ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η μεγάλη βραδιά στο Ζάγκρεμπ

Η μεγάλη βραδιά στο Ζάγκρεμπ

Η 9η Δεκεμβρίου είναι μια ημερομηνία, η οποία έχει γραφτεί στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς εκείνη τη μέρα, πριν από 17 χρόνια πλέον, ο Θρύλος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει για πρώτη -και μοναδική μέχρι σήμερα- φορά την συμμετοχή του στα προημιτελικά του Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι", σαν σήμερα, το 1998 είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 στο παγωμένο Ζάγκρεμπ με την Κροάσια και κατακτώντας την 1η θέση στον όμιλό τους -με 11 βαθμούς μπροστά από Πόρτο και Άγιαξ- προκρίθηκαν στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Το "χρυσό" γκολ για τον Ολυμπιακό είχε σημειώσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με κεφαλιά στο 64' "απαντώντας" στο γκολ των Κροατών (Γέλισιτς 35') από το α' ημίχρονο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους "ερυθρόλευκους" να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Champions League, όπου ο Ολυμπιακός έμελλε να συναντήσει την Γιουβέντους και ν' αποκλειστεί λίγο πριν το τέλος εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής...

Ο Ολυμπιακός με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο "τιμόνι" του είχε αγωνιστεί σ' εκείνο το ιστορικής σημασίας παιχνίδι με τους εξής παίκτες:

Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (79' Αλεξανδρής), Γκόγκιτς (83' Οφορίκουε), Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς (61' Λουτσιάνο).

Η 9η Δεκεμβρίου ωστόσο, έχει γραφτεί με "χρυσά" γράμματα στην ένδοξη ιστορία του Θρύλου και άπαντες στον σύλλογο ευελπιστούν ότι το ίδιο θα ξαναγίνει και απόψε, 17 χρόνια μετά, με τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει ακόμα μια μεγάλη πρόκριση...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ