ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ξανά θετικός αλλά θέλει δουλειά ακόμα…

Ξανά θετικός αλλά θέλει δουλειά ακόμα…

Ξανά θετικός αλλά έχει δουλειά ακόμα… Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 κόντρα στην Αλ Καντσία του Μίτσελ στο τρίτο του φιλικό προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους, με τον Μεντιλίμπαρ να βλέπει κάποια θετικά, όμως και κάποια αρνητικά στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετές  ευκαιρίες στα παιχνίδι του και έδειξαν τα στοιχεία του κυριαρχικού ποδοσφαίρου που θέλει ο Βάσκος τεχνικός. Στα αρνητικά της αναμετρήσης τα ατομικά λάθη και οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Κατά τα άλλα εξαιρετική εμφάνιση του σκόρερ Τσικίνιο, όπως και των Μουζακίτη, Μασούρα και Ζέλσον.

Το Σάββατο (27/7) ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τα φιλικά του στην Ολλανδία με το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Ναϊμέγκεν.

Έτσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ κόντρα στην Αλ Καντσία

O Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Αλ Καντσία του Μίτσελ στο τρίτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, επί αυστριακού εδάφους, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει αρκετά πράγματα ανακατεύοντας λίγο την… τράπουλα και να αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα σε σύγκριση με το τελευταίο τεστ κόντρα στην Μέχελεν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε ένα ακόμα φιλικό επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο πολύ πιστεύει στα "μωρά" του Συλαϊδόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπότης ήταν κάτω από την εστία, τους Κοστίνια, Ρέτσο, Άμπι και Ορτέγα στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ντόι με τον Μουζακίτη ήταν στη μεσαία γραμμή έχοντας τον Μπιέλ με τον Μασούρα στα άκρα της επίθεσης. Ο Κωστούλας στην κορυφή με τον Τσικίνιο πίσω του.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με όρεξη για υψηλό πρέσινγκ από την αρχή. Είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε πολύ καλά ψηλά και δεν δέχθηκε απειλή από την ομάδα του Μίτσελ και μάλιστα είχε μία καλή στιγμή προτού ανοίξει το σκορ με τον Τσικίνιο στο 18’. Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού είχε αποτέλεσμα στο 16’, με τον Μουζακίτη να τροφοδοτεί τον Μασούρα, ο αρχηγός των Πειραιωτών να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καστέλς. Δύο λεπτά μετά, ο Ορτέγκα που πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον «Τσίκι»,  ο οποίος με μία ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά μετά, Μπιέλ και Τσικίνιο συνεργάστηκαν στη μεγάλη περιοχή της Καντσία, η μπάλα κατέληξε στον Ορτέγκα που βρήκε τον Μασούρα και εκείνος σούταρε, με τον Καστέλς να αποκρούει με τα πόδια. Η ομάδα του Μίτσελ στην πρώτη της κλασική ευκαιρία στο ματς κατάφερε να ισοφαρίσει εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική αδράνεια των «ερυθρόλευκων». Συγκεκριμένα στο 35’, ο Άμπι δεν υπόλογισε σωστά την μπαλιά και έκανε... τσαφ, ο Ομπαμεγιάνγκ διεκδίκησε τη φάση, έδωσε στον Κινόνες και εκείνος με ένα απίστευτο γυριστό σουτ νίκησε τον Μπότη για το 1-1.  Στο φινάλε του ημιχρόνου, η ομάδα του «Μέντι» έφτασε μία… ανάσα από το 2-1, αλλά ο Μασούρας ήταν άτυχος, καθώς το ψιλοκρεμμαστό του σουτ, πέρασε έλαχιστα άουτ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη στο ματς μπήκε μόνο ο Πασχαλάκης αντί του Μπότη στην αρχή, με τον «Μέντι» να κρατάει στην ενδεκάδα τους υπόλοιπους 10 που ξεκίνησαν το φιλικό. Στο ξεκίνημα του β' μέρους, οι Πειραιώτες μπήκαν μουδιασμένα και το πλήρωσαν καθώς οι Σαουδάραβες βρήκαν δεύτερο τέρμα με τον Ομπαμεγιάνγκ. Mετά, από μία μακρινή μπαλιά του Κινόνες, ο Γκαμπονέζος φορ κινήθηκε στις πλάτες των Ορτέγκα και Άμπι, τελειώνοντας  τη φάση για το 2-1. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι του και πίεσε για την ισοφάριση, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες.  Στο 59’, ο Μπιέλ έσκαψε όμορφα για τον Τσικίνιο, ο οποίος πέρασε τον Καστέλς και πλάσαρε, αλλά ο Χακ έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Λίγα λεπτά μετά, ο «Μέντι» πέρασε στο ματς του Ζέλσον και Παπακανέλλο στις θέσεις των Κωστούλα και Μασούρα, με τον πρώτο να κινείται στην κορυφή. Οι Πειραιώτες έγιναν ιδιαίτερα δραστήριοι πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης και το βρήκε στο 87’. Έπειτα από έναν Πολύ ωραίο συνδυασμό από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από τη δεξιά πλευρά με Μπιέλ, Τσικίνιο και τον Ροντινέι να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, να κάνει και το σουτ και από τα πόδια του Αλ Χαρπί να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-2. Στο 90’

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Μπότης (46’ Πασχαλάκης), Κοστίνια (75’ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75’ Αποστόλοπουλος) Ντόη (90 Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (64’ Παπακανέλλος), Μπιέλ, Κωστούλας (64’ Ζέλσον)

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ