ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Κόκκινη κάρτα» στο σύστημα οι νέοι πίνακες διαιτητών

«Κόκκινη κάρτα» στο σύστημα οι νέοι πίνακες διαιτητών

Με τα σοβαρά και κραυγαλέα λάθη που έχουν κάνει, δεν γινόταν να μιλάμε για νέα σελίδα στη διαιτησία και να μένουν στον πίνακα της Super League διαιτητές σαν τους  Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), Μανούχο (Αργολίδας), Γκορτσίλα (Μακεδονίας) που το μόνο που πρόσφεραν (σε ποιούς;) ήταν να προσθέτουν τη μια προκλητική διαιτησία πάνω στην άλλη, με συστηματικά λάθη υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και εναντίον άλλων. Είχαμε φτάσει στο σημείο να γνωρίζουμε από πριν (σ.σ. το σχόλιο είναι γενικό και δεν αφορά τους παραπάνω) ποια ομάδα θα αδικηθεί και ποια θα ευνοηθεί.

Ετσι, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά, μαζί με τους συνεργάτες του, τον Ιταλό Πάολο Βαλέρι και τον Ισπανό Ρομπέρτο Αλόνσο, ήρθαν έτοιμοι στην Ελλάδα. Με το... καλημέρα πήραν σκούπα, καθώς «καθάρισαν» εννέα διαιτητές, με κοινό παρονομαστή ότι είχαν δώσει πολλές αφορμές, με τα προκλητικά λάθη τους, τουλάχιστον την τελευταία διετία. Για τις αξιολογήσεις δεν... μέτρησε μόνο η απόδοσή τους την τελευταία σεζόν, ενώ οι ρέφερι κρίθηκαν από βίντεο με αγώνες τους που είδε η ΚΕΔ πριν πάρει τις αποφάσεις.

Κάποιοι φωνάζουν ότι δεν μέτρησαν οι βαθμολογίες. Αφενός είναι γνωστό ότι οι παρατηρητές τους κάλυπταν, για αυτό έφυγαν αρκετοί και από τον δικό τους πίνακα, καθώς το σύστημα τους έδινε ορισμούς-βραβεία. Αφετέρου με βάση τον κανονισμό διαιτησίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια, άρα τον έφτιαξαν αυτοί που φωνάζουν, η απόδοση των διαιτητών δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

Αντιγράφουμε το άρθρο 29:

«3. Τα κριτήρια (σ.σ. για τις αξιολογήσεις) θα πρέπει να είναι η επίδοση, η προσωπικότητα, η διαθεσιμότητα, η πρόοδος, διοικητικοί παράμετροι, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων και των αγωνιστικών τεστ. Ο μέσος όρος βαθμολογίας από τους παρατηρητές διαιτησίας δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο. Θα πρέπει να δίδονται ευκαιρίες ταχέος προβιβασμού, ειδικά σε ταλαντούχους αξιωματούχους αγώνα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς κάποιο πρόγραμμα mentoring»·

Με τους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών ο Λανουά, σε απλή... μετάφραση της ερμηνείας των ριζικών αλλαγών και με αγωνιστική κριτική, έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στους Γιαννάκηδες, Τάκηδες, Λαλάκηδες και άλλους παρατρεχάμενους, που σύμφωνα με καταγγελίες ομάδων και παραγόντων είχαν μετατραπεί σε σύστημα παραποδοσφαίρου. Ξεκίνησαν το... ξεδόντιασμα του συστήματος με καρατομήσεις διαιτητών και έπεται συνέχεια.

Το «ξεκαθάρισμα» στους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Super League είναι μόνο η αρχή, ας μην ξεχνάμε ότι οι πίνακες διαιτητών είναι ανοιχτοί, άρα θα φύγουν κι άλλοι από την Super League. Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχαν και πολλές πιέσεις να μην αλλάξουν οι πίνακες, ώστε να σωθούν συγκεκριμένοι διαιτητές.

Για αρχή, εκτός πίνακα διαιτητών της πρώτης κατηγορίας τέθηκαν εννέα ρέφερι και δεν ανέβηκε κανείς. Πιο αναλυτικά, καρατομήθηκαν οι: Γκάμαρης (Αθηνών), Περράκης (Αθηνών), Ματσούκας (Αιτ/νιας), Μανούχος (Αργολίδας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Ανδριανός (Αχαΐας), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Μαλούτας (Ημαθίας), Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Από αυτούς οι Ματσούκας, Ανδριανός και Περράκης υποβιβάστηκαν στη Super League 2.

Θυμίζουμε ότι οι πίνακες διαιτησίας ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 9/8. Αναλυτικά οι 18 διαιτητές που έμειναν στον πίνακα είναι: Ευαγγέλου, Κατοίκος και Παπαπέτρου (Αθηνών), Βεργέτης (Αρκαδίας), Πουλικίδης (Δράμας), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Ζαμπαλάς και Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Τσιάρας (Καβάλας), Τσέτσιλας (Καστοριάς), Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Κουμπαράκης (Κυκλάδων), Τζήλος (Λάρισας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Φωτιάς (Πέλλας), Πολυχρόνης (Πιερίας), Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και Τσαγκαράκης (Χανίων) είναι οι 18 οι οποίοι αποτελούν τη λίστα του Γάλλου.

Ριζικές αλλαγές είχαμε και στους βοηθούς, όπου τρεις διεθνείς βοηθοί και άλλοι τέσσερις (συνολικά επτά) δεν είναι στον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας. Αυτοί είναι Βεργέτης (Αργολίδας), Μεϊντανάς (Αχαϊας), Ψάρρης (Ζακύνθου), Μωυσιάδης (Ηπείρου), Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Κούλα (Ξάνθης), Σινιοράκης (Χανίων). Διεθνείς είναι οι Μεϊντανάς, Ψάρρης και Νικολαΐδης.

Το ίδιο και στους παρατηρητές διαιτησίας που έμειναν εκτός. Αναλυτικά οι έξι παρατηρητές που... κόπηκαν είναι οι: Καρατζίκας (Αθηνών), Λαμπαδαρίου (Πειραιά), Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας), Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Λιαχούδης (Μακεδονίας), Κιοτζένης (Ξάνθης). Ο Καρατζίκας υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Η προπαγάνδα με τον Παππά

Οι... χειροκροτητές των Γιαννάκηδων προσπαθούν από κάπου να πιαστούν. Σε τελευταία... έκδοση κυκλοφορεί ένα παραμύθι που είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Κάνουν προπαγάνδα ότι τάχα έβαλαν τώρα τον Ανδρέα Παππά (Αθηνών) στον πίνακα των παρατηρητών της Super League 2.

Όμως, ο Παππάς είναι στον πίνακα από την προηγούμενη σεζόν, τον έβαλε ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος. Είναι γνωστό ότι, πέρσι, το πάνω χέρι στην ΕΠΟ είχε η ΑΕΚ από όπου προέρχεται ο τωρινός θόρυβος για δήθεν είσοδο του Παππά στον πίνακα των παρατηρητών στη Super League 2. Αρα, μια καλή λύση είναι να κοιτάξουν τους καθρέπτες καθώς από ΑΕΚ μεριά είναι ο θόρυβος και η προπαγάνδα περί επαναφοράς του Παππά στην διαιτησία.
Ο Παππάς είναι από πέρσι στον πίνακα και σας αποκαλύπτουμε όταν από Θεσσαλονίκη μεριά διαμαρτυρήθηκαν ο Μάνταλος απάντησε: «Μην ασχολείστε, είναι με προσωπική εντολή του κυρίου Δημήτρη». Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ποιόν Δημήτρη εννοούσε ο Μάνταλος από την απάντηση που έδωσε προς Θεσσαλονίκη μεριά;

Τον Χατζηχρήστο;

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ