ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Το μεγαλύτερο ρεκόρ του αιώνα!"

Ο Ολυμπιακός έκανε το 17x17 στο πρωτάθλημα, επίτευγμα που έχει προκαλέσει τον θαυμασμό ολόκληρης της ποδσοφαιρικής Ευρώπης (και όχι μόνο...)!

Σε αντίθεση με τον ελληνικό Τύπο, ο οποίος -σε πολύ μεγάλο μέρος του- "προβληματίζεται" για το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό, δεν έχει σασπένς (λες και στα play off κάθε χρόνο δεν υπάρχει αγωνία...) και ενδιαφέρεται για την "εξυγίανση" του ποδοσφαίρου στην χώρα μας (να μην κατακτά το πρωτάθλημα, δηλαδή, ο Θρύλος...), στο εξωτερικό άπαντες "υποκλίνονται" στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα!

Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου είναι συνεχή, ενώ οι αναφορές στα ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι λεπτομερείς, με τον θαυμασμό όλων να είναι έκδηλος!

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα το αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA, η οποία "υποκλίθηκε" στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι πρόκειται για το καλύτερο ρεκόρ εκκίνησης πρωταθλήματος του 21ου αιώνα!

Αναλυτικά στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

"...”Στόχος μας είναι να κερδίζουμε όλα τα ματς και δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε. Είναι καθήκον μας να κερδίζουμε”, είχε δηλώσει ο Μάρκο Σίλβα. Τα λόγια του Πορτογάλου ακουγόντουσαν φιλόδοξα, ωστόσο η νίκη του Ολυμπιακού την Κυριακή με 3-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, ήταν η 17η συνεχόμενη επιτυχία των "ερυθρόλευκων" από την αρχή της σεζόν. Ενα ρεκόρ που είναι το μεγαλύτερο του αιώνα.

Τη σεζόν 1966/67 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 11 σερί νίκες, όμως, στην πρώτη χρονιά του Μάρκο Σίλβα στον "ερυθρόλευκο" πάγκο αυτό το ρεκόρ αποτελεί ήδη παρελθόν. Πλέον ο στόχος του Πορτογάλου τεχνικού είναι ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητος, κάτι που είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963/64"

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει, λοιπόν, την προέλασή του προς την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος -και 18ου την τελευταία 20ετία!- στην ιστορία του, με τον μεγάλο στόχο όσον αφορά τα ρεκόρ να είναι διπλός! Από τη μία να γίνουν οι "ερθρόλευκοι" η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, που θα κατακτήσουν τον τίτλο πετυχαίνοντας μόνο νίκες σ' ολόκληρη τη σεζόν και από την άλλη να "σπάσουν" το ρεκόρ της θρυλικής Μπενφίκα του σπουδαίου Εουσέμπιο, η οποία "έτρεχε" νικηφόρο σερί 29 αγώνων το 1973...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Ξενέρωσαν" UEFA και BBC...

    Στην ολοκλήρωση του καλύτερου ξεκινήματος σε πρωτάθλημα για τον 21ο αιώνα αναφέρθηκαν εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ

  • Στο top-10 όλων των εποχών!

    Στο top-10 όλων των εποχών!

    Στα 10 μεγαλύτερα σερί που έγιναν ποτέ στην Ευρώπη οι 17 διαδοχικές νίκες του Θρύλου!

  • "Περήφανος για το ρεκόρ"

    Ο θρύλος έγραψε ιστορία και ο Μάρκο Σίλβα τόνισε ότι απόλαυσε την εμφάνιση και τη νίκη

  • Το... μαγικό 90!

    Το... μαγικό 90!

    Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει τον φετινό τίτλο μόνο με νίκες, θα συγκεντρώσει 90 βαθμούς στη σεζόν που γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και οι παίκτες του φορούν τη συλλεκτική εμφάνιση με τον συγκεκριμένο αριθμό στο μανίκι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ