ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Ληστεία» στο τέλος, δώρο το 2-1 στους Γάλλους!

«Ληστεία» στο τέλος, δώρο το 2-1 στους Γάλλους!

Τον «εκτέλεσαν» στο φινάλε με τον χειρότερο τρόπο και ενώ κρατούσε την ισοπαλία στα χέρια του... Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από τη Ναντ με γκολ στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 90’+3, σε μία φάση που δεν έπρεπε ποτέ να εξελιχθεί. Αντιθέτως, ο Αυστριακός Λέχνερ δεν διέκοψε το ματς, όπως όφειλε, αφήνοντάς το να συνεχιστεί, την ώρα που ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είχε δεχθεί χτύπημα στο πρόσωπο και ήταν πεσμένος στο χορτάρι. Κάπως έτσι στην πορεία της φάσης ήρθε και το γκολ του Γκεσάν για τη «ληστεία» και το δώρο στους Γάλλους.

Μάλιστα, ο Αυστριακός ρέφερι, αλλά και ο VAR ΤσιότσIρκα δεν κοίταξαν καν τη φάση. Ο Μοχάμεντ είχε ανοίξει το σκορ για τη Ναντ στο 32’ και ο Ολυμπιακός είχε φέρει το ματς στα ίσια με αυτογκόλ του Μουτουσαμί στο 51’.

Έτσι έπαιξε στο «Μποζουάρ»

Με αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε διάταξη παράταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν στη μεγάλη «μάχη» με τη Ναντ, στη Γαλλία, για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε να κατεβάσει τον Θρύλο για πρώτη φορά σε σχηματισμό 3-4-3 και με βασικό τον Ρέτσο στην τριάδα της άμυνας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ίνμπομ Χουάνγκ, που δεν ήταν 100% έτοιμος. Φυσικά, εκτός ενδεκάδας αλλά και εκτός αποστολής έμεινε ο Εμβιλά με ίωση, αλλά και ο τιμωρημένος Μπα.

Όπως και να ‘χει, κάτω από την εστία έκατσε ο Βατσλίκ, ενώ τριάδα στην άμυνα συνέθεσαν οι Μανωλάς., Ρέτσος και Σισέ, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα άρχισαν οι Μπουχαλάκης και Κούντε, ενώ ως μπακ-χαφ αγωνίστηκαν οι Άβιλα και Ρεάμπτσιουκ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Μπιέλ, ενώ στο αριστερό ο Μασούρας. Τέλος, φανέλα βασικού πήρε ο Ουί-Τζο Χουάνγκ αναφορικά με την κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο

Μόλις στο 2’ η Ναντ απείλησε τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Βατσλίκ δήλωσε παρών με απόκρουση σε σουτ του Άπια, που ξέφυγε από τον Ρεάμπτσιουκ. Η γαλλική ομάδα θέλησε να μπει δυνατά στο ματς και να βάλει στην εξίσωση τον κόσμο της, αλλά ο Ολυμπιακός «πάγωσε» τον ρυθμό και πήρε μέτρα, τα οποία δεν είχε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πριν από την ολοκλήρωση των 15 πρώτων λεπτών, οι γηπεδούχοι είχαν ένα άστοχο σουτ του Μπλας, που έφυγε ψηλά.

Ο Θρύλος είχε σαφές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Κάρλος Κορπεράν να είχε πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του μετά τα πρώτα 25 λεπτά. Ο Ισπανός προπονητής προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή, περνώντας τον Ουί-Τζο Χουάνγκ στο δεξί άκρο και τον Μπιέλ στην κορυφή της επίθεσης, θέλοντας να δει κάτι διαφορετικό. Στο 31’, ο Μπλας έβγαλε κάθετα για τον Μοχάμεντ, εκείνος έφυγε στην πλάτη των Σισέ και Ρέτσου και νίκησε σε τετ α τετ τον Βατσλίκ για το 1-0 της Ναντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 39’, με τον Μπιέλ να περνάει στον Άβιλα, εκείνος έκανε την προσποίηση και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε κάτι και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Θρύλο πίσω στο σκορ, με 1-0.

Το δεύτερο μέρος

Με άλλη διάθεση μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που κέρδισε κόρνερ σε πλασέ του Ουί-Τζο Χουάνγκ όπου η μπάλα κόντραρε πάνω στον Γκιρότο. Ο Μπιέλ το εκτέλεσε και ο Μουτουσάμι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας αυτογκόλ για το 1-1, στο 51'. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν φανερά καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, καθώς η Ναντ αποσυντονίστηκε για λίγο με το αυτογκόλ που έφερε την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, η Κυπελλούχος Γαλλίας είχε δύο τελικές προσπάθειες, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο. Πρώτα, ο Μπλας σούταρε ψηλά στο 57’ και έπειτα ο Γκιρότο έστειλε την μπάλα λίγο έξω, με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Θρύλου.

Στο 60’, ο Κάρλος Κορμπεράν αποφάσισε να περάσει στο ματς τον Μπόουλερ αντί του Μασούρα, με τον Άγγλο εξτρέμ στην πρώτη του ενέργεια να πατάει περιοχή και να δοκιμάζει σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Λαφόντ, στο 64’. Η Ναντ απείλησε εκ νέου την εστία του Βατσλίκ με κεφαλιά του Γκιρότο στο 73’, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέχου γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Δευτερόλεπτα μετά, ο Βατσλίκ προέβη σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του έμπειρου Σισοκί, κρατώντας έτσι το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, ο Κορμπεράν αντικατέστησε τον Ουί-Τζο Χουάνγκ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από σχεδόν 1,5 μήνα απουσίας. Οι «ερυθρόλευκοι» έβλεπαν τη Ναντ να έχει την κατοχή στα τελευταία λεπτά, η οποία είχε και ένα καλό σουτ με τον Παλουά. Έπειτα, βρήκε και γκολ το οποίο σωστά ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR. Στο 86’, ο Ισπανός προπονητής του Θρύλου άλλαξε σχήμα, περνώντας στο ματς τον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κράταγε την ισοπαλία στα χέρια του μέχρι και το 90’+3, ωστόσο ο διαιτητής Λέχνερ από την Αυστρία είπε να κάνει ένα «δώρο» στους Γάλλους... Κι αυτό, διότι δεν διέκοψε το ματς, όπως όφειλε, βλέποντας τον Αμπουμπακάρ Καμαρά πεσμένο στο χορτάρι και με χτύπημα στο πρόσωπο. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με δέκα, στην κεφαλιά του Γκεσάρ από τη σέντρα του Μπλας για το τελικό 2-1...

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόντ, Απιά, Γκιρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσαμί (69’ Σισοκό), Σιριβέγια, Μερλίν, Μοσταφά Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69’ Σιμόν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μανωλάς, Ρέτσος, Σισέ, Αβιλά, Ρεάμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπιέλ (86’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (60’ Μπόουλερ), Ουί-Τζο Χουάνγκ (77’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ