ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στην «OPAP Arena» έγινε μονάχα η αρχή!

Στην «OPAP Arena» έγινε μονάχα η αρχή!

Ένα είναι σίγουρο. Για κανέναν ΓΑΥΡΟ δεν πρόκειται να σβήσει η ανάμνηση της 29ης Μάϊου, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στην «OPAP Arena», η νίκη επί της Φιορεντίνα και η κατάκτηση του Conference League μοιάζουν σα να έγιναν… χθες, κι ας πέρασαν ήδη δύο μήνες από εκείνο το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν απλά ένα «πυροτέχνημα». Κάθε άλλο, μάλιστα. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, με «αρχιτέκτονα» τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ήρθε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι, θα έρθουν και ακόμα μεγαλύτερες κορυφές στο μέλλον.

Διότι αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος! Να «πατήσει» πάνω σε αυτή την επιτυχία ο Θρύλος, ώστε να φτιάξει κάτι ακόμα πιο δυνατό και να ανέβει ακόμα ψηλότερα, εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του στην ευρωπαϊκή ελίτ. Μία γιορτή που έγινε… κίνητρο.

Και αυτό είναι που κάνει τους «ερυθρόλευκους» πραγματικά μεγάλη ομάδα. Καμία επανάπαυση, με το βλέμμα να είναι στραμμένο μονάχα στο «αύριο». Αυτό φαίνεται και από τα όσα είδαμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ασταμάτητη δουλειά από «Μέντι» και παίκτες, τους πιτσιρικάδες να δηλώνουν βροντερό «παρών», αναφορικά με την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα, καθώς και μία εικόνα στον αγωνιστικό χώρο που μόνο ικανοποιημένους πρέπει να μας αφήνει.

Μέσα σε όλα αυτά, η μεταγραφική ενίσχυση που πάει από το καλό… στο καλύτερο. Αποκορύφωμα, ο νέος παρτενέρ του ποδοσφαιριστή που έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς του Ολυμπιακού, εκείνο το βράδυ, από το οποίο συμπληρώνονται δύο μήνες. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί θα έχει στο πλευρό του τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, στην κορυφή της επίθεσης των Πειραιωτών, δείγμα του πόσο ανεβασμένο είναι το επίπεδο και ότι η ομάδα δεν μένει στάσιμη, μετά την τεράστια επιτυχία. Κάθε άλλο, αφού κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να ανέβει ακόμα ψηλότερα και το «έπος της Νέας Φιλαδέλφειας» να έχει… διάρκεια.

Κινήσεις ουσίας, με τους Ντάνι Γκαρθία, Μάρκο Στάμενιτς, Κοστίνια, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και Λορένζο Πιρόλα να αποτελούν κάτι παραπάνω από εύστοχες προσθήκες, αφού είναι έτοιμοι να… απογειώσουν τον Ολυμπιακό, μαζί με τον νεότερο των αφίξεων, δηλαδή τον Γιάρεμτσουκ.

Ο Ολυμπιακός δεν καπηλεύεται αυτή την επιτυχία, αλλά την μετατρέπει σε κίνητρο, προκειμένου να δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Σκεπτικό μίας σοβαρής και μεγάλης ομάδας, που μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερα επίπεδα στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και να καθιερωθεί σε αυτό για τα καλά. Χωρίς φανφάρες, μονάχα με τους σωστούς ανθρώπους και με σκληρή δουλειά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ