ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλε, Θεέ μου!

Θρύλε, Θεέ μου!

Αυτός είναι ο Θρύλος! Αυτός είναι ο Κυπελλούχος Ευρώπης  φουλάρει για το Μπιλμπάο! Ο Ολυμπιακός λύγισε με 3-0 την Καραμπάγκ στην «λάβα» του «Γ. Καραϊσκάκης» και τερμάτισε στην 7η στη League Phase του Europa League παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για τους «16», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον killer Ελ Κααμπί που πέτυχε και τα δύο γκολ και ένα ο Μπιανκόν.

Mε εκπλήξεις και αλλαγές κόντρα στην Καραμπάγκ

Στην ευρωπαϊκή «μάχη», κόντρα στους Αζέρους, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγές και... εκπλήξεις. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν οι Μπιανκόν, Πιρόλα, με τον τελευταίο σε ρόλο αριστερού μπακ, ενώ βασικός ξεκινά και ο Βέλντε στα εξτρέμ. Πιο αναλυτικά ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, τους Κοστίνια, Μπιανκόν, Κάρμο και Πιρόλα στην άμυνα, τους Εσε, Γκαρθία στη μεσαία γραμμή και τον Κωστούλα μπροστά τους, μερ τους Βέλντε (δεξιά) και Ζέλσον (αριστερά) στα «φτερά» και τον Ελ Κααμπί στην επίθεση.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, όπως μας συνήθιζε στα παιχνίδια του στο «Γ. Καραϊσκάκης», είχε την στα πόδια του στο πρώτο τέταρτο και οι Αζέροι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όπως συνέβη στο 14’, όπου ο Τζολάκης εξουδετέρωσε το σουτ του Ζουμπίρ από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσε η ώρα ασκούσαν περισσότερη πίεση στην Καραμπάγκ, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες μέχρι το 25’ με τους Ελ Κααμπί η οποία ήταν εξ επαφής, Κωστούλα και Βέλντε, αλλά ο Κοχάλσκι κράτησε το μηδέν. Στη συνέχεια, το τέμπο έπεσε και Πειραιώτες δεν έβρισκαν λύσεις όταν έφταναν στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου για να απειλήσουν. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 45’, με τον Ελ Κααμπί και πάλι. Μετά από ώραία ανάπτυξη, ο Μπιανκόν ανέβηκε και έδωσε στον Κοστίνια, με τον Πορτογάλο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μαροκινό να πιάνει την κεφαλιά, για να στείλει τη μπάλα άουτ, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα στο τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με πιο αποφασιστικό τρόπο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρύλος με στόχο να πάρει το προβάδισμα και να καθαρίσει το ματς. Προειδοποίησαν οι Ζέλσον και Κωστούλας με σημαντικές ευκαιρίες και χτύπησε  ο Ελ Κααμπί δύο φορές σε διάστημα 4 λεπτών. Αρχικά στο 56’, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κωστούλας έπκασε την κεφαλιά και ο Μαροκινός φορ έκανε την προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τέσσερα λεπτά, ο Ντάνι Γκαρθία  έκλεψε την μπάλα και πέρασε μία καταπληκτική στον killer του Θρύλου και εκείνος εκτέλεσε τον κίπερ της Καραμπάγκ, για να γράψει το 2-0 με το έβδομο γκολ του στο φετινό Europa League. Με το σκορ-πρόκρισης, ο Μεντιλίμπαρ θέλησε να κάνει διαχείριση και ανακάτεψε την τράπουλα για να δώσει ανάσες και ευκαιρίες σε παίκτες. Το τέμπο είχε πέσει αισθητά, αλλά οι Κυπελλούχοι Ευρώπης κρατούσαν το καλό για το τέλος. Συγκεκριμένα στο 89’, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Γιάρεμτσουκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτσάλσκι από κοντά, με τον Μπιανκόν να έρχεται από κοντά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια, Μπιανκόν, Κάρμο, Πιρόλα – Γκαρθία, Έσε – Βέλντε, Κωστούλας, Ζέλσον – Ελ Κααμπί.

Καραμπάγκ: Κοχάλσκι – Σίλβα, Μουσταφατζάντε, Μεδίνα, Γιαφαργκουλίεφ – Ρομάο, Γιάνκοβιτς – Αντράντε, Μπενζιά, Ζούμπιρ – Ακουτζάντε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ