Τούμπας έχει πλούσιο «εξυγιαντικό» παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

Την τρέχουσα σεζόν ήταν VAR στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-1, όπου με διαιτητή τον Καραντώνη (Ημαθίας) δεν καταλογίστηκαν δυο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ετσι αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα της 2ης αγωνιστικής.

Την περσινή ένατη αγωνιστική των πλέι οφ ο Ευαγγέλου σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, ένα αδιάφορο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς έδειξε ότι δεν μπορεί να σφυρίξει 50-50. Το πιο μεγάλο λάθος το έκανε στο 59', όταν υπήρξε κτύπημα στο κεφάλι του Παπασταθόπουλου από τον Πασχαλάκη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν) και έπρεπε να συστήσει στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι.

Ένα μάτσο χάλια ήταν ο Αθηναίος ρέφερι και στο εκτός έδρας παιχνίδι (2-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της περιόδου 2021-22, όταν χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ το καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν έδωσε επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Εραμούσπε, αν και μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ. 

Ο Ευαγγέλου έπρεπε να είναι εκτός πινάκων για το  ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν ήταν VAR με διαιτητή τον Φωτιά (Πέλλας) και δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά άλλα μεγάλα λάθη του σε προηγούμενα παιχνίδια:

01/09/19 Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

Το χρονόμετρο σημάδευε το 4ο λεπτό του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 και ο Ελ Αραμπί επιχειρούσε επικίνδυνο μπάσιμο στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, όμως ο Μπέρτος τον ανέτρεψε! Η παράβαση ήταν τόσο εξόφθαλμη που φαινόταν από την κορυφή του Ολύμπου! Όμως, για τον διαιτητή Ευαγγέλου (Αθηνών) πέρα έβρεχε. Ο ρέφερι δεν πήρε χαμπάρι ένα πέναλτι-μαρς και μετά από λίγο, αφού η μπάλα είχε περάσει προς την περιοχή του Ολυμπιακού και είχε «επιστρέψει» στο κέντρο,  ειδοποίησαν τον Ευαγγέλου (στο VAR είναι ο Διαμαντόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας) για να δει την φάση. Ετσι... ξύπνησε, είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι και ο Βαλμπουενά έκανε το 1-0 στο 7΄.

Δεν ήταν δυνατόν να ακυρωθεί τέτοιο γκολ, σαν αυτό που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 38' μετά από «συστημένο» φάουλ του Βαλμπουενά. Αρχικά, μέτρησαν το τέρμα, όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου πήρε πίσω την απόφαση με υπόδειξη του βοηθού VAR, του Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Ήταν μια ανεξήγητη απόφαση. Ο Κούλα (Ξάνθης) που είχε την ευθύνη της φάσης πήγε κανονικά στη σέντρα, όμως έκανε παρέμβαση ο Τριανταφύλλου.

Ο Ευαγγέλου (Αθηνών) συνέχισε το... ρεσιτάλ κατά του Ολυμπιακού στη Λάρισα, «ξέφυγε» στο 55'. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μεριά, επειδή... ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Γκιλιέρμε στον Φατιόν.

25/11/18 Ατρόμητος Αθηνών – Ολυμπιακός 1-2

Η ακαταλληλότητα του Αθηναίου Ευαγγέλου φάνηκε από τη φάση του 34', όταν ο Κούτρης πήγε να βγάλει σέντρα και την ίδια στιγμή ο Γιαννούλης χτύπησε εκτός φάσης τον Ποντένσε, που βρέθηκε στο έδαφος. Πρόκειται για τον ορισμό του πέναλτι και της αποβολής. Όμως, ο Ευαγγέλου... αμόλησε αετό!

Επίσης:

Στο 60' ο Γιαννούλης πάτησε τον Φορτούνη, οριακά εκτός της μεγάλης περιοχής, όμως ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε φάουλ, επειδή έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του Ατρομήτου.

Αντίθετα σωστή ήταν η αποβολή του Μπουσούλατζιτς στο 57'.

04/03/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Σούπερ... μαϊμού το πέναλτι που έδωσε. Ο Ευαγγέλου δεν έχει καμία δικαιολογία για το πέναλτι στο 87' σε μαρκάρισμα του Ενγκελς στον Ινσούα. Η φάση ήταν ξεκάθαρα εκτός περιοχής και ο Αθηναίος ρέφερι έπρεπε να καταλογίσει φάουλ! Από τότε έπρεπε να είναι εκτός πινάκων.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ