ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο έλεγχος της ΕΠΟ και τα μαφιόζικα χτυπήματα!

Ο έλεγχος της ΕΠΟ και τα μαφιόζικα χτυπήματα!

Οι εκλογές της ΕΠΟ είναι τον προσεχή Οκτώβριο. Και ήδη έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές δηλώσεις από παράγοντες του ποδοσφαίρου, αναφορικά με το τι θα... επακολουθήσει. Απλά τον τελευταίο καιρό είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει μια προσπάθεια ενός γκρουπ ομάδων να ελέγξουν αυτή τη διαδικασία που θα γίνει σε μερικούς μήνες. Για να αλλάξει διοίκηση στην Ομοσπονδία...

Η εφημερίδα "Αλήθεια" της Καρδίτσας αναφέρθηκε λεπτομερώς, σε δημοσίευμά της, στο θέμα του ελέγχου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ας δούμε αναλυτικά τι ανέφερε η θεσσαλική εφημερίδα αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν παρασκηνιακά στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο στο ποδόσφαιρο. Κάθε φορά που επίκεινται εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και κυρίως στις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, αρχίζουν να φυλάνε τα νώτα τους, μιας και κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει.

Η προσπάθεια ομάδων να ελέγξουν την ΕΠΟ και την επιτροπή διαιτησίας αυτή τη φορά δεν έχει προηγούμενο.

Τι έγινε στην Καρδίτσα;

Δύσκολα να ξεχάσει ο φίλαθλος κόσμος της Καρδίτσας όσα συνέβησαν πέρυσι τέτοιον καιρό λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας, αλλά και όσα έγιναν λίγες μέρες μετά.

Τις ημέρες πριν τις εκλογές, το ποδόσφαιρο θύμιζε ανατολίτικο παζάρι με τις ομάδες να βγάζουν τις ψήφους σε πλειστηριασμό. Τέτοια πράγματα δεν είχαμε ζήσει άλλη φορά στην Καρδίτσα και τελικά τα είδαμε όλα.

Οι εκλογές στην ΕΠΣΚ έδωσαν την ευκαιρία σε σωματεία να κονομήσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ με αντάλλαγμα μια ψήφο, αλλά το φοβερό είναι ότι μετά την αποτυχία κάποιων να κερδίσουν τις εκλογές από τον Μανώλη Παλάσκα και την ομάδα του που αποδείχθηκαν σκληρά «καρύδια», «φουσκωτοί» πήγαν στα σωματεία και τους ζήτησαν τα λεφτά πίσω!!!

Ότι ξεκίνησε από την Ξάνθη δεν ολοκληρώθηκε τελικά στην Καρδίτσα. Στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης έγιναν σημεία και τέρατα και τελικά επικράτησε ο Πανίδης του Γκιρτζίκη.

Στην Καρδίτσα ήρθε ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και πήρε σβάρνα τα χωριά για να πείσει τα σωματεία να ψηφίσουν τους «εκλεκτούς» του. Τελικά όμως έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Μαζί του βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα όπως οι Παπαδόπουλος και Τεβεκέλης που όλη η πιάτσα βοά ότι δρούσαν για λογαριασμό των Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Ο εκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΣΚ έκανε τώρα σωρεία καταγγελιών και η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Όλα όσα έγιναν τις ημέρες αυτές, περιλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε η ΕΠΣ Καρδίτσας. Εκείνες τις δύσκολες μέρες για το ποδόσφαιρο στο νομό μας, όπου στην Καρδίτσα δρούσε εγκληματική οργάνωση εναντίον θεσμών και προσώπων, πολλά σωματεία μιλούσαν για τρομακτικές πιέσεις που δέχθηκαν, για μπράβους που τους απειλούσαν κλπ.

Στις εκλογές της ΕΠΣΚ αναμείχθηκαν και στελέχη των δυο βαθμών της αυτοδιοίκησης και με τάματα στα χωριά προσπάθησαν να επηρεάσουν τα σωματεία.

Γήπεδα θα ανακατασκευάζονταν, σε άλλα θα έφτιαχναν αποδυτήρια. Μέχρι και δρόμους θα έφτιαχναν σε ολόκληρα χωριά!!! Τελικά, οι υποψήφιοι έμειναν με την κούραση των εκλογών και την καζούρα των γύρων τους ότι έχασαν και πάλι τις εκλογές. Τα δε σωματεία, ακόμη περιμένουν τα έργα, αν και όσοι τους τα έταξαν ακόμη βρίσκονται στις τοπικές εξουσίες.

Σήμερα τους βρίζουν, αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Η ΕΠΣ Καρδίτσας δεν έσκυψε το κεφάλι και τελικά ο αγώνας τους δικαιώθηκε και κατά συνέπεια κερδισμένο είναι όλο το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας".

Συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Β. Γραμμένου

Ενδεικτικά είναι όσα ανέφερε πριν λίγες ημέρες, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Β. Γραμμένος, επιβεβαιώνοντας τη «συμμαχία» Μελισσανίδη-Σαββίδη για την ανατροπή του Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ. «Είμαι συντονιστής της προσπάθειας», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Μακεδονίας, τόνισε πως έχει έρθει σε επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα, ενώ γνωρίζει πως την προσπάθεια στηρίζουν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και άλλες ομάδες από τη Superleague. «Δεν πάει άλλο», ανέφερε για τη διοίκηση Γκιρτζίκη κατηγορώντας την τωρινή ΕΠΟ για αυτονομία, αδιαφάνεια, κατάπτωση της Εθνικής ομάδας και οικονομική τελμάτωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο. Για τη διαιτησία του κύριου Παπαδόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό: "Δεν έχω δει τον αγώνα. Ούτε φάσεις, επειδή ήμουν εκτός Θεσσαλονίκης και επέστρεψα αργά το βράδυ. Έχω δεχτεί κάποια τηλεφωνήματα σε συνεργασία με τους κατάλληλους ανθρώπους. Είναι καλός διαιτητής, κατά την άποψή μου, πάρα πολύ καλός διαιτητής. Θα έπρεπε να βρίσκεται στους πίνακες της Λίγκας εδώ και δύο χρόνια. Το πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας είναι η παθογένεια και εκεί πρέπει να σταθούμε. Δεν έχει σημασία μία στιγμή ενός διαιτητή αλλά είναι συνολικό το πρόβλημα. Αντικατοπτρίζεται στην ΕΠΟ και όλο αυτό το σύστημα που δεν αφήνει το ποδόσφαιρο να αναπνεύσει".

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ, απέναντι στον Γιώργο Γκιρτζίκη: "Δεν έχει να κάνει με τα θέλω τα δικά μου. Πρόκειται για συλλογική δουλειά υπό το φως των προβολέων και του ήλιου και θα αποφασιστεί ποιος θα προταθεί για την προεδρία. Έτσι είναι, αλλά δεν θα επιλέξει κανείς ποιος θα είναι επικεφαλής. Αυτός θα βγει από εκείνους που είναι απέναντι στο σύστημα".

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Με τον Ιβάν Σαββίδη έχω συναντηθεί πολλές φορές και δεν το έχω κρύψει, αφού ο ΠΑΟΚ είναι μέλος της Ένωσής μας. Με τον κ. Μελισσανίδη δεν έχω συναντηθεί. Οι ΠΑΕ πλέον ψηφίζουν στη Λίγκα κατά συνέπεια εδώ είναι το έννομο συμφέρον της κάθε ΠΑΕ, όχι μόνο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, να έχουν λόγο και γνώση στα δρώμενα της Ομοσπονδίας".

Για τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ: "Η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή, συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει εκ βάθρων αναδιάρθρωση. Έχω αντιταχθεί πολλά χρόνια στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επιχειρήματα και κανείς δεν μου δίνει απαντήσεις. Αυτό από μόνο του δείχνει πως υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Επικρατεί αδιαφάνεια, ανομία, βλέπουμε κατάπτωση της Εθνικής ομάδας, οικονομική τελμάτωση της Ομοσπονδίας και άλλα πολλά".

Για το αν πιστεύει ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα: "Είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η κατάσταση δεν θέλω να αποκαλύψω πόσες Ενώσεις μας στηρίζουν. Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για λόγους τάξης να λες τέτοια πράγματα στον αέρα ενός ραδιοφώνου. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι συντονιστής και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες. Υπάρχουν διαφωνίες-συμφωνίες, όμως όλοι συμφωνούμε στο μίνιμουμ που είναι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θα γίνουν και άλλες συναντήσεις και με άλλες Ενώσεις για το ποιος θα είναι και δεν θα είναι. Όλα θα κρίνονται εκείνη τη στιγμή".

Για την καχυποψία που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτή την προσπάθεια: "Έχετε δίκιο, εσείς και οποιοσδήποτε φίλαθλος να έχει καχυποψία σε αυτό. Όλα δοκιμάζονται στην πράξη. Να σας πω ότι έχω πάρει τις εγγυήσεις του τάδε Σαββίδη, του τάδε Μελισσανίδη και Αλαφούζου; Αν θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Όλα δοκιμάζονται στην πράξη και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο τεκμήριο της αθωότητας, όταν υπάρχουν οφθαλμοφανή λάθη".

Για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή: "Έχω συναντηθεί και με τον κ. Κοντονή πριν από λίγο καιρό. Είχε ζητήσει να με δει. Ο Υπουργός προβληματίζεται και το έχει δηλώσει ανοιχτά αυτό. Η συνάντησή μας δεν αφορούσε τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά μιλήσαμε γενικότερα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο κ. Κοντονής έχει εκφράσει δημοσίως της ανησυχίες του".

ΣΩΡΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ...

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου μια σειρά από μαφιόζικες επιθέσεις όπως οι παρακάτω.

Δημήτρης Καλύβας 21/08/2013

Ακόμα καλά-καλά δεν άρχισε το πρωτάθλημα και είχαμε το πρώτο κρούσμα επίθεσης σε παράγοντα της διαιτησίας, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Δημήτρη Καλύβα, μέλος της ΚΕΔ και μέχρι πρότινος υπεύθυνο ορισμού διαιτητών για τα παιχνίδια στη Β’ Εθνική.

Οι άγνωστοι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον Καλύβα, ενώ χθες το μεσημέρι η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και κατήγγειλε το γεγονός αναφέροντας τα εξής: " «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους την Τρίτη 20/8/2013 το μέλος της ΚΕΔ Δημήτρης Καλύβας μετά το τέλος προγραμματισμένων τεστ στην περιοχή της Φυλής. Οι άνανδροι τραμπούκοι που χτύπησαν και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά τον κ. Καλύβα και βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες πρακτικές προκαλούν τρομοκρατία, ας γνωρίζουν ότι οι ασύδοτη δράση τους δεν θα παραμείνει ατιμώρητη. Η ΕΠΟ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συνεργάζεται με τις αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρους τους".

Να σημειωθεί ότι μέχρι την περσινή αγωνιστική σεζόν, ο Δημήτρης Καλύβας είχε την ευθύνη ορισμού διαιτητών για τη Β’ Εθνική και τον Βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά φέτος με την αλλαγή του σχεδιασμού, μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ΚΕΔ, έχει λόγο στον ορισμό των διαιτητών και στη Σούπερλιγκα.

Θόδωρος Κουρίδης 10/10/2014

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε το βράδυ της Πέμπτης (10/10/2013) έξω από το σπίτι του ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης. Συγκεκριμένα δύο άτομα είχαν στήσει ενέδρα και επιτέθηκαν στον Κουρίδη, τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ αμέσως μετέβη στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια πήγε στη ΓΑΔΑ για να καταγγείλει το περιστατικό. Η επίθεση στον Θόδωρο Κουρίδη αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στα τυφλά χτυπήματα σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Να υπενθυμίσουμε, τον Αύγουστο άγνωστοι είχαν επιτεθεί στο μέλος της ΚΕΔ, Δημήτρη Καλύβα.

Γιάννης Τσαχειλίδης 24/1/2014

Θύμα επίθεσης έγινε ο Γιάννης Τσαχειλίδης το πρωί της Παρασκευής από άγνωστο. Συγκεκριμένα το περιστατικό διαδραματίστηκε σε μία στιγμή ήταν κοντά στο σπίτι του και οδηγούσε το αυτοκίνητό του και σταμάτησε σε φανάρι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ο δράστης κατέβηκε από μηχανή που ήταν συνεπιβάτης, άνοιξε την πόρτα του αμαξιού και του έριξε σπρέι! Ο Τσαχειλίδης αντέδρασε και κατάφερε να διαφύγει από την πόρτα του συνοδηγού ενώ ο δράστης προσπαθούσε να τον κρατήσει εντός του οχήματος. Όταν ο δράστης επιχείρησε να τον κυνηγήσει το μέλος της ΚΕΔ άρχισε να τρέχει και να φωνάζει βοήθεια με αποτέλεσμα ο άγνωστος που έκανε την επίθεση να τραπεί σε φυγή.

Ο ίδιος έκανε μήνυση κατά αγνώστων στο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου. Με την υπόθεση θα ασχοληθεί το τμήμα αθλητικής βίας της ΓΑΔΑ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ορίζει τους διαιτητές στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής και στους Νότιους Ομίλους της Γ’. Ο ίδιος πάντως σκέφτεται ακόμα και την παραίτησή του υπό αυτές τις συνθήκες.

Χριστόφορος Ζωγράφος 14/10/2014

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος, δέχτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης μαφιόζικη επίθεση από δύο αγνώστους που τον έστειλαν στο νοσοκομείο με διάσειση! Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν τα μεσάνυχτα όταν στην περιοχή του Κολωνού, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και είχαν στήσει καρτέρι στον Χριστόφορο Ζωγράφο, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι! Ο πρώην διεθνής ρέφερι και στενός συνεργάτης του Χιού Ντάλας στην ΚΕΔ εδώ και έναν περίπου μήνα, διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάσειση. Όλα αυτά την ώρα που την Παρασκευή 14/11 το απόγευμα ξεκινάει στην Αθήνα το διήμερο σεμινάριο των διαιτητών της Superleague, παρουσία μάλιστα του ίδιου του Χιου Ντάλας! Θυμίζουμε ότι και άλλα (πρώην πλέον) μέλη της ΚΕΔ έχουν πέσει θύματα επίθεσης τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσαχειλίδης και ο Δημήτρης Καλύβας, τον οποίο μάλιστα αντικατέστησε ο Χριστόφορος Ζωγράφος ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ στις αρχές του Οκτώβρη.

Αργύρης Λίβας 21/12/2015

Θύμα μαφιόζικης επίθεσης έπεσε ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας! Άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον γνωστό δικηγόρο αθλητικών υποθέσεων και τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια. Οι άγνωστοι, δύο δράστες με κράνη επιτέθηκαν στον 46χρονο δικηγόρο Αργύρη Λίβα, τον πέταξαν κάτω από τη μηχανή του και τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Το συμβάν έλαβε χώρα στην οδό Οδυσσέως 17 στο Π. Φάληρο που είναι το γραφείο του στις 17:45 το απόγευμα. Ο Αργύρης Λίβας έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις από τον αθλητικό χώρο, ενώ ήταν δικηγόρος της Βέροιας στην υπόθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (3-0) και υπερασπίστηκε την ομάδα στην εκδίκαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όπου αθωώθηκε η Βέροια για τις κατηγορίες ότι ο αγώνας ήταν στημένος. Μία ακόμα πρόσφατη υπόθεση που είχε αναλάβει ήταν η προσπάθεια του Άρη το περασμένο καλοκαίρι να ανέβει από την Γ Εθνική στην Football League, ενώ έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος αρκετών ομάδων της Σούπερλιγκας. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε διατελέσει για ένα χρονικό διάστημα νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έκτοτε όμως βρέθηκε πολλές φορές αντίπαλος στα δικαστήρια με τους «ερυθρολεύκους».

Τι έγραψε το ΕΘΝΟΣ για την επίθεση στον Λίβα

Η επίθεση στον δικηγόρο Αργύρη Λίβα, του οποίου η ενασχόληση με ποδοσφαιρικές υποθέσεις ήταν έντονη, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Στο «Έθνος» δημοσιεύεται ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφορικά με το θέμα και το τι κρύβεται πίσω από την επίθεση. Αναλυτικά το δημοσίευμα του «Έθνους»: "Η είσοδός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν δυναμική. Όπως παραμένει μέχρι και τώρα, ο Αργύρης Λίβας ο οποίος διανύει το 47ο έτος της ηλικίας του και αποτελεί έναν εκ των πλέον γνωστών δικηγόρων στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας και προ ολίγων 24ώρων δέχθηκε μαφιόζικο χτύπημα, το οποίο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν συνδέεται με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου ή με έτερα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Εκείνος, πάντως, την καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ξεκίνησε επί «Παράγκας». Όσοι τον γνώριζαν, τους έδινε την εντύπωση πως ήταν «ένα παιδί για όλες τις δουλειές». Ένας ευγενικός και υπερφιλόδοξος νέος, που είπε βάλει υψηλούς στόχους στη ζωή του. Δεν ήθελε να γίνει απλώς καλός δικηγόρος, αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένος, το όνομα του οποίου δεν Θα παρέμενε γνωστό μόνον στα σύνορα της Αττικής, όπου και είναι η έδρα του, εκεί όπου «παίζει» περίπου από το 1995, ούτε και στα όρια της Αιγιαλείας, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο υπερδραστήριος συντοπίτης του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, του ηθοποιού που διαφήμισε περισσότερο από τον καθένα το Διακοπτό Αχαΐας. Γρήγορη εξέλιξη. Ο γιος του πρώην δημάρχου Διακοπτού, Τρύφωνα Λίβα εξελέγη επί χούντας και αργότερα με τη σημαία της ΝΔ ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά της επιτυχίας. Όπως τρέχει, με το βεσπάκι του, σε καθημερινή βάση προκειμένου να προλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Φαίνεται πως είχε γίνει ενοχλητικός σε κάποιους οι οποίοι φρόντισαν να του στείλουν μήνυμα με τους δύο κουκουλοφόρους, πυροβολώντας τον στα πόδια (σώθηκε από θαύμα, καθώς η μία από τις τρεις σφαίρες πέρασε ελάχιστα εκατοστά από μία αρτηρία) το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έξω από το δικηγορικό του γραφείο στο Π. Φάληρο, στο κτίριο όπου βρίσκεται και η οικία του. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Αργύρης Λίβας συνεργάστηκε για λίγους μήνες με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είχε σε σταθερή βάση τη νομική στήριξη του επί σειρά πολλών ετών συνεργάτη της και καταφανώς εμπειρότερου σε θέματα αθλητικού δικαίου, Γιάννη Βούλτση. Μάλιστα, όταν οι εν λόγω δύο δικηγόροι ετίθεντο «αντίπαλοι» στα δικαστικά έδρανα, οι «κορώνες» του 47χρονου Αχαιού, όποτε αισθανόταν πως τον έπνιγε το δίκαιο, «έσπαζαν» τους τοίχους των γραφείων που στέγαζαν τα πειθαρχικά όργανα. Όπως είχε συμβεί σε μία δικαστική μάχη της Καβάλας (του Μάκη Ψωμιάδη) και του Ολυμπιακού (του Σωκράτη Κόκκαλη).

Όταν ο Αργύρης Λίβας άκουσε τον Γ. Βούλτση να διατυπώνει την άποψη ότι «στις θύρες που είχαν δοθεί για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είχαν υπεισέλθει και οπαδοί άλλων ομάδων, γιατί εμείς είχαμε πάρει 6.200 εισιτήρια, αλλά διαθέσαμε μονάχα 4.600 και όλα τα άλλα τα επιστρέψαμε. Και να ξέρετε ότι υπήρχαν πολλές ομάδες που ήθελαν να χάσει ο Ολυμπιακός αυτό το παιχνίδι», ο αψύς, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, δικηγόρος, εξεμάνη σε τέτοιο βαθμό, που κάλεσε τον συνάδελφό του σε μονομαχία: «Κοιτάξτε, εγώ φοράω παντελόνια. Κι αν θέλετε τα λέμε και απ’ έξω». Ο Αργύρης Λίβας, ο «Αργυράκος», όπως ακούγεται να προσφωνείται από τους «πρωταγωνιστές» των κασετών στην πρώτη «Παράγκα», που είχε συχνές συνομιλίες με το «δεξί χέρι» του Θωμά Μητρόπουλου, τον παλιό Πειραιώτη διαιτητή Γιάννη Σπάθα, τον οποίον, επίσης, πριν από 16 χρόνια, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει στο πόδι, δεν δίσταζε να τα βάζει και με τους πελάτες του, όταν εκείνοι παρουσιάζονταν ανυπάκουοι.

Η κόντρα

Όπως συνέβη προ διετίας, ο γιος του ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης (τώρα το δουλεύει ο αδελφός του, Δημήτρης) από το Διακοπτό και έχων αναλάβει την υπεράσπιση σχεδόν των μισών ομάδων όλων των κατηγοριών, αλλά και την ανάληψη άλλων υποθέσεων που απαιτούσαν λεπτούς χειρισμούς και υψηλές γνωριμίες, ήρθε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη του Βύζαντα Μεγάρων, Κ. Κοσσυβάκη, όταν διαπίστωσε ότι ο τελευταίος, τον οποίο υπερασπιζόταν (!), μιλούσε απρεπώς προς την έδρα: "Σου είπα δεν πρέπει να μιλάς στον πρόεδρο του δικαστηρίου λες και βρίσκεσαι σε καφενείο". Η κόντρα τους έφτασε στο απόγειό της όταν κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, με τον Β. Γκαγκάτση να τους καλεί να σταματήσουν, γιατί "έχουμε ξεφτιλιστεί, ακούγεστε σε όλη τη Θεμιστοκλέους". Στον δρόμο όπου είχε έδρα η ΕΠΑΕ, εκεί όπου «διαμένει» τώρα η Φούτμπολ Λιγκ, εκεί όπου είχε το πρώτο του δικηγορικό γραφείο ο Αργύρης Λίβας, από εκεί έφευγε μία μέρα της εβδομάδας για να πάει να παίξει μπάλα με την ομάδα δικηγόρων που φέρει το όνομα «Δημοσθένης». Στην πολυκύμαντη δικηγορική διαδρομή του έχει υπερασπιστεί και την Ηλιούπολη, ομάδα που είχε υποβιβαστεί καθώς πρωταγωνίστησε στα «στημένα» παιχνίδια, αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αυτής. Η πολυσχιδή δράση του Αιγιώτη δικηγόρου, πατέρα δύο κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία ή κοντά σε αυτήν, φαίνεται ότι είχε ενοχλήσει πολλούς, ορισμένοι εκ των οποίων αποδίδουν στον Αργύρη Λίβα φιλικές σχέσεις με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για το ναρκοπλοίο «Νοοr 1», στα γραφεία του οποίου, ως θρυλείται, ήταν συχνός επισκέπτης. Ίσως γιατί αυτά βρίσκονταν κοντά στην οικία του... Ενδεχομένως γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς... Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την υπόθεση και της ΠΑΕ Βέροια, η οποία κατηγορήθηκε, ακόμα και από παλιούς παίχτες της, καθώς και τον παλιό της προπονητή, ότι είχε χειραγωγήσει τον προ τριετίας αγώνα της με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη (3-0), ώστε να έρθει όβερ".

Επίθεση-μήνυμα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Ελάχιστα στοιχεία άφησαν πίσω τους οι δύο ένοπλοι δράστες που την περασμένη Τρίτη πυροβόλησαν τον δικηγόρο Αργύρη Λίβα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στις έρευνες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκτελέστηκε από «επαγγελματίες» που έδρασαν κατόπιν συμβολαίου. Εκτιμούν ότι η ένοπλη επίθεση είχε στόχο να στείλει «μήνυμα» στον δικηγόρο και οι επικεφαλής των ερευνών αναζητούν τον ηθικό αυτουργό στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος. Την ίδια στιγμή, οι φυσικοί αυτουργοί της αιματηρής επίθεσης αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν δράστες και θύμα να διαπληκτίζονται λίγη ώρα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Έπειτα, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον πυροβολούν στα πόδια.

Επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Και οι δύο φορούσαν κράνη και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Αξιωματικοί αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότατα οι δράστες ήταν «πληρωμένα πιστόλια», που ήξεραν τι έκαναν, είχαν θέσει υπό παρακολούθησε τον δικηγόρο και γνώριζαν τα δρομολόγια και τις μετακινήσεις του. Επίσης, η επίθεση εκδηλώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 5.45 το απόγευμα που υπάρχει αυξημένη κίνηση, και το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι δράστες γνώριζαν τι έκαναν, επιδεικνύοντας τόλμη και αυτοπεποίθηση.

Εξετάζουν παλιές επιθέσεις

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις υποθέσεις που έχει χειριστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο δικηγόρος, ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πιθανό κάδρο υπόπτων. Παράλληλα, αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η κατάθεσή του δικηγόρου, μόλις είναι σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς ενδέχεται να υποδείξει πιθανά κίνητρα της επίθεσης, αλλά και να προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών.

Τι κάνει η πολιτεία;

Εδώ και ένα χρόνο ακούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να δηλώνει διάφορα για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Τι θα πει όμως κάθαρση και από ποιους; Εδώ καθημερινά απειλούνται άνθρωποι και κάποιοι βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Είναι δυνατόν να διολισθαίνει το ποδόσφαιρο με τέτοιους ατραπούς και η πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα;

Οι περισσότερες καταγγελίες έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια. Γιατί δεν τους καλεί για εξηγήσεις; Τελικά, πόσο κορόιδο μπορεί να είναι ο φίλαθλος που πάει στο γήπεδο και πληρώνει για να δει έναν αγώνα που είτε είναι στημένος, είτε ο διαιτητής παίζει με τον φόβο ότι αν δεν κάνει τα χατίρια κάποιων, ίσως αύριο να είναι χωρίς πόδια ή και στον άλλο κόσμο; Θα κάνει κάτι η πολιτεία για όλα αυτά";

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ντου στα αποδυτήρια!

    Ντου στα αποδυτήρια!

    Μια ακόμα φορά φέτος που ο Μελισσανίδης σουλάτσαρε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Μετά το ματς με την Ξάνθη, απειλώντας τον Κουκουλάκη! Που είναι οι υπερευαίσθητοι δημοσιογράφοι; Πού είναι η ΔΕΑΒ;

  • Το

    Το "φως" τρομάζει!

    "Σιωπή" από εκείνους που έχουν κάνει... σημαία την εξυγίανση! "Προσπέρασαν" την κίνηση του Ολυμπιακού να προσφέρει 300.000 € για όποιον δώσει στοιχεία για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Αργύρα Λίβα

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ