ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξέρει...

Ο Ολυμπιακός ξέρει...

Σίγουρα αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, η απώλεια κάποιου εγχώριου τίτλου από τον Ολυμπιακό. Του Κυπέλλου εν προκειμένω, γιατί το πρωτάθλημα είναι μια άλλη ιστορία που η έκπληξη (να το χάσει δηλαδή ο Ολυμπιακός) δεν είναι δυνατόν να συμβεί όταν μιλάμε για έναν μαραθώνιο πολλών αγωνιστικών!

Χρειάστηκε άλλωστε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια για να χάσει ο Ολυμπιακός σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας και συγκεκριμένα από το 2004, όταν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Από εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός όσες φορές μετείχε σε τελικό της διοργάνωσης, το κατέκτησε το Κύπελλο. Και συνολικά έλαβε μέρος σε 7 τελικούς, κατακτώντας 7 τρόπαια, πετυχαίνοντας παράλληλα το νταμπλ!

Από κει και πέρα, αναμφίβολα όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι σκασμένος σήμερα, για την ήττα από μια χειρότερη ομάδα και την απώλεια του Κυπέλλου. Το πώς έφτασε να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο χθεσινό τελικό της ντροπής, γιατί έτσι είχε χαρακτηριστεί πριν την διεξαγωγή του και έτσι ακριβώς πέρασε στην ιστορία, το γνωρίζουμε.

Δεδομένο είναι ότι η εικόνα του Ολυμπιακού τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δηλαδή πριν ένα μήνα, ήταν πολύ καλή. Το φαινόμενο της χαλάρωσης που είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενες σεζόν, τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν παρουσιάστηκε φέτος. Η ομάδα ήταν προσηλωμένη, είχε κέφι και πρόσφερε θέαμα και πολλά γκολ. Όλα αυτά τα στοιχεία ένα μήνα μετά δεν τα είδαμε. Κάπου που όσο και να μας προβληματίζει ήταν μέχρι ενός βαθμού αναμενόμενο!

Και εκεί ακριβώς πόνταραν όσοι προσπάθησαν να μην διεξαχθεί ο τελικός... Δεδομένο είναι ότι αν παίζαμε πριν ξεφτιλίσουν οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο το θεσμό, δεν θα βλέπαμε αυτή την εικόνα. Τα «θα» όμως και τα «αν» είναι για τους άλλους, οι οποίοι συνεχώς ψάχνουν από κάποιο άλλοθι για τις αποτυχίες τους, όχι για τον Ολυμπιακό!

Στον Ολυμπιακό όσο και να προσπαθούν να το περάσουν ορισμένοι, η ανάλυση των λαθών και του τι μπορεί να πήγε στραβά αποτελεί προτεραιότητα. Και από τον τρόπο που θα διαχειριστεί αυτό το αποτέλεσμα η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο σύλλογος θα βγει κερδισμένος!

Το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν ο τρόπος λειτουργίας του κορυφαίου και μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, που απέχει έτη φωτός από τους εγχώριους αντιπάλους του.

Ξέρει ο Ολυμπιακός, ως οργανισμός, να διαχειρίζεται και τα αρνητικά αποτελέσματα και να βγαίνει πάντα πιο δυνατός, μέσα από αυτά, και ας είναι ελάχιστα στο διάστημα της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ