ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ακόμη και η αυτοκτονία ωχριά μπροστά σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός!

Ακόμη και η αυτοκτονία ωχριά μπροστά σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ακόμη και η αυτοκτονία ωχριά μπροστά σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Λεβαδειακό. Να χάνει τόσο εύκολα δύο ακόμη βαθμούς στο Καραϊσκάκη, με το σκορ 2-0 υπέρ του από το 21΄. «Πανεύκολα» θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 5 βαθμούς ακόμη στο Πρωτάθλημα και να ήταν μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Με τα αν όμως δεν… Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν μας ικανοποιεί πρώτα από όλα η νοοτροπία που δείχνει και μετά η γενικότερη εικόνα μέσα στο γήπεδο , μέχρι στιγμής. Και αν με τον Παναιτωλικό λέγαμε ότι έλειπαν κάποιες μεταγραφές, με τον Λεβαδειακό προηγείσαι 2-0 στο 21΄και μετά πέφτεις σε λήθαργο.

Εμείς τα λέμε , εμείς τα ακούμε. Αν δεν είσαι 100% προσηλωμένος και τα 90΄λεπτά στο παιχνίδι, και δίνεις δικαιώματα (τι πέναλτι κάναμε πάλι), την πατάς. Ακόμη δε πιο τραγικό είναι ότι ισοφαρίστηκες μεν στο 52΄και μετά πλην της κεφαλιάς του Ελ Καμπί δεν προσπάθησες τόσο όσο ώστε να κερδίσεις έστω και δύσκολα. Δεν υπήρξε καμιά αντίδραση ούτε από τον πάγκο, ούτε από τους παίχτες. Είναι αντίδραση να μπαίνει ο Ανδρούτσος στο 62΄που τον είχαμε ξεγράψει από το καλοκαίρι; Να μπαίνει ο Γιάρεμτσουκ στο 85΄; Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός «στηρίζεται» στην περσινή ομάδα συν τον Ζέλσον, και τους Μουζακίτη, Κωστούλα, και πλην του Κοστίνια και του Πιρόλα, δεν έχει βγει καμία άλλη μεταγραφή. Πάντα μέχρι σήμερα. Δεν παίρνει βοήθειες ο Ολυμπιακός από τους αναπληρωματικούς, δεν επιδρούν στο παιχνίδι του όταν κάποιοι εξ αυτών παίζουν βασικοί και δεν αλλάζουν την ροή του αγώνα.

 Το λέω δε από την πρώτη στιγμή ότι εκθέτουν τον Ντόη με το να τον χρησιμοποιούν ως στόπερ. Δεν ήταν και ούτε θα γίνει ποτέ κεντρικός αμυντικός. Και όταν δεν παίζει ο Ρέτσος, το να μην χρησιμοποιείται ας πούμε ο Μπιανκόν και να προτιμάτε ο Ντόη ακόμη και με τον Λεβαδειακό , για ποιο λόγο υπάρχει στο ρόστερ ο Γάλλος και δεν αποκτήθηκε ένα κανονικό δεξί στόπερ; Όσο δε ο Βέλντε πετά σε χαμηλές πτήσεις, ο Ζέλσον είναι στα πιτς συχνά- πυκνά, και οι Γουϊλιαν, Γιάρεμτσουκ, Ολιβέϊρα , Στάμενιτς, Γκαρσία και Γιαζίτζι δεν μπαίνουν στην εξίσωση, δύσκολα να αλλάξει η εικόνα με τους εναπομείναντες.

 Μην ξεχνάμε δε ότι πλέον παίζουμε συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οκ, το Πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος αλλά όχι κ έτσι, να πετάς βαθμούς πανεύκολα. Να κάνεις ντέρμπι τα ματς με Καλλιθέα, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό στην έδρα σου με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Να φεύγει ο κόσμος σου αγανακτισμένος από το γήπεδο του. Ένα ματς που έπρεπε να εξελιχθεί σε περίπατο να το κάνεις από μόνος σου «ντέρμπι».

Σας αντιπροσωπεύει ως παίχτες το να είστε πίσω από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ 2 βαθμούς, ισόβαθμοι με αυτή την ΑΕΚ, μόλις 1 πόντο πάνω από τον Παναιτωλικό και να περνάτε αυτόν τον ΠΑΟ που δεν χάσατε κιόλας στο γήπεδο του, μόλις 3 βαθμούς, μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής; Τι να το κάνω να εμφανιστείτε διαφορετικοί με την Μάλμοε και να πάρετε θετικό αποτέλεσμα; Θα έρθουν οι βαθμοί στο Ελληνικό Πρωτάθλημα πίσω; Είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο η Ευρώπη, κάτι εντελώς διαφορετικό. Περιμέναμε μετά τις διακοπές να εμφανίζεστε καλύτεροι και αντ΄ αυτού βλέπουμε την ίδια νοοτροπία.

Νομίζετε ότι θα κερδίζετε επειδή είστε τροπαιούχοι Ευρώπης; Ίσα- ίσα όλοι απέναντι σας θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αν δεν τους το ξεκόβετε, αν δεν είστε στην τσίτα σε ολόκληρο το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν και πόσοι το έχετε καταλάβει , αλλά ο πρώτος στόχος είναι το Πρωτάθλημα φέτος. Και η Ευρώπη βεβαίως ακολουθεί κατά πόδας αλλά οφείλεται και στα δύο να δείχνεται την ίδια απαιτούμενη σοβαρότητα. Το καμπανάκι έγινε καμπάνα.   

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ