ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έγραψε ιστορία ο Πασχαλάκης!

Έγραψε ιστορία ο Πασχαλάκης!

Έχει γίνει… συνήθεια πλέον για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, να διατηρεί το «μηδέν» στην άμυνα του. Ο 33χρονος γκολκίπερ, για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην Σούπερ Λιγκ, απέναντι στον Λεβαδειακό, δεν είδε τα δίχτυα του να… κουνιούνται, όπως είχε συμβεί και απέναντι στην Λαμία και τον  Παναθηναϊκό. Με τον τρόπο αυτό, ο Πασχαλάκης έφτασε τα 12 «clean sheets» στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες, ενώ και με αυτό που είχε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στο 0-0 με την Καραμπάγ, έχει συνολικά 13 στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πασχαλάκης, ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για να «καλύψει» το κενό του τραυματία Τόμας Βατσλίκ και «κέρδισε» αμέσως τον κόσμο του Ολυμπιακού, με τον τρόπο που αγωνίζεται. Βλέποντας τον λαό της ομάδας να τραγουδάει το όνομα του Έλληνα γκολκίπερ δυνατά και να γίνεται σύνθημα στα χείλη όλων. Κατάθεση ψυχής και εντυπωσιακές επεμβάσεις από τον διεθνή τερματοφύλακα όλο αυτό το διάστημα, οι οποίες έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στους Πειραιώτες και τους έχουν κρατήσει… όρθιους, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Τον αγώνα πάντως απέναντι στον Λεβαδειακό, θα τον θυμάται για πάντα ο διεθνής γκολκίπερ, αφού έφτασε τα 100 «clean sheets» στην καριέρα του, σε συλλογικό επίπεδο! Τις περισσότερες «καθαρές» εστίες, ο διεθνής άσος τις έχει «καταγράψει» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού δε δέχτηκε γκολ σε 75 περιπτώσεις, σε σύνολο 179 αναμετρήσεων.

Σχετικά με τον Ολυμπιακό, έχει όπως προαναφέραμε 13 «clean sheets», σε 19 παιχνίδια με τη νέα του ομάδα, ενώ με τον ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε εννέα αγώνες, από τους 27 που έλαβε μέρος. Από εκεί και πέρα, δύο φορές δε δέχτηκε γκολ με τα χρώματα του Πανθρακικού σε 18 παιχνίδια, ενώ μια φορά δε δέχτηκε γκολ σε αγώνα με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Μάλιστα, η πρώτη του «καθαρή» εστία ήταν στο 4-0 με τον Διαγόρα, με τη φανέλα των Βοιωτών, όταν και έπαιξε για 60΄ σε ένα παιχνίδι κυπέλλου. Με λίγα λόγια, κόντρα στην ομάδα που «κατέγραψε» το 100ο του «μηδέν» πίσω, ήταν παίκτης όταν δε δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά!

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ