ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

1-2 όσο... πρόλαβαν!

1-2 όσο... πρόλαβαν!

Με το ενάμιση.. πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Θρύλος. Οι πρωταθλητές του 2016 έκαναν το πρώτο βήμα. Νίκησαν 2-1 τον ΠΑΟΚ στα 88 λεπτά που παίχθηκε μπάλα. Με ό,τι είχε προηγηθεί. Με τους διαιτητές να μην δίνουν δύο πέναλτι στον Φορτούνη, στο 26’ από το Χατζηισαϊα και στο 32’ από τον Τσίμιροτ. Και με τον Μάρκο Σίλβα να δέχεται ένα ποτήρι με νερό στην πλάτη στο 59’.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό. Είχε αρκετά θέματα στο πρώτο τέταρτο, στον ανασταλτικό τομέα. Λάθος η επιλογή του Σίλβα να παίζει η αμυντική του τετράδα τόσο ψηλά. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα το "πλήρωσαν" στη φάση του 9ου λεπτού, με τον Μακ να βγαίνει στην... πλάτη του Μποτία, σε θέση τετ-α-τετ, και να πλασάρει τον Καπίνο (1-0). Με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει... χέρι στους παίκτες του, να δίνει εντολή στον Μιλιβόγεβιτς να οπισθοχωρήσει, να παίξει μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και τον Φορτούνη να έρθει πιο κοντά στον Καμπιάσο. Ο Αργεντινός έκανε μεγάλο ματς στο πρώτο 45λεπτο. Παιχνίδι με μυαλό, με εξυπνάδα, με ταχύτητα.

Εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά του, αλλά και το γεγονός ότι στα στημένα μπορεί να κάνει... ζημιά. Όπως συνέβη στο 27’ μετά το φάουλ του Φορτούνη που νίκησε τον Λέοβατς στον αέρα, καθώς σηκώθηκε ψηλότερα, και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη (1-1). Με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται ισόπαλο και τον Ολυμπιακό να φωνάζει δικαίως για δύο πέναλτι πάνω στον Φορτούνη, έχοντας παράλληλα τον πλήρη έλεγχο του ματς ως εκείνο το σημείο. Το πρώτο στο 26’ από τον Χατζηισαϊα, το δεύτερο στο 32’ από τον Τσίμιροτ. Και την εξέδρα να βρίζει τον Παππά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ο δε Τούντορ πέρασε ένα 45λεπτο διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές, ενώ προσπάθησε να ανοίξει... διάλογο και με τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το έργο γνωστό. Έτσι κρύβονται οι αδυναμίες και τα κενά της ομάδας σου...

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά. Ό,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο δηλαδή. Κι έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε να τελειώσει γρήγορα το ματς. Ήδη προειδοποίησε από το 47’ με τη μεγάλη ευκαιρία του Φουστέρ. Ο Ισπανός, όμως, δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του... λέξη. Το έκανε δέκα λεπτά αργότερα (57’). Παράλληλη σέντρα του Σεμπά από τα αριστερά, προσποίηση του Ιντέγε και ο Νταβίντ ήρθε και "εκτέλεσε" τον Βελλίδη (1-2). Αυτό ήταν! Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Θρύλος είχε ακόμα περισσότερο τον έλεγχο. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε, καλά-καλά, να πλησιάζει την περιοχή του Καπίνο. Ορισμένα σουτ, κυρίως εκτός περιοχής, αλλά και αυτά δεν ήταν ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Με το Θρύλο να έχει την τεράστια ευκαιρία με τον Καμπιάσο, στο 80ό λεπτό, να κάνει το 1-3, αλλά την μπάλα να τον... πουλά, καθώς πέρασε "ξυστά" από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Σκληρό ματς, αρκετές κάρτες από τον Παππά και φτάσαμε στην επίμαχη φάση του 88’. Με τον Μακ να προσπαθεί να ξεγελάσει τον Παππά και να πάρει ένα πέναλτι, αλλά ο επιπρόσθετος Μήτσιος ενημέρωσε τον Παππά ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ακολούθησε ένταση, ο διαιτητής "μοίρασε" κίτρινες κάρτες και κόκκινη κάρτα στον Μακ γιατί έφτυσε τον επιπρόσθετο Μήτσιο!

Εκεί είχαμε ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, με το ματς να διακόπτεται για περίπου 20 λεπτά. Η αστυνομία έδωσε εγγυήσεις ότι μπορεί να συνεχιστεί το ματς, οι δύο ομάδες που είχαν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, επέστρεψαν και έγιναν προσπάθειες. Και πάνω που πήγε να ξαναρχίσει το ματς κι ήταν όλα έτοιμα, μετά από σχεδόν 25 λεπτά από την πρώτη διακοπή, είχαμε νέες ρίψεις αντικειμένων, νέα αποχώρηση παικτών και διαιτητών και το ματς ουσιαστικά διεκόπη οριστικά με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Μιγκέλ Βίτορ, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (82’ Αθανασιάδης), Αντόνις (73’ Κίτσιου), Χαρίσης (62’ Κάτσε), Τσίμιροτ, Λέοβατς, Πέλκας, Μακ.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Σεμπά (90'+ Σιόβας), Φουστέρ (75’ Πουλίδο), Φορτούνης (88’ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Στον τελικό χωρίς... ρεβάνς

    Στον τελικό χωρίς... ρεβάνς

    Ο ΠΑΟΚ επιμένει να μην αγωνιστεί στο β’ ημιτελικό, οπότε ο Ολυμπιακός πέρασε ήδη...

  • "Αξιολύπητο..."

    Ο Ρομπέρτο σχολίασε με το δικό του τρόπο όσα έγιναν στην Τούμπα

  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 (διακοπή)

    ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 (διακοπή)

    Ο θρύλος θέλει σκορ πρόκρισης στην Τούμπα και να συνεχίσει το φετινό νικηφόρο σερί με τους Θεσσαλονικείς. Live από το redking.gr

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ