ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

O Mασούρας και τα «μωρά» της Εθνικής

O Mασούρας και τα «μωρά» της Εθνικής

Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον «αιμοδότη» των Εθνικών μας ομάδων, τόσο στην ανδρών, όσο και στην Ελπίδων αλλά και σε μικρότερα ηλικιακά τμήματα. Δε θα μπορούσε έτσι και τώρα να μη συνεισφέρει στη «γαλανόλευκη», όπως φαίνεται και από το τελικό «ταμείο».

Αναλυτικότερα, «ενδεκαδάτος» και στα δυο ματς της Εθνικής έπαιξε ο Γιώργος Μασούρας τόσο στο θρίαμβο του Γουέμπλεϊ, στην ιστορική νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας, όσο και στο εντός έδρας 2-0 επί της Ιρλανδίας για τη 3η και την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου της league B του Nations League. Κόντρα στην Αγγλία, την προηγούμενη Πέμπτη, ο Μασούρας έπαιξε αλλαγή μέχρι το 66’ και είχε τρεις τελικές προσπάθειες, με πιο χαρακτηριστική το εναέριο σουτ που απέκρουσε σωτήρια ο Πίκφορντ και τις άλλες δυο στην ίδια φάση που απέκρουσαν οι αμυνόμενοι. Επίσης, στο 59’ ο Μασούρας σκόραρε, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Παυλίδης και το γκολ δεν μέτρησε. Παράλληλα, έδωσε πάσες για άλλες τελικές, στους Τζόλη, Μπακασέτα, Παυλίδη. Κόντρα στην Ιρλανδία, την Κυριακή, ο Μασούρας έπαιξε μέχρι το 65’. Στο 11’ ο Ιρλανδός τερματοφύλακας Κέλεχερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Η παρουσία του Μασούρα στους αγώνες της Εθνικής είναι καλή, καλύτερη σε σχέση με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό. Με συνεχή τρεξίματα, προσπάθειες για γκολ, πίεση ψηλά και αμυντική προσφορά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι Μασούρας και Μάνταλος κρατούσαν τη φανέλα του Μπάλντοκ και όλοι οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας έκαναν τον γύρο του γηπέδου, μετά τη λήξη του αγώνα με την Ιρλανδία. Στην Εθνική κλήθηκαν και οι Ρέτσος, Τζολάκης, Ντόη, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν.

Από εκεί και πέρα, «αισιόδοξος για το μέλλον, υπάρχει ποιότητα και ταλέντο υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Γιάννης Ταουσιάνης, παρά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Euro 2025. Μπορεί η Ελλάδα Κ21, να ηττήθηκε 3-2 από την Κροατία, όμως έδειξε ότι διαθέτει ταλέντο και «έκλεισε» ραντεβού για το μέλλον.

 

Βασικά στελέχη της είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι Κωστούλας και Μπακούλας πέτυχαν τα δυο γκολ επί της Κροατίας, ενώ ο Μουζακίτης είναι αυτός που έδωσε την ασίστ στον Κωστούλα και ήταν κινητήριος μοχλός. Και οι τρεις έπαιξαν σε όλο το ματς, ενώ ο Αποστολόπουλος έγινε αλλαγή στο 78’. Ο Κουτσίδης δεν αγωνίστηκε. Στο εκτός έδρας φιλικό της προηγούμενης Παρασκευής με τη Σλοβακία, όπου η Ελπίδων ηττήθηκε 2-1, ο Κωστούλας πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Μάλιστα, ο Κωστούλας μπήκε αλλαγή, όπως και ο Μπακούλας, ενώ βασικοί ξεκίνησαν οι Μουζακίτης, Αποστολόπουλος.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ