ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Προπονητής σημαίνει πάθος»

«Προπονητής σημαίνει πάθος»

Με Γάλλο προπονητή θα συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών, ο Ολυμπιακός Κ19, μετά από την έλευση του Ρομέν Πιτό, στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Ο ίδιος, ο πρώην προπονητή, έχει μιλήσει για τον τρόπο δουλειάς του, λέγοντας: «Στο γήπεδο, είχα την ικανότητα να μιλάω πολύ με τους συμπαίκτες μου, να τους επανατοποθετώ σε τακτικό επίπεδο… Ο προπονητής ήταν μέρος των σχεδίων μου, οπότε ναι, το παρελθόν μου ως παίκτης μου έδωσε κάτι παραπάνω, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εξασφάλιζε το γεγονός ότι είχα προγραμματισμένο να γίνω προπονητής, προσωρινά. Ο παιδαγωγός ή ο προπονητής είναι επαγγέλματα πάθους όπου πρέπει να επενδύσεις το 200%. Πρέπει να εμπνέεις». Δουλεύοντας με νέα παιδιά, είχε υποστηρίξει: «Αυτή η συγκεκριμένη θέση, σου επιτρέπει να είσαι καθημερινά παρών μαζί τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, να τους παρατηρείς, να τους δίνεις ανατροφοδότηση αλλά κυρίως να έχεις αμέσως τα συναισθήματά τους».

Συμπλήρωσε: «Η κύρια ιδέα είναι πραγματικά να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν και να εξοικονομήσουν χρόνο σε ένα περιβάλλον που ανακαλύπτουν. Προσπαθώ να τους κάνω να συνειδητοποιήσουν τις λεπτομέρειες και την αυστηρότητα που απαιτεί ο επαγγελματικός κόσμος χωρίς να παραμελώ τη διανοητική πτυχή. Δίνεται επίσης μεγάλη έμφαση στα βίντεο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ