ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φορ-τούνης!

Φορ-τούνης!

Έργο Μαρτίνς και αυτό. Δίνει ιδέες και σε εθνικό επίπεδο, όπως φαίνεται… Ο Πορτογάλος, ο οποίος έχει αρχίσει να μετατρέπει τον Κώστα Φορτούνη σε… περίπου φορ. Ο οποίος τον φέρνει, ολοένα και πιο κοντά στο γκολ. Ολοένα και πιο μέσα, στην αντίπαλη περιοχή. Και ο ίδιος ο Φορτούνης, ο οποίος, σιγά-σιγά, μετατρέπεται σε… Φορ-τούνης. Εντάξει, δεν θα παίξει καθαρό φορ. Δεν θα κάτσει, ας πούμε, ο Ελ Αραμπί, στον πάγκο, για να παίξει 9άρι ο Έλληνας άσος. Όχι. Αλλά, με τον Ελ Αραμπί, ή όποιον άλλο φορ στην 11άδα, θα είναι… κάπου εκεί γύρω… Στο κουτί.

Το έχει κάνει αρκετές φορές ο Μαρτίνς, με επιτυχία. Με τον Τρικαλινό ή να σερβίρει το γκολ σε κάποιον συμπαίκτη, τον καθαρό σέντερ φορ συνήθως, ή να το βάζει μόνος του… Σαν άλλος φορ, ο ίδιος. Του πάει αυτός ο ρόλος. Έχει την κίνηση, τους ελιγμούς, το κοντρόλ της μπάλας, αλλά και την τεχνική. Έχει τα τελειώματα, επίσης. Βρίσκει δίχτυα. Έξω από την περιοχή, μέσα στην περιοχή, γύρω από αυτή. Ξέρει καλά που να σημαδέψει και πως να νικήσει την αντίπαλη άμυνα και το αντίπαλο τέρμα. Να βάλει την μπάλα στο πλεχτό.

Το είδαμε και χθες, στην Εθνική. Σε αυτό τον νέο ρόλο του. Ο Φορτούνης νιώθει καλά κοντά στην περιοχή και μέσα σε αυτή. Όταν χρειάζεται να γυρνάει πίσω, για να παίρνει την μπάλα, δεν του βγαίνει τόσο πολύ. Το πεδίο δράσης του, εκεί όπου πιάνει το μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας, είναι η αντίπαλη περιοχή… Και εκεί ο Μαρτίνς τον βάζει, ολοένα και περισσότερο. Και βγαίνουν, όλοι, κερδισμένοι. Και η Εθνική, φυσικά, αφού ο Τρικαλινός κάνει ωραία πράγματα και με το εθνόσημο!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ