ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δύο σχηματισμούς έχει στο μυαλό του ο Κορμπεράν

Δύο σχηματισμούς έχει στο μυαλό του ο Κορμπεράν

Την τελευταία του προπόνηση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός το πρωί της Τετάρτης (10/8), εν όψει της εκτός έδρας «μάχης» με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, για τη ρεβάνς του τρίτου προκιρματικού γύρου του Europa League.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έδωσε τις τελευταίες του πινελιές στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», κάνοντας τις δικές του δοκιμές, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σχηματισμούς. Σε ό,τι αφορά, το δεύτερο σκέλος, καθώς το πρώτο θα αναλυθεί στην πορεία και πριν από την αναμέτρηση, ο Ισπανός τεχνικός εστίασε σε δύο συστήματα και αναμένεται να αποφασίσει πως θα αγωνιστεί η ομάδα του πριν από το ματς με τους Σλοβάκους. Φυσικά, βάσει των όσων είδε στην πρωινή προπόνηση που έγινε σήμερα στο Ρέντη.

Συγκεκριμένα, το ένα σύστημα είναι το κλασικό 4-3-3, το οποίο έχει τρεις καθαρούς χαφ στη μεσαία γραμμή και όχι επιτελικό. Δηλαδή το «10» που λέμε. Ένας σχηματισμός που θα τονώσει και θα ενισχύσει το κέντρο των «ερυθρόλευκων», ώστε να έχουν τον έλεγχο και θα βοηθήσει στη διαχείριση του παιχνιδιού, εφόσον ο Θρύλος προηγηθεί.

Από την άλλη, στο μυαλό του Κορμπεράν υπάρχει και το 4-2-3-1, που έχει δύο κεντρικούς χαφ και έναν επιτελικό μέσο. Δηλαδή δύο παίκτες στο «6-8» και έναν στο «10», που θα έχει δημιουργικό και εκτελεστικό ρόλο και όχι ανασταλτικό. Είναι ένα σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να επιτεθούν περισσότερο αλλά και για να πιέσουν. Να κάνουν γενικότερα το δικό τους παιχνίδι με κάθετες πάσες και να κάνουν τις δικές τους συνεργασίες.

Πάντως, το σενάριο να δούμε και τους δύο σχηματισμούς μέσα στον αγωνιστικό είναι αρκετά πιθανό, κάτι το οποίο θα κριθεί από την έκβαση του αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τους Σλοβάκους στο «Telechne pole».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ