ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πειθαρχική δίωξη σε ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πειθαρχική δίωξη σε ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς της αθλητικής Δικαιοσύνης στον "Δικέφαλο του Βορρά" για όλα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στη διακοπή και ματαίωση του α' ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, πριν από οκτώ μέρες, στην Θεσσαλονίκη.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εκτός από το πολύ υψηλό πρόστιμο, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα τιμωρηθεί, τόσο με κλείσιμο της έδρας του γι' αρκετούς αγώνες, όσο και με αφαίρεση βαθμών, πιθανότατα από τα play off, που θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Κι αυτό επειδή οι δικηγόροι εξακολουθούν να βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οπότε η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών είναι εξαιρετικά πιθανό να επιλβληθεί στα play off, εκτός κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τα επεισόδια, τα οποία έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στις 2 Μαρτίου, έχουν χαρακτηριστεί από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ως "εκτεταμένα" (άρθρο 15 παρ.6), ενώ υπάρχει και η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο (άρθρο 15 παρ.4) και φυσικά η διακοπή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Όλα τα παραπάνω αναμένεται ν' αποδειχθούν καταδικαστικά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την αφαίρεση βαθμών να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη. Αυτό που πλέον απομένει να δούμε είναι το ύψος του πρόστιμου, το σύνολο των αγώνων κατά τους οποίους η Τούμπα θα μείνει κλειστή, αλλά και το σύνολο των βαθμών, που θ' αφαιρεθούν από τον "Δικέφαλο", όπως επίσης και αν οι βαθμοί αυτοί θ' αφαιρεθούν από το πρωτάθλημα ή από τα επικείμενα play off της τρέχουσας Super League.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να καταστρέψει εκτός από τη φετινή και την επόμενη σεζόν εξαιτίας των ανεγκέφαλων, τους οποίους "προστατεύει" εδώ και χρόνια η διοίκηση του "Δικεφάλου του Βορρά"...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ όσον αφορά την πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Στο μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την παραπάνω δίωξη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να κληθεί σε απολογία και την Πειθαρχική Επιτροπή, καθώς βάσει του άρθρου 42 του ΚΑΠ, όταν μια ομάδα γίνεται υπαίτια διακοπής ενός αγώνα Κυπέλλου, τιμωρείται -εκτός των άλλων ποινών που προβλέπονται από το Φ.Α.- και με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχει.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ