ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θέμα χρόνου η… πρωτιά!

Θέμα χρόνου η… πρωτιά!

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πήρε μεγάλο μέρος της δόξας από το «διπλό» επί της ΑΕΚ, αλλά σίγουρα τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία αυτή, έχει και ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, ήταν εντυπωσιακός και η βαθιά μπαλιά του στη φάση του 0-2, με αποδέκτη τον Κονγκολέζο φορ, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή του στο 0-3, αποδείχτηκαν καθοριστικές για τη νίκη επί των «κιτρινόμαυρων».

Με τον Φορτούνη στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός σκοράρει συνήθως από τρία τέρματα μέχρι και… έξι, αφού ο Κώστας ήταν «παρών» και στις δύο «εξάρες» με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό, αλλά και σε άλλα ματς όπως με τον Αστέρα Τρίπολης (5-0) ή τον Βόλο (0-4) και όχι μόνο.

Το πόσο μεγάλη είναι η συμβολή του διεθνή άσου στο δημιουργικό σκέλος πάντως, φαίνεται και από το γεγονός πως έφτασε τις 83 ασίστ στο μεγάλο λιμάνι και έχει ουσιαστικά μια παραπάνω από τα γκολ του που είναι 82 σε 283 αγώνες. Συνεχίζει έτσι να «κυνηγάει» τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος παραμένει στην κορυφή του πίνακα των κορυφαίων δημιουργών, με 95 ασίστ (493 παιχνίδια).

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ