ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Λιμάνι είναι βαθύ! 4-1 και τώρα... ελάτε!

Το Λιμάνι είναι βαθύ! 4-1 και τώρα... ελάτε!

Άνετη νίκη με 4-1 επί της Αστάνα σημείωσε ο Ολυμπιακός, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των ομίλων και διέλυσαν την ομάδα από το Καζακστάν, φτάνοντας τους 6 βαθμούς στο Europa League.

Ο Φιγκέιρας στο 26’ μετά από πάσα-μισό γκολ από τον Φορτούνη, ο Ελιουνούσι με γκολάρα στο 33’ και ο Σεμπά με πλασέ στο 34’ και στο 65’ σημείωσαν τα τέρματα του πρωταθλητή Ελλάδας. Μείωσε η Αστάνα με τον Καμπανάνγκα στο 54’, μετά από λάθος του Λεάλι, ενώ είχε και δοκάρι με τον Άνιτσιτς στο 37’. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάνιας στο 58’ για σκληρό τάκλιν στον Φορτούνη.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός. Μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα, κυριάρχησε και απλοποίησε τα πράγματα. Μάλιστα, φρόντισε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Φιγκέιρας άνοιξε το σκορ στο 26’ (1-0) με κοντινή προβολή μετά από πάσα του Φορτούνη. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο του τέρμα με τα «ερυθρόλευκα».

Ο Θρύλος δεν σταμάτησε να πιέζει και να ψάχνει κι άλλο γκολ και δικαιώθηκε. Στο 33’, είχαμε την τύχη να δούμε ένα φανταστικό τέρμα με εμπνευστή και εκτελεστή τον Ελιουνούσι. Ο Νορβηγός εξτρέμ έκανε υπέροχη ντρίμπλα και ακόμα πιο ωραίο πλασέ «έγραψε» το 2-0. Πριν καν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο Ναό, ήρθε και το 3-0. Ο Ελιουνούσι από εκτελεστής έγινε δημιουργός, κάνοντας την κάθετη στον Σεμπά, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει σωστά.

Μάλιστα, το σκορ κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Με ανεβασμένο και ορεξάτο τον Φορτούνη, αλλά και συνολικά πολύ καλή εμφάνιση απ’ όλους, ο Ολυμπιακός έβρισκε διαρκώς κενούς χώρους, παρά το γεγονός πως η Αστάνα παρατάχθηκε με πέντε αμυντικούς! Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στο πρώτο ημίχρονο, καταγράψαμε 9 πολύ καλές ευκαιρίες!

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια απόδοση. Ίσως χαλάρωσε λίγο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Αστάνα και μείωσε με τον Καμπανάνγκα στο 54’ (3-1), εκμεταλλευόμενος το σοβαρό λάθος του Λεάλι. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάνιας στο 58’ για δυνατό τάκλιν από πίσω στον Φορτούνη, βρήκαν αρκετούς χώρους και δημιούργησαν κι άλλες απειλές, με κορυφαία στιγμή το χαμένο πλασέ του Καμπανάνγκα σε κενή εστία στο 70’!

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός όταν αποφάσιζε να πατήσει το πόδι στο γκάζι, έκανε για πλάκα ευκαιρίες! Σε μία από αυτές, ο Σεμπά σημείωσε το 4-1 στο 65’, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως τα... εύσημα σε αυτή τη φάση πρέπει να πάνε στον Καρντόσο. Ο Παραγουανός επιθετικός έβγαλε πολύ ωραία παράλληλη μπαλιά στον Σεμπά, ενώ θα μπορούσε να σουτάρει, αν και βρισκόταν σε πλάγια θέση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live ενημέρωση από το redking.gr.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74’ Καμπιάσο), Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι (69’ Μανθάτης), Φορτούνης (79’ Μπουχαλάκης), Καρντόσο.

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63’ Μουζίκοφ), Μπεϊσεμπέκοφ, Νουσερμπάγεφ (59’ Σίτοφ), Τουμασί, Μάλι, Λογκβινένγκο, Καμπανάνγκα (72’ Ντεσπότοβιτς), Σομκό, Κάνιας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Από 24άρα σε 4άρα

    Από 24άρα σε 4άρα

    Απόλαυση ο Ολυμπιακός σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο...

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ