ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το προφίλ του ελίτ Λετεσιέ που θα διευθύνει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το προφίλ του ελίτ Λετεσιέ που θα διευθύνει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Κι όμως γίνονται και θαύματα! Ο Μπένετ βρήκε και όρισε ελίτ διαιτητή από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Γάλλο Φρανσουά Λετεσιέ, ο οποίος θα σφυρίξει το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, την προσεχή Τετάρτη (5/3), για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Stoiximan Super League. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο 33χρονος ρέφερι θα διευθύνει παιχνίδι των Πειραιωτών, καθώς στις 9 Αυγούστου του 2018 είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Λετεσιέ προβιβάστηκε σε ηλικία 25 ετών στη Ligue 1 και για την ακρίβεια τη σεζόν 2014-15, ενώ είναι διεθνής από το 2017, όντας μια ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο της διαιτησίας, αφού άρχισε τα ασχολείται από τα 13 του! Ο 33χρονος πλέον ρέφερι κατέχει κι ένα ρεκόρ καθώς στις 23 Ιανουαρίου του 2016 έγινε ο νεότερος διαιτητής στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος, σφυρίζοντας το ματς Μονπελιέ - Καέν 1-2. Επίσης, έγινε διεθνής στα 28 του χρόνια, νωρίτερα από κάθε άλλο Γάλλο ρέφερι.

Χθες Κυριακή (2/4) ο Λετεσιέ διεύθυνε το ματς Παρί Σεν Ζερμέν-Λυών 0-1, έχοντας μέχρι στιγμής σφυρίξει σε 16 ματς της Ligue 1 τη φετινή σεζόν. Σε αυτά έδειξε 64 κίτρινες, μια κόκκινη και δυο αποβολές με δεύτερη κίτρινη. Παράλληλα, καταλόγισε και επτά πέναλτι.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ο Λετεσιέ σφύριξε τρία ματς των ομίλων του Champions League (Ντόρτμουντ-Κοπεγχάγη 3-0, Αγιαξ-Νάπολι 1-6, Τσέλσι-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1. Για τους «32» του Europa League διαιτήτευσε το Σπόρτινγκ-Μίντιλαντ 1-1 και για τους «16» Σεβίλη-Φενερμπαχτσέ 2-0.

Όσον αφορά τον VARίστα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εκεί ορίστηκε ο επίσης 33χρονοε Γάλλος Πιέρ Ζαλούστ, ο οποίος έγινε διεθνής μόνο για το VAR τον περασμένο Ιανουάριο. Βοηθοί θα είναι οι επίσης Γάλλοι Κιρίλ Μενιέ και Ραχμόνι Μεντί. Τέταρτος ορίστηκε ο Μανούχος (Αργολίδας) και AVAR ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ