ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο ένας σαν τον Γκατούζο, ο Καμπιάσο σαν τον… Καμπιάσο

Ο ένας σαν τον Γκατούζο, ο Καμπιάσο σαν τον… Καμπιάσο

...του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ

Πολύς ντόρος γίνεται στον Παναθηναϊκό για τον Αντόνιο Νοτσερίνο. "Παλεύουν", λέει, για την απόκτηση του Ιταλού ποδοσφαιριστή, ώστε να πάει στους "πράσινους" και να τους βοηθήσει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Και γίνεται ένα θέμα τεράστιο και συγκρίσεις με τον Γκατούζο, όταν ο παίκτης είχε πάει στη Μίλαν το 2011. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ από την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα. Μιλάμε για παίκτη ο οποίος, κακά τα ψέματα, δεν έπιασε στους "ροσονέρι" και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να αναπληρώσει το κενό του Γκατούζο. Κάτι το οποίο φαίνεται και από τους αριθμούς του.

Και επίσης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Εστέμπαν Καμπιάσο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έμοιαζε ποτέ του σε κανέναν. Ούτε σε κανέναν Γκατούζο ούτε σε κανέναν άλλο, παρά μόνο στον Καμπιάσο! Τον ίδιο του τον εαυτό δηλαδή, αφού από μόνος του αποτέλεσε τεράστιο κεφάλαιο στην Ίντερ που είχε μεγαλουργήσει με την κατάκτηση πολλών τροπαίων και του Champions League πριν από περίπου 5 χρόνια. Και επίσης αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο και στην εθνική Αργεντινής. Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, δεν είναι τυχαίο που στα 30 του ο Ιταλός παίκτης είναι ένας από τους μεγαλύτερους γυρολόγους της Serie A. Κατά σειρά έχει παίξει σε Γιουβέντους, Αβελίνο, Τζένοα, Κατανζάρο, Κροτόνε, Μεσίνα, Πιατσέντζα, Παλέρμο, Μίλαν, Γουέστ Χαμ, Τορίνο, Πάρμα. Στις περισσότερες από αυτές τις ομάδες ως δανεικός κυρίως από τη Γιουβέντους και τη Μίλαν. Δηλαδή στους μεγαλύτερους συλλόγους που ήταν δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη. Με τη Μίλαν δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο τίτλο και τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας.

Ο ΕΝΑΣ "ΨΑΧΝΕΤΑΙ", Ο ΑΛΛΟΣ CHAMPIONS LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός, προσπαθεί να "ψωνίσει" από τα… χαμηλά, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, άλλωστε. Και η διαφορά με τον Ολυμπιακό φαίνεται ακόμα και εδώ. Και επειδή έχουν ακουστεί ακόμα και συγκρίσεις με τον Καμπιάσο, ο παίκτης του Ολυμπιακού στην ηλικία των 30 περίπου (όσο είναι τώρα ο Νοτσερίνο δηλαδή) έπαιρνε Champions League με την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο. Την ώρα που ο Νοτσερίνο "ψάχνεται" για μία ομάδα στην οποία θα "στεριώσει".

Ο ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΚΟΥΠΕΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΤΙΤΛΟΣ

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι τίτλοι. Κακά τα ψέματα, αυτά μένουν για τις ομάδες και για τους παίκτες. Ο Νοτσερίνο, λοιπόν, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Σε καμία ομάδα που αγωνίστηκε δεν ήταν μέλος όταν αυτή πήρε κούπα. Άδειος από τίτλους ο 30χρονος σε αντίθεση με τον Καμπιάσο που είναι… φουλ. Πρωταθλήματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης πιτσιρικάς, πρωταθλήματα με την Ίντερ, Κύπελλα με τους Ιταλούς και Champions League. Και η συνέχεια και για τους δύο παίκτες είναι ανάλογη. Ο Καμπιάσο θα συνεχίσει να σηκώνει κούπες στον Ολυμπιακό και ο Νοτσερίνο, αν τελικά έρθει στην Ελλάδα, θα είναι δεύτερος. Σε καμία περίπτωση ο Νοτσερίνο δεν είναι κακός παίκτης. Και ίσα-ίσα είναι αρκετά καλός για τον ΠΑΟ τον οποίο ο Εσιέν κοροϊδεύει ακόμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται για παίκτη ο οποίος μπορεί να συγκριθεί με Γκατούζο, Καμπιάσο και τέτοιου είδους ονόματα, όπως πάνε να μας πλασάρουν οι… αντικειμενικοί!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ