ΔΕΑΒ: Έξι σε ακρόαση από την ΑΕΚ

Παρέμβαση της ΔΕΑΒ για τα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα των πλέι οφ Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0. Ειδικότερα καλεί σε ακρόαση (22/4) τις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και τρείς ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών και πέντε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ συν τον Αλμέιδα για όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του ματς.
Οι παίκτες της ΑΕΚ που, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται σε ακρόαση είναι οι Μουκουντί, Λαμέλα, Μαρσιάλ, Μήτογλου, Σιμάνσκι συν ο Αλμέιδα και από τον Ολυμπιακό οι Πασχαλάκης, Κάρμο, Ζέλσον.
Μπορεί να χαρακτηριστεί και παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο καθώς πρόκειται για γεγονότα που είδε ο διαιτητής. Θυμίζουμε ότι Κολόμπο απέβαλε τους Μαρσιάλ, Μουκουντί και Κάρμο, Πασχαλάκη, όπως επίσης και τον Αλμέιδα. Οι ποινές που προβλέπονται είναι πρόστιμα.
Σχετικά με την καταγγελία της ΑΕΚ για τους Κοϊτά, Ρότα η ΔΕΑΒ ζητεί περαιτέρω διερεύνηση. Αρα, πέφτει στο κενό η προσπάθεια να παρέμβει, παρά τις πιέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι διαιτητής, παρατηρητής της Λίγκας δεν έγραψαν κάτι, ενώ φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ.
Αναλυτικά:
Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει τα εξής:
Καλεί σε ακρόαση, στις 22/04/2025, τις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς και τρείς ποδοσφαιριστές της πρώτης και πέντε ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της δεύτερης, αναφορικά με φαινόμενα βίας - φερόμενη παραβατική συμπεριφορά ποδοσφαιριστών και προπονητή τους και ειδικότερα, για τη συμμετοχή τους σε συμπλοκές, μετά τη λήξη του μεταξύ τους αγώνα στις 13/04/2025 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, για την φάση των playoff SUPERLEAGUE 1, αγωνιστικής περιόδου 2024/2025.
Τα ανωτέρω προκύπτουν από το Φύλλο Αγώνα και τις Εκθέσεις των Παρατηρητών του αγώνα της διοργανώτριας αρχής και της ΔΕΑΒ, σχετικά έγγραφα της Αστυνομίας, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου.
Σημειώνεται ότι αναφορικά με φερόμενες πράξεις βίας σε βάρος δύο ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά την αποχώρησή τους προς τα αποδυτήρια (μετά από εκ μέρους τους σχετική καταγγελία προς τους παρατηρητές του αγώνα), η ΔΕΑΒ ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. την περαιτέρω διερεύνηση προς εξεύρεση και ταυτοποίηση τυχόν υπαιτίων δραστών, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024».