ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ήταν ανώτερος, αλλά η τύχη δεν του «χαμογέλασε»...

Ήταν ανώτερος, αλλά η τύχη δεν του «χαμογέλασε»...

Όχι και έτσι…. Πόσο κρίμα για αυτή την ομαδάρα! Ο Ολυμπιακός άγγιξε το πρώτο παγκόσμιο της ιστορίας τους στο θρυλικό Μαρακανά υπό το βλέμμα 35.000 θεατών, αλλά λύγισε στο φινάλε με το γκολ-μαχαιριά στο 90+2’ και το αποτέλεσμα αδικεί την τεράστια προσπάθεια που έγινε.

Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου τα έδωσε και έδειξε ανωτερότητα στο χορτάρι κόντρα στους πιο έτοιμους (20 επίσημα ματς) Βραζιλιανούς, οι οποίοι κατάφεραν να ανατρέψουν το γκολ του Λιατσικούρα (54’) στο τελευταίο 15λεπτό και να πάρουν μέσα από τα… χέρια των «λιονταριών» του Θρύλου το διηπειρωτικό τρόπαιο U20.

Τα παιδιά τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν όλα τα μπράβο και τα χειροκροτήματα για την προσπάθεια τους. Μόνο περήφανοι θα πρέπει να είμαστε όλοι για αυτή την «χρυσή» φουρνιά που μας έκανε πριν από 4 μήνες ευτυχισμένους με την κατάκτηση του UEFA Youth League στη Νιόν. Το μέλλον είναι δεδομένο πως ανήκει σε αυτά τα παιδιά που έδειξαν πως μόνο τυχαία δεν έφτασαν μέχρι εδώ.

Έτσι παρατάχθηκε κόντρα στην Φλαμένγκο στον ιστορικό τελικό

Ο Ολυμπιακός σε σχηματισμό 3-4-2-1 ξεκίνησε με τον Μπότη στην εστία, τους  Δάμα, Κουτσίδη και Πρεκατέ στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Λιατσικούρας με τον Αλαφάκη έπαιξαν ως φουλ μπακ. Οι Μπάκουλας και Μουζακίτης έπαιξαν στη μεσαία γραμμή έχοντας μπροστά τους τον Πευμονίδη με τον Παπακανέλλο ενώ ο Μπάμπης Κωστούλας ξεκίνησε στην κορυφή ως φορ.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση, χωρίς να φοβηθεί την Φλαμένγο στο Μαρακανά και την δυσκόλεψε αρκετά και στο πρώτο 10 λεπτό ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Μόλις στο 6’, ο Παπακανέλλος τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Πνευμονίδη, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Φλαμέγκο από πολύ πλεονεκτική θέση! Το επόμενο 10λεπτο άνηκε στους Βραζιλιάνους που έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό και να πιέζουν και μάλιστα είχαν δύο καλές στιγμές, όπου ο Μπότης αποσόβησε το γκολ. Στο 16’, ο Γκιγιέρμε Γκόμες έκανε μία ατομική προσπάθεια και επιχείρησε ένα συρτό πλασέ, απέκρουσε ο Μπότης. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκονσάλβες σούταρε ψηλά άουτ από μακριά. Δύο λεπτά μετά, Γουάλας Γιαν πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά πάλι ήταν εκεί ο υψηλόσωμος κίπερ. Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου ο Θρύλος είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Παπακανέλλος έκλεψε και σούτερε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Άλβες σε δύσκολη επέμβαση, στη συνέχεια της φάσης ο Πνευμονίδης πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από πολύ κοντά. Μάλιστα στο 24’, ο Παπακανέλλος πάσαρε στον Κωστούλα και με τον Ντιόγκο Άλβες να αποκρούει το τακουνάκι του. Στα εναπομείνταντα λεπτά, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, αλλά ο ρυθμός είχε χαμηλό τέμπο και πήγανε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Πολύ δυνατά «μπήκε» ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου τελικού του Διηπειρωτικού κόντρα στην Φλαμένγκο και ευτύχησε δίκαια να προηγηθεί με ένα γκολ στο 54’, με την πρώτη του φάση του στην επανάληψη.

Πιο συγκεκριμένα, Μετά από άψογη σέντρα του Αλαφάκη από τα αριστερά και αδυναμία της άμυνας της Φλαμένγκο να απομακρύνει την μπάλα, ο Κωστούλας έκανε το πρώτο σουτ σε σώμα αμυντικού, ενώ στη συνέχεια ο Λιατσικούρας σκόραρε από κοντά δίνοντας το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Όμως, λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 74’ μετά από μία κακή ασυνεννοησία των «ερυθρολεύκων» με τον Μπότη, η μπάλα στρώθηκε στον Κάιο Γκαρσία, ο οποίος «έγραψε» το 1-1 από κοντά. Στο 79', οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι σε χτύπημα στον Παπακανέλλο, αλλά διαιτητής και VAR είπαν παίζεται. Δέκα λεπτά μετά, έφτασε μία... ανάσα από το 1-2, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη, ο Πρεκατές πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το 2-1. Δυστυχώς, ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά στο 90+2’, οι Βραζιλιάνοι βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνά του, με τον Γουάλας Γιαν να κάνει το γύρισμα και με τον Φελίπε Τεράσα να σκοράρει προ κενής εστίας για το 2-1.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Φιλίπε Λουίς): Ντιόγκο Άλβες, Σάλες, Ιάγο, Βίκτορ, Ζε Γουέλιντον, Ζοάο Άλβες, Ραγιάν, Γκιλιέρμε, Ματέους Γκονσάλβες, Ογκουντάνα, Γουάλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Δάμα, Κουτσίδης, Πρεκατές, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Κωστούλας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ