ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Προβάδισμα πρόκρισης ο Θρύλος!

Προβάδισμα πρόκρισης ο Θρύλος!

Νέα νίκη επί του Άρη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσάκη και μάλιστα μέσα σε τρεις ημέρες. Αυτή τη φορά για το πρώτο ματς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 την ομάδα της Θεσσαλονίκης και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης». Το «χρυσό» γκολ, όπως αποδείχθηκε, πέτυχε ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 30' για το πρώτο βήμα πρόκρισης του Θρύλου στα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί όπου περιμένει η ΑΕΚ. 

Παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές

Με πολλά νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Άρη, στο Καραϊσκάκη.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζολάκης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Ανδρούτσος, Ντόι, Ρέτσος και Βρουσάι. Στον άξονα βρέθηκαν οι Κασάμι και Σαμασέκου, ενώ σε ρόλο «10αριού» έπαιξε ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Στα «φτερά» άρχισαν οι Γκάρι και Μασούρας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Χωρίς κάποια φάση από πλευράς δύο ομάδων πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και ως αναγνωριστικά. Την πρώτη τελική στο ματς την είχε ο Άρης στο 19’. Ο Μαντσίνι σέντραρε για τον Ιτούρμπε, εκείνος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Τρία λεπτά, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Βρουσάι. Ο 24χρονος άσος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και ο Κουέστα έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του και να ανοίξει το σκορ με τον Γκάρι στο 30’. Ο Ανδρούτσος, με ωραία ατομική ενέργεια, κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα, έβγαλε σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και ο 31χρονος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Θρύλος έψαξε και δεύτερο γκολ, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια καλή ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Δυναμικά θέλησε να μπει στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και στο 53’ άγγιξε το 2-0 με τον Ελ Αραμπί. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ απελευθερώθηκε μετά από δύο ντρίμπλες, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και εκείνη έφτασε στον Μαροκινό επιθετικό, που είδε τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 65’, ο Μίτσελ θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα και «έριξε» στο παιχνίδι τους Χάμες και Ρέαμπτσιουκ αντί των Κασάμι και Ανδρούτσου. Στο 71’, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση, ο Χάμες ανέλαβε την εκτέλεση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το «παραθυράκι» του Κουέστα.

Στο 80’, ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση με τον Καμάτσο, o οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι μετά από γύρισμα του Γκρέι μέσα στην περιοχή και αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού. Και λίγα δευτερόλεπτά μετά, ο Τζολάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ μετά από κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπράμπετς στο δεύτερο δοκάρι. Στο 85’, ο Ροντινέι έβγαλε για τον Μπακαμπού, εκείνος έκανε κατευθείαν το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Άρη μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Χάμες έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Μπουχάλακη, εκείνος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 90'+1, ο Μπουχαλάκης συνεργάστηκε με τον Μασούρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Καμάτσο σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από δεξί δοκάρι του Τζολάκη, για να παραμείνει το 1-0 μέχρι και το φινάλε. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Tζολάκης, Ανδρούτσος (65’ Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι (80’ Μπουχαλάκης), Ρέτσος, Ντόι, Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Κασάμι (65’ Χάμες), Γκάρι Ροντρίγκες (69’ Ροντινέι), Μασούρας, Ελ Αραμπί (69’ Μπακαμπού).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Koυέστα, Οντουμπάγιο (46’ Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (65’ Πάλμα), Καμαρά (36’ λ.τρ. Γκρέι).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ