ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο πιο «δημιουργικός» Ορτέγκα!

Ο πιο «δημιουργικός» Ορτέγκα!

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, άπαντες στον Ολυμπιακό έδειξαν ότι θέλουν να πετύχουν και να κερδίσουν ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν δείξει και τρομερά σημάδια βελτίωσης.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο Αργεντινός μπακ δείχνει εξαιρετική εικόνα, καθ' όλη τη διάρκεια της pre-season, θέλοντας να μπει «φορτσάτος» στην ερχόμενη σεζόν, όντας ακόμα καλύτερος από πέρυσι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλά χαρακτηριστικά του είτε βελτιώνονται, είτε αναπτύσσονται στην πορεία.

Στη δεύτερη κατηγορία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει και το δημιουργικό κομμάτι, για τον αριστερό οπισθοφύλακα του Θρύλου. Με μεγαλύτερη συμβολή στον επιθετικό τομέα, ο Ορτέγκα βοηθά τους συμπαίκτες του να γίνουν πιο απειλητικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, δημιούργησε, εν πολλοίς, το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού, το οποίο σκόραρε ο Βέλντε, ενώ «έφτιαξε» και μία φάση, λίγο νωρίτερα, για τον Γιάρεμτσουκ. Γενικά τρομερή συμβολή, στο επιθετικό μισό. Και όχι μόνο με τους Άγγλους.

Σε όλη την προετοιμασία βλέπουμε αυτή την εικόνα, αλλά πιο «αθόρυβα». Σε αυτό βοηθά και το στυλ παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ, που ζητά πίεση ψηλά και επιθετικό gameplay. Αυτό έχει αποδειχθεί ευεργετικό για τον Ορτέγκα.

Και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι και στη συνέχεια. Η ψυχολογία του Αργεντινού μπακ βρίσκεται στα «ύψη» και το κίνητρο είναι αυξημένο. Όντας παίκτης με βασικό ρόλο, ο Μεντιλίμπαρ δείχνει να στηρίζει πολλά πάνω του. Και με αυτή την εικόνα, ο Αργεντινός του ανταποδίδει την εμπιστοσύνη και με το παραπάνω!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ