ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"16 στα 16" και δεν σταματάμε πουθενά! Πουθενά!

Ακάθεκτος για να φτάσει αήττητος στον τίτλο προχωρά ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν και από τη Νέα Σμύρνη, νικώντας 3-1 τον Πανιώνιο. Σε μια έδρα που σε ολόκληρο πρώτο γύρο είχαν σκοράρει οι αντίπαλοι μόλις 4 γκολ, ο Θρύλος πέτυχε 3 τέρματα. Και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι, με μεγάλη διαφορά, η κορυφαία ελληνική ομάδα. Πλέον μετρά "16 στα 16" και δεν σταματά πουθενά! Πουθενά!

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, δεν είχε σωστό πλάνο και έδειξε νωθρότητα. Σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να βρει τρόπους να διασπάσει σε σωστό τρόπο την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος δεν άφησε χώρους στο Θρύλο, πίεζε τους Ντομίνγκες και Φορτούνη για να μην κάνουν το παιχνίδι τους και κράτησε το αποτέλεσμα 0-0 για το πρώτο ημίχρονο. Διάστημα όπου τίποτα δεν λειτούργησε καλά για τους "ερυθρολεύκους". Μια φάση στο 14' με τον Ιντέγε να χάνει μεγάλη ευκαιρία, καθώς ήταν σε θέση βολής αλλά πήγε να σουτάρει στην κίνηση και δεν σημάδεψε καλά. Και μια στο 39' όταν ο Κασάμι, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη. Δύο φάσεις που ξεκίνησαν από τον Ντουρμάζ που ήταν κινητικός. Αλλά με δεδομένο ότι ο Σίλβα του άλλαζε όλη την ώρα θέση σε σχέση με τον Φορτούνη, κανείς τους δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια παρά μόνο μεμονωμένες κινήσεις.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Θρύλος έγινε πλέον αποτελεσματικός, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και έδειξε ότι είναι καθαρά θέμα των "ερυθρολεύκων" εάν θα νικήσουν ή όχι. Με τον Φορτούνη να κάνει τη διαφορά και τον Τσόρι να ανοίγει το σκορ (56') φάνηκε όλα να απλοποιούνται. Όμως ο Πανιώνιος ισοφάρισε άμεσα. Κι εκεί ήταν που ο Σίλβα έκανε την πρώτη του, διορθωτική κίνηση από τον πάγκο και αυτή ήταν ό,τι έπρεπε. Μπήκε ο Πάρντο που στο 73' πέτυχε το 1-2 και στο 79' έδωσε την ασίστ για τον Ιντέγε που πέτυχε το 1-3 και τελείωσε το ματς. Με το Θρύλο να έχει και δύο δοκάρια.

Τα γκολ του ματς

56' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-1: Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, συνδυάστηκε με τον Ιντέγε, μπήκε στην περιοχή, πέρασε δύο παίκτες του Πανιώνιου και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντομίνγκες που πλάσαρε στην κενή εστία...

63' 1-1: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα, ο Ρισβάνης θα πιάσει την κεφαλιά αφύλακτος και θα ισοφαρίσει.

73' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-2: Μετά το κόρνερ η μπάλα έφτασε αριστερά στην περιοχή στον Φορτούνη, που σούταρε, η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Διούδη και ο Πάρντο με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

79' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-3: Σέντρα από τα δεξιά του Πάρντο, ο Ιντέγε πρώτος στην μπάλα και με σουτ στην κίνηση δίνει... αέρα δύο γκολ στο Θρύλο.

Το φιλμ του ματς

14': Σέντρα του Ντουρμάζ από τα αριστέρα, συστημένη για τον Ιντέγε, που έκανε στραβοκλωτσιά από θέση βολή και "σπατάλησε" μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

19': Ο Πανιώνιος βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βιγιάλμπα, μετά τη μακρινή πάσα του Μπακασέτα, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση υπό την πίεση του Μαζουακού που έτρεξε για να καλύψει...

38': Συνδυασμός των "ερυθρολεύκων", με τον Φορτούνη να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά να στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Διούδη.

39': Κόρνερ από τα αριστερά, ο Ιντέγε έπιασε την παράλληλη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στο δεύτερο, εκεί όπου ο Κασάμι με κεφαλιά την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη.

69': Μετά την εκτέλεση ο Ντουρμάζ πέρασε τον Κόρμπο από τα αριστερά, γύρισε στον Μιλιβόγεβιτς, αλλά το σουτ του σταμάτησε στα πόδια του Ρισβάνη.

71': Σέντρα του Πάρντο από τα δεξιά, ο αμαρκάριστος Σαλίνο στο ύψος της μικρής περιοχής, αστόχησε εξ επαφής, καθώς σούταρε με το αριστερό πόδι.

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (80’ Μητρόπουλος), Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68’ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ (81’ Ντουρμισάι).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Πάρντο), Ντομίνγκες (77’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88’ Σεμπά), Ιντέγε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ