ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Μπλακ άουτ» και νέα ήττα...

«Μπλακ άουτ» και νέα ήττα...

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη ο Ολυμπιακός, που έχασε με 2-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μία νέα ήττα, η οποία έρχεται μετά από αυτή από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι», παρότι κέρδιζαν με 1-0 μέχρι το 76’, δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα λάθη, υπέστησαν «μπλακ άουτ» και έτσι ηττήθηκαν με ανατροπή! Βέβαια, ήλεγχαν το παιχνίδι, έτσι έδειχναν τουλάχιστον, αφού δεν είχαν κινδυνεύσει μέχρι εκείνο το σημείο

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 15΄με ωραίο πλασέ, που ήρθε από εξαιρετικό τσίμπημα του Ίνμπομ Χουάνγκ, για το 1-0 του Ολυμπιακού. Στο 76’, ο Μαντσίνι έφυγε στην πλάτη του Ρέαμπτσιουκ, πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Βατσλίκ και ισοσφάρισε σε 1-1, για να κάνει το 2-1 ο Πάλμα πάλι σε κενή εστία, από γύρισμα του Μανού Γκαρθία, στο 79’...

Έτσι παρατάχθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Με τον Χάμες Ροντρίγκες στο αρχικό σχήμα παράταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν στο ματς με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 5η αγωνιστική της Super League. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, τοποθετώντας τον Κολομβιανό σούπερ σταρ στο δεξί άκρο της επίθεσης και ξεκινώντας τον Ίνμπομ Χουάνγκ στον άξονα.

Κάτω από την εστία έκατσε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Βρσάλικο, Μανωλάς, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα βρέθηκαν οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χούανγκ ενώ στο «10» άρχισε ο Μπιέλ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης άρχισε ο Χάμες Ροντρίγκες, ενώ στο αριστερό ο Μασούρας. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Ελ Αραμπί!

Το πρώτο ημίχρονο

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά, με τον Ολυμπιακό να είχε την πρώτη τελική στην αναμέτρηση στο 9’ με τον Εμβιλά, ο οποίος σούταρε άστοχα έξω από την περιοχή και ενώ είχε διαθέσιμες επιλογές, για να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του. Στο 15’, ο Θρύλος άνοιξε το σκορ έπειετα από ωραίο συνδυασμό και γκολ του Μασούρα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έδωσε στον Μπιέλ, εκείνος συνεργάστηκε άψογα με τον Ίνμπομ Χουάνγκ, που τσίμπησε για τον Μασούρα, ο οποίος εν συνεχεία νίκησε τον Κουέστα, με ωραίο πλασέ, για το 1-0.

Το ματς συνέχισε να ήταν ισορροπημένο, ο Άρης είχε παραπάνω κατοχή μπάλας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά, αφού μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν απειληθεί σοβαρά με κάποια τελική. Οι γηπεδούχοι είχαν μονάχα ένα άστοχο σουτ του Ιτούρμπε στο 18’, όπου η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 26’, ο Χάμες τροφοδότησε τον Μπιέλ, εκείνος δοκίμασε το σουτ από μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο ο Θρύλος ήταν αρκετά προσεκτικός σε κάθε του γραμμή, έχοντας κλείσει όλους τους χώρους στους παίκτες του Άρη, που έβλεπαν τους Μανωλά και Μπα να «καθαρίζουν» και να κόβουν σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με ένα καλό σουτ του Γκρέι, το οποίο έφυγε σχεδόν δύο μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Άρης θέλησε να πιέσει ψηλά τον Θρύλο, που αντιστεκόταν και έβλεπε αρκετούς ανοιχτούς χώρους. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο-τρεις τελικές προσπάθειες με τους Ιτούρμπε και Εμπακατά, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του τελευταίου στο 59’.

Ο Κάρλος Κορμπεράν προχώρησε δύο αλλαγές στο 63’, περνώντας στο ματς τους Άβιλα και Μπακαμπού στις θέσεις των Βρσάλικο και Ελ Αραμπί, με τον Κονγκολέζο φορ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ένα λεπτό μετά, ο Μασούρας γύρισε από τα δεξιά στον Χάμες, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα.

Στο 71’, ο Κορμπεράν πέρασε στον αγώνα τον Αγκιμπού Καμάρα στη θέση του Χάμες, ο οποίος έκανε πολύ καλό ντεμπούτο με τη φανέλα του Θρύλου. Η συνέχεια δεν ήταν καλή για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ισοφαρίστηκαν στο 76’. Ο Μαντσίνι βγήκε στην πλάτη του Ρέαμπτσιουκ, πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Βατσλίκ και σκόραρε σε κενή εστία για το 1-1. Τρία λεπτά μετά, ο Άρης έκανε την ανατροπή με γκολ του Πάλμα, ο οποίος σκόραρε από κοντά, εκμεταλλευόμενος το γύρισμα του Μανού Γκαρθία.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, με τον Μπακαμπού στο 88’ να σουτάρει από πλάγια και τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα. Το σκορ δεν άλλαξε, παρότι όλη η ομάδα του Πειραιά, βγήκε μπροστά, με τους «ερυθρόλευκους» γνωρίζουν την ήττα με 2-1 στη Θεσσαλονίκη και το «Κλ. Βικελίδης», έπειτα από το «μπλακ άουτ» που υπέστησαν.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (88’ Πίρσμαν), Ντιόπ, Μανού Γκαρθία (87’ Ζερβινιό), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (68’ Καμάτσο), Γκρέι (60’ Πάλμα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (63’ Άβιλα), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ (78’ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (71’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (78’ Μπόουλερ), Ελ Αραμπί (63’ Μπακαμπού).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ