ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η σκληρή δουλειά των Νέων του Ολυμπιακού ανταμείβεται!

Η σκληρή δουλειά των Νέων του Ολυμπιακού ανταμείβεται!

Λίγες ημέρες έμειναν για την «μάχη» της ομάδας νέων του Ολυμπιακού, στο «Μαρακανά», με στόχο το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Αντίπαλος η Φλαμένγκο, το βράδυ του Σαββάτου (24/8, 22:00).

Ένα παιχνίδια που αποτελεί το αποκορύφωμα για μία σπουδαία ομάδα, η οποία χάραξε μία σπουδαία πορεία και οι παίκτες της θα αποτελέσουν, κατά ένα σημαντικό μέρος, το «αύριο» του Θρύλου. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος κατάφερε να φτιάξει ένα από τα πιο ελπιδοφόρα σύνολα, τόσο σε ατομικό ταλέντο, όσο και ως ομάδα.

Η δουλειά του ίδιου σίγουρα αξίζει πολλά εύσημα και το ότι βρίσκεται στο team του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μονάχα τυχαίο δεν είναι, Μεθοδική δουλειά και πάνω απ' όλα προσεγμένη, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν τόσο στο γήπεδο, όσο και μεταγενέστερα.

Μία ομάδα που έστειλε στο... καναβάτσο ομάδες όπως η Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου και, φυσικά, η Μίλαν, στο μεγάλο τελικό του Youth League. Μαζί με το Conference της πρώτης ομάδας, αποτελούν τους δύο πρώτους διεθνείς τίτλους που προέρχονται από ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα. Κατόρθωμα τεράστιο και σίγουρα καθόλου τυχαίο. Όπως και αυτό που έγινε, λίγους μήνες μετά.

Πέντε παίκτες της Κ19 βρέθηκαν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν και «μάτια», κατά τη διάρκεια της pre-season. Το να πούμε ότι διεκδικούν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού μόνο υπερβολή δεν θα είναι.

Κάθε άλλο, μάλιστα, αν αναλογιστούμε και το πόσα έχουν προσφέρει, μέχρι στιγμής. Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές, Θεοφάνης Μπακούλας και Χρήστος Μουζακίτης έγιναν βασικά «γρανάζια» του επιθετικού build-up, βοηθώντας σε δημιουργία, αλλά και σκοράρισμά. Το ίδιο και ο Χαράλαμπος Κωστούλας, που παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, όντας γνωστός «killer», κατάφερε να φανεί χρήσιμος σε πολλούς τομείς για την ομάδα του. Ξεκίνησε μάλιστα βασικός, στην «αιχμή του δόρατος», κατά το παιχνίδι για την πρεμιέρα της Stoiximan Super League με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Πέραν αυτών, άξια αναφοράς είναι και η πολύτιμη βοήθεια του Αντώνη Παπακανέλλου στο κέντρο των «ερυθρόλευκων», με συνεχές πρέσινγκ και πολλά κλεψίματα. Μία παρουσία πολύ αξιόλογη, όπως και αυτή του Ισίδωρου Κουτσίδη, που έδωσε μάχες στην άμυνα.

Με τη σωστή νοοτροπία, οι συγκεκριμένοι παίκτες έδειξαν πως η περασμένη σεζόν δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα», αλλά η αρχή για ένα μέλλον που διαφαίνεται λαμπρό. Ειδικά αν αναλογιστούμε πόσοι ακόμα παίκτες υπήρχαν σε αυτή την ομάδα και έχουν τεράστιο ταλέντο. Όπως ο Άντζελο Σίνα, «φύλακας-άγγελος» των γκολπόστ του Ολυμπιακού, που θα αγωνιστεί φέτος στη Ρίο Άβε, με τη μορφή δανεισμού.

Ένα σύνολο που έκανε την αρχή με Youth League και Πρωτάθλημα Νέων Ελλάδας, όμως κέρδισε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτό είναι τόσο ο σεβασμός, όσο και το έξτρα κίνητρο να πετύχουν και να στελεχώσουν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρό της «επόμενης ημέρας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ