ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τριπλό... κέρασμα στη Φιλαδέλφεια!

Τριπλό... κέρασμα στη Φιλαδέλφεια!

Ακόμα μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ σημείωσε ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια.

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2002 όταν ο Θρύλος αντιμετώπισε την Ένωση στο γήπεδό της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη νίκησε με σκορ 3-2, για το πρωτάθλημα της σεζόν 2002-03.

Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα, κατάφεραν να "γυρίσουν" το ματς, καθώς είχαν βρεθεί πισω στο σκορ από πολύ νωρίς εξαιτίας ενός γκολ του Νικολαΐδη στο 8ο λεπτό.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής ωστόσο, "κάρφωσε" την πρώην ομάδα του στο 22' με κεφαλιά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΚ είχε την τύχη να πάει στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων προηγούμενη στο σκορ, καθώς στο 43' ο Τσιάρτας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος κι αλλάζοντας εντελώς πορεία αιφνιδίασε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο για το 2-1.

Στο β' ημίχρονο ωστόσο, κυριάρχησε ο Ολυμπιακός! Στο 77' ο Τζιοβάνι με... βραζιλιάνικο "τελείωμα" έφερε και πάλι το ντέρμπι στα ίσα, για να χαρίσει στους "ερυθρόλευκους" του Τάκη Λεμονή την σπουδαία εκτός έδρας νίκη ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 90' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Το

    Το "καθαρό" ελληνικό πρωτάθλημα των... δακρυγόνων

    Όταν οι "εξυγιαντές" ήλεγχαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έριχναν δακρυγόνα στη Φιλαδέλφεια και απαγόρευαν στον Ολυμπιακό να νικήσει την ΑΕΚ! Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού ακυρώθηκε αγώνας που είχε φτάσει στο 85'! Ήταν 13 Ιανουαρίου του 1991...

  • Όταν η ΑΕΚ διακωμωδούσε το ποδόσφαιρο

    Όταν η ΑΕΚ διακωμωδούσε το ποδόσφαιρο

    Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, οι παίκτες της ΑΕΚ προσποιούνταν τους τραυματίες για να διακοπεί το ματς με τον Ολυμπιακό! Είναι το περήφανο παιχνίδι του "Πέστε κάτω, οε, οε, οε!"...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ